wmaraci reklam

Milli İşletim Sistemi PARDUS ile Milyonlarca Lira Türkiye’de Kalacak!

Sahi, yerli ve milli işletim sistemimiz PARDUS’u hatırlıyor musunuz? 2005 yılında TUBİTAK önderliğinde geliştirilen Pardus’un tüm devlet kurumlarında kullanılması düşünülüyordu. Sonra, her ne olduysa, kullanıcı alışkanlıkları dengesinin gazabına uğrayan PARDUS devlet bünyesinde beklenen oranda yaygınlaşmayı başaramadı. Ekonomik krizle birlikte tasarruf çeşmesi yeniden açılınca PARDUS’a da gün doğmuş oldu.

Linux çekirdeğini kullanan ve Synaptic paket yöneticisiyle kullanıcılara erişen Pardus’un ekonomi üzerinde ne kadar muhteşem etkileri olduğu, bugün Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin Pardus hamlesinden sonra belli oldu.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Züver Çetinkaya, Microsoft Windows işletim sistemi kullanan tüm sistemlerinin Pardus’a geçiş için işlemlerini hızlandırdığını belirtti. Züver Çetinkaya, "Bütün işletim sistemlerimizi Pardus'a geçirerek yıllık yaklaşık 2 milyon liranın ülkemizde kalmasını sağlamış olacağız,” dedi.

Her Yıl 2 Milyon Lira Kahramanmaraş’ta Kalacak!

Yerli işletim sistemi geçiştirilecek bir konu değil zira, Züver Çetinkaya’nın söylediğine göre Kahramanmaraş’ın yıllık işletim sistemi maliyeti yaklaşık 2 milyon liraya denk geliyor.

Yerli işletim sistemine geçiş konusunda kararlılıkla açıklama yapan Züver Çetinkaya: "Son dönemde Amerika'nın ülkemize karşı yaptığı ekonomik yaptırıma karşılık biz de bütün işletim sistemlerimizi Pardus'a geçirerek yıllık yaklaşık 2 milyon liranın ülkemizde kalmasını sağlamış olacağız. Bu sayede bu 2 milyon lira Kahramanmaraş'ımıza hizmet olarak geri dönmüş olacak. Aynı zamanda tamamen Türkçe ve güvenli bir yazılım sistemine geçmiş olacağız. Böylece Amerika'nın bize yapmış olduğu ekonomik yaptırıma karşılık bizim de kendi çapımızda bir ekonomik yaptırımımız uygulanmış olacak." açıklamasında bulundu.

Google’ın Slack’e Rakip Servisi Hangouts Chat Önümüzdeki Hafta Geliyor
İlginizi Çekebilir!

Google’ın Slack’e Rakip Servisi Hangouts Chat Önümüzdeki Hafta Geliyor

Google, ilk defa geçtiğimiz yıl boy gösteren Hangouts Chats servisini önümüzdeki haftadan itibaren global olarak kullanıma açacağını duyurdu. Google’ın elini Slack ve Microsoft Teams gibi haberleşme platformlarına karşı güçlü tu...

Vatandaşlara da PARDUS için Destek Verilecek!

Pardus’un belediyeler haricinde kullanılması da önemli bir başka husus. Bu konuda da elini taşın altına atmak istediklerini ifade eden Çetinkaya, "Vatandaşımızın kendi evinde ve iş yerinde de kullanmış olduğu bilgisayarlara, talep etmeleri halinde sistemi ücretsiz kuracağız. Ayrıca talep gelmesi halinde belediyemiz bünyesindeki kurslar kapsamında Pardus yazılım sistemini kullanımına ilişkin eğitimler verebiliriz. Böylece sadece belediyemiz bilgisayarlarından elde ettiğimiz tasarrufun yanında vatandaşımızın da Amerika'ya yazılım bedeli olarak gönderdiği paranın da yine Kahramanmaraş'ta kalmasına katkıda bulunmaya çalışıyoruz,” şeklinde konuştu.

AK Parti’den Belediyelere Çağrı: Bir An Önce PARDUS’a Geçiş Yapın!

Kahramanmaraş örneğinin akabinde AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Erol Kaya, Ak partili 883 belediyeye tebligat göndererek sistemlerini en kısa zamanda PARDUS’a geçirmelerini istedi.

Erol Kaya, diğer partilerin idaresindeki 515 belediye yönetiminin de, bu ulusal meselede hassas davranarak, kendilerini yalnız bırakmamaları gerektiği konusunda çağrıda bulundu.

Yerli işletim sistemi hamlesiyle PARDUS yıllar sonra hak ettiği değeri görecek gibi duruyor. Devlet kurumlarının PARDUS’a geçişi hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Sizce bu kez kullanıcı alışkanlıkları alt edilebilir mi?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al