wmaraci reklam

Mouse’un Scroll Tuşunu Yıllardır Yanlış Kullanıyormuşuz!

Touchpad kullanıcılarını bir kenara ayıralım. Bu konuda hedefimiz mouse, hatta mümkünse Scroll’u olan mouse kullanan bilgisayar kullanıcıları. Farelerin üzerine eklenen scroll tuşunu ilk defa kullanan ve icat eden mucit Jack McCauley, bilgisayar kullanıcılarının farenin scroll tuşunu yanlış kullandığını ve aslında Scroll’un geliştirilme amacının bu olmadığını belirten bir açıklama yaptı.

Biliyorsunuz ki farelerin üzerinde yer alan Scroll tuşu hepimiz için hayati bir tuş. Bu tuş sayesinde internet sayfalarını kolayca tarıyor, yeri geldiğinde Scroll sayesinde keskin nişancılık yapıp efsane head shot’lar atıyoruz. Fakat Jack McCauley’e göre bu donanım özelliğin geliştirilme amacı açık programlar arasında hızlıca geçiş yapmakmış. Yani McCauley bu özelliği insanlar kolayca açık programların arsanında gezinsin ve ekstradan zaman kaybı yaşamasın diye geliştirmiş.

Ne var ki bugün tüm teknoloji dünyası Mouse’un üzerinde yer alan Scroll tuşunu uygulamalar arasında geçiş yapmak yerine açık olan sayfaları aşağı ve yukarıya kaydırmak için kullanıyor. Elbette bunda yazılım dünyasının payı büyük. Zira bugün mouse’un Scroll tuşuna isyan edip ben amacına uygun olarak programlar arasında geçiş yapmak için kullanacağım deseniz bile farenize bu özelliği kazandırmak için ekstradan bir yazılım kullanmanız ve işin yolunu yordamını çözemek gerekecek. Çünkü tüm yazılım sürücüleri ve işletim sistemlerinde Scroll tuşunun amacı belli.

Jack McCauley’e bu icadı farelerimize ve dolaylı olarak hayatımıza kattığı için çok teşekkürler ancak görünen o ki ben ve birkaç milyar kullanıcı daha faremizin scroll tuşunu bu şekilde kullanmaktan memnun görünüyoruz. Hem bu ne biçim açıklama olm? Madem bunu onun için yaptın, yıllar önce aklın neredeydi demeden de geçmiyoruz.

Hiç ihtimal vermiyoruz ama faresinin Scroll tuşunu Jack McCauley’in geliştirdiği amaç için kullanan veya bu yazıdan sonra bu şekilde kullanmayı düşünen var mı?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 4 / 5 (2 değerlendirme)

2 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al