wmaraci reklam

Mozilla Thimble: HTML, CSS & JavaScript’i Uygulamalı Olarak Mozilla’dan Öğrenin

Henüz web programlamaya giriş yapmak isteyen çaylak bir Webmaster adayıysanız, Mozilla’nın size harika bir hediyesi var; Mozilla Thimble. Front-end veya back-end çalışmalar gerçekleştirecek olmanız fark etmeksizin, bir programlama dilini öğrenmeden önce üç büyükleri yani; HTML, CSS ve JavaScript’i öğrenmeniz gerekiyor. Mozilla, Thimble adını verdiği projesiyle büyük üçlüyü eğlenceli, uygulamalı ve ücretsiz olarak öğrenmenize yardımcı olmak istiyor.

Aslında Mozilla Thimble yeni bir servis değil. Şirket ilk defa Mozilla Learn projesi altında 5 yıl kadar önce Thimble’ı projeleştirmişti. Geçtiğimiz aylarda getirilen büyük güncelleme sonrası Mozilla Thimble servisi hiç olmadığı kadar efektif hale getirildi.

Mozilla Thimble Uygulamalı Öğrenimi Vaat Ediyor

Bilenler için HTML, CSS & JavaScript artık çocuk oyuncağı. Oysa her gün her yaştan geliştirici internet sayfası ve web yazılımları geliştirmeye merak sarıyor. Web yazılım dünyasına giriş yapanlar en çok öğrendiklerini uygulama ya da öğrendiklerini nasıl uygulayacağı konusunda güçlük çekiyor. Mozilla, Thimble ile bu aşamada devreye girerek temel eğitimi aşan kullanıcılara öğrendiklerini kullanma şansı sunuyor.

Aralarında Türkçenin de yer aldığı toplamda 33 dil desteği bulunuyor ve Thimble dünya çapında 200’ün üzerinde ülkede kullanılabiliyor. Thimble sunduğu online kod editörü yazılımı sayesinde kullanıcıların kodlarını yazarken uygulamalı olarak mobil ve masaüstü sürümlerinde nasıl göründüğüne de göz atabiliyor.

Yaratıcı bir platform örneği sergileyen Thimble ile kullanıcılar öğrendiklerini uygulayarak; kişisel web siteleri, postkartlar, mini oyunlar ve daha farklı tasarımlar yaparak öğrendiklerini pekiştirmenin ilk adamını atabiliyor.

Eğer siz de yeni başlayansanız ya da yeni başlayanlardan HTML, CSS & JavaScript üçlüsü hakkında soru bombardımanına tutuluyorsanız Mozilla Thimble’a göz atmalarını tavsiye edebilirsiniz.

❱❱ Mozilla Thimble

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al