wmaraci reklam

Microsoft Office 2016 Yayınlandı!

Birçok ülkede ofis yazılımı denilince akla gelen ilk yazılımlardan birisidir Office. Aslında bazı ülkeler farklı yazılımları kullanabiliyor. İstisnalar var tabi. Fakat ofis yazılımları arasında kendisini iyiden iyiye belli eden en iyi yazılım Microsoft Office olarak kabul görülmüştür. Hem işlevsel hem de basit bir kullanım ara yüzüne sahip olan Office 2016, 22 Eylül 2015 tarihi itibariyle piyasaya sunuluyor.

Beta sürümünü öncelikli olarak yayınlayan ve bu sürüm ile ne kadar profesyonel bir yazılım olduğunu bir kez daha kanıtlayan Office, Microsoft'un rakiplerine karşı kullandığı silahlardan bir diğeri olmuştur. Aslında silah demek kötü bir ifade olur. Rekabeti arttıran etmen diyelim. Office 2016'da dikkat çeken Word 16, Excel 16 ve PowerPoint 16 beta sürümlerinde de yoğun ilgi görmüştü. Kullanıcıların ifade ettiği eksik yönlerin tam anlamıyla giderileceği umuduyla 22 Eylül tarihini sabırla bekler olduk.

22 Eylül tarihinde Excel, Word ve PowerPoint'i test eden kullanıcılar yeni bir paket ile karşılaşacak ve bu pakette Office yazılımlarının tümüyle beraber Outlook'da yer alacak. Microsoft'un bu çalışma ile Google Docs'u bitirebileceği düşüncesi ise gelen tahminler arasında yer alıyor. Tabi adı üstünde Google, ne zaman ne yapacağı ve ne denli bir gelişme ile hangi uygulamasını değiştireceği belli olmuyor malum.

Microsoft Office 2016'nın beta sürümünde dikkat çeken en büyük yenilik sadece Windows 10 işletim sistemi için ön izleme sürümünün sunulmuş olmasıydı. Bu demek oluyor ki Microsoft hem yeni işletim sistemini hem de Office serisini tamamen farklı bir ara yüz ile geliştirdi. Fakat Windows 10 uyumlu Office için tam sürüm tahminleri bitmek bilmiyor. Office için 7/8/10 uyumlu olacağı gelen iddialar arasında yer alıyor.

TAHMİNLERİN ARDINDAN 22 EYLÜL TARİHLİ İLK GÖZLEMLER;

 Mobil uygulamalar ile entegreli bir şekilde çalışma politikasını benimseyen Office, bu girişimi ile ciddi bir ilerleme kaydediyor.

Microsoft'un bilinen sunum hazırlama uygulaması Sway'in Office 2016 ile entegreli bir şekilde çalıştığı gözlemleniyor.

Office 365'in bir diğer özelliği ise ekip çalışması için uygun bir temel hazırlaması. Office 365'in ekip çalışmaları için özel olarak Skype gibi uygulamalara entegreli çalışacağı belirtiliyor.

Office 365 paketinin içerisinde; Word, PowerPoint, Excel, Outlook, OneNote, Project, Visio ve Access yer alıyor. Aynı zamanda uygulamayı satın alanlar OneDrive, Skype For Business, Delve ve Yammer gibi kurumsal çalışma odaklı uygulamalara ücretsiz olarak sahip oluyor.

Genel anlamda Office 2016'nın yeni ismi Office 365 ile kullanıcıları ciddi derecede düşündüğü ve birçok işi kolaylaştırdığı gözlemleniyor. Ofis yazılımı kullananlar için bir numara yine değişmedi.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al