wmaraci reklam

Motospeed CK104 Mekanik Klavye İncelemesi

Bugün Gearbest tarafından elimize geçen; mekanik klavye konusunda önemli bir yere sahip olan Motospeed markasının CK104 modelini inceledik.

İlk izlenim olarak ince, sade ve toplu bir yapıya sahip olduğunu söyleyebiliriz. Böyle bir yapı aslında tam boyutlu bir klavye için zor bir tasarım, bu yönüyle kullanımı çok kolay ve pratik. Alüminyum ve plastik yapısından dolayı klavye biraz hafif kalmış diyebiliriz, 1 kg ağırlığında fakat oyun oynarken ya da kullanım sırasında bu hafiflik kullanımı etkilemiyor, yerinde sabit bir şekilde kullanılabilecek seviyede ağırlığa ve 1,5 m plastik kabloya sahip. Fiyatına ve kullanışlılığına baktığımız zaman ürünün çok özel olduğunu söyleyebiliriz. Tam boyutlu olması ve numerik klavye kısmına da sahip olması da bir artı.

Klavyenin tuş yapısında “blue switch” olarak isimlendirilen mekanik klavyelerde sık karşılaştığımız bir switch kullanılmakta. Sağlam bir yapıya sahip, uzun ömürlü. Mekanik klavylerin önemli özelliklerinden biri de tuş sesi. Tuşların basma sesi bize biraz fazla geldi, eğer gerçekten mekanik klavye olsun ve ne olursa olsun o tuşa basma sesini duyayım diyorsanız tam size göre diyebiliriz.

Klavye RGB ışıklandırmaya sahip, bu ışıklandırma 16.8 milyon renk aralığına sahip bir RGB değil, belli renkler arasında değişiklik gösteren ışıklar arasında geçiş yapılıyor. Çok çeşitli ışıklandırma seçenekleri mevcut ve bu seçenekler tek bir fonksiyon tuş ile kontrol edilebiliyor. ”FN” + “INSERT” kombinasyonu ile ışıklandırmalar arasında geçiş yapılabiliyor. Bunun yanında “FN” + ok tuşları ile ışık şiddetini ve animasyon hızlarında değişiklik yapılabiliyor.

Klavyede önceden tanımlı olarak gelen “FPS”, “CF”, “COD”, “LOL”, “RACE” olarak isimlendirilen beş farklı ışıklandırma seçeneği var. Bu seçeneklere “FN” + 1, 2, 3, 4, 5 tuşlarını kullanarak geçiş yapılabiliyor. Ne kadar kullanışlı olduğu tartışılır aslında. Şöyle de bir durum da var, eğer bu seçenekler size kullanışlı gelmiyorsa “FN” + ”HOME” kombinasyonu ile istediğiniz gibi klavyeniz üzerinde özelleştirme yaparak kendinize özel bir ışıklandırma ayarlayabiliyorsunuz. Aşağıda farklı ışıklandırma seçeneklerinden birkaç tanesini görebilirsiniz.

Sonuç olarak; biz eksiklik olarak bilek desteğini gördük, bilek desteği çok oyun oynayan ya da uzun süre klavye kullanan kullanıcılar için çok önemli. Bunun dışında genel olarak önceden de belirttiğimiz gibi fiyatına göre mükemmel performans sunan bir ürün. Eğer bir mekanik klavyem olsun ama çuvalla para harcamayayım, işimi de görsün, beni üzmesin diye düşünüyorsanız bu özel olarak üretilmiş fiyat performans canavarı olan ürünü kaçırmamanızı tavsiye ediyoruz.

Ürünü GearBest üzerinden satın almak için aşağıdaki bağlantıya tıklayabilirsiniz:

Motospeed CK104 Mekanik Klavye

Diğer benzer ürünleri görmek için bu bağlantıya gidebilirsiniz.

https://goo.gl/3xqwX6

Bu ürünü çekiliş ile kullanıcılarımızdan bir tanesine hediye edeceğiz. Çekilişe katılmak için bizi takip etmeye devam edin :)

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al