wmaraci reklam

Microsoft, Kendinin Bile Hatırlamadığı Sosyal Ağını Kapatıyor

2011’in son demlerinde Microsoft büyük bir heyecanla “Bunlar yaptıysa ben de yaparım” diye yerinden sıçramış, bir çırpıda So.cl adını verdiğini sosyal ağ sitesini inşa etmişti. Bırakın sizi, muhtemelen artık Microsoft’un bile hatırlamadığı So.cl için bugün yolun sonu göründü.

Daha çok gençlerin ve öğrencilerin gönlünü hoş tutmak amacıyla yola çıkan So.cl, bir heyecanla ortaya çıkmış bir girişimdi. Pazarda atı alıp Üsküdar’ı geçen Facebook, Instagram, Pinterest ve hatta Hayalet Kasaba Google+ varken So.cl’ın konsepti başarılı olma konusunda kesinlikle etkili değildi. So.cl belki etkili değildi filan ama kullanıcılarına Facebook ile üye olma şansını sunan en büyük gönüllü sosyal ağ servislerinden biriydi. Biraz da komik olduğunu unutmamak lazım.

6 Yıl sonrasında sanırım Microsoft’un mühendislerinden biri artık So.cl’ı hatırlamış olmalı ki, kenarda köşede duracağına kapatılma kararı alındı. So.cl aslında ilk başta sadece öğrenciler hedefli bir girişimdi. Yalnız evdeki hesap internette tutmayınca, Microsoft sosyal ağına mobil cihaz desteği de ekleyerek sosyal ağı herkesin katılımına açık hale getirmişti.

Muhtemelen So.cl’ın kapanması hayatınızdaki hiçbir şeyi etkilemeyecektir. Yine de bu blog yazısı aklınızda bulunsun. Unutmayın ki, bir zamanlar Microsoft’un da bir sosyal ağ projesi vardı.

R.I.P So.cl

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al