wmaraci reklam

Microsoft, Paint’i Maziye Gömüyor! Güle Güle Reyiz…

İlk defa Windows 1.0 sürümüyle 1980 yılında bilgisayarlarımızda hayat bulan MS Paint, çok yakında emekliye ayrılacak. Windows 10, önümüzdeki aylarda yayınlanacak yeni büyük güncellemeyle birçok yeni özelliğe kavuşacak. Eski Windows sürümlerinden bu yana varolan ve artık işlevini yitirdiği düşünelen bazı parçalarsa emekliye ayrılacak. Maalesef MS Paint de bunlardan biri.

Microsoft, resmi internet sitesinde Windows 10’un yeni güncellemesiyle birlikte Windows 10’a veda edecek yazılım ve özelliklere dair bir özet listesi yayınladı. Bu özet listesine göre, hepimizin bilgisayarla tanışma ve kucaklaşma dönemi arkadaşı olan MS Paint, Windows 10’un yeni sürümünü göremeyecek. Haliyle 1980 Yılından bu yana bilgisayar kullanıcıların dostu olan Paint ilerde hatırlayacağımız hoş bir nostalji olarak kalacak.

Duygusallığı rafa kaldırıp gerçekçi olmak gerekirse; Windows 10’dan Paint’in kaldırılmasını genç yeteneklerin önünü açmak olacak. Microsoft, Paint 3D adıyla lanse ettiği yeni çizim yazılımına çok fazla yatırım yaptı ve başarılı olacağına inancı tam. Paint 3D varken Paint’in emekliye ayrılmasını bu bağlamda çokta şaşırmamız gereken ve beklenmedik güncelleme değil.

Hayatına 1-bit’lik Monokrom basit grafik yazılımı olarak başlayan Paint, Windows 98’e kadar JPEG olarak görselleri kaydetme yeteneğinden mahrum olarak büyümüştü. Yine de bilgisayara ısınma aşamasında iyi ve basit bir karalama aracı olarak ilk tercih edilen yazılım olmayı başarmıştı. 32 Yıllık macerası boyunca hepimizin çocukluk arkadaşı olan MS Paint için şimdi emekli olma zamanı.

Güncelleme: Microsoft, haberi yayınladığımız günün sonrasında yeni bir açıklama yaptı. Yapılan açıklama ile Paint'in emekliliği kısmi emekliliğe bağlandı. Bundan sonraki Windows 10 sürümlerinde Paint artık dahili olarak kullanıcıya ulaşmayacak. Yine de nostaljik yazılımı kullanmak isteyenler Windows Mağazası üzerinden Paint'i ücretsiz olarak indirip kullanabilecekler. 

Güle güle çeşit çeşit karalamalarla yerden yere çaldığımız Paint Reyiz…

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al