wmaraci reklam

NASA, Marsa Gidecek Araçlar İçin Ürettiği Yeni Kanat Tipini Test Ediyor!

Gün geçmiyor ki NASA yeni bir haberle bizi şaşırtmasın. Hepimizin bildiği gibi NASA’nın son zamanlarda ki en önemli konusu Mars’a gönderilmesi planlanan uydular ve gönderilecek olan insan kolonisi. Bu haber tüm teknoloji ve uzay camiasında deprem etkisi yarattı.

Bu haberi henüz tam olarak sindirememişken NASA’dan yeni bir bomba geldi.  NASA, Amstrong Uçuş ve Araştırma Merkezi’nin geliştirmekte olduğu kanatların bumerang şeklinde olacağı ve bu kanatların testine başlandığı bildirildi. Bu yılın başlarında Amstrong Uçuş ve Araştırma Merkezinin rüzgar tüneli için fon ayırmasını talep ettiğini duymuştuk. Fakat bu tünelin tam olarak ne için kullanacağı bilmiyorduk. Fonun onaylanmasının ardından NASA yetkileri, rüzgar tünelinin Mars araştırmalarında kullanılacak olan araçların yeni kanat tasarımlarının testi için kullanılacağını açıklamış.

Tünelin yapımının ardından bumerang şeklinde üretilen kanatların testine hemen başlanmış. Yapılan açıklamalar, sonuçların oldukça olumlu olduğu yönünde. Bu testlerin olumlu sonuç vermesinin uzay çağında büyük bir etki yaratacağını düşünüyorum. Bu sayede uzayda kullanılabilecek yeni bir enerji kaynağı bulmuş olacağız ve daha uzun süreli görevler gerçekleştirebileceğiz. Bu kanatlar başarılı olursa, uzay hakkında gelecek yeni haberlere hazırlıklı olmanızı öneriyorum. 

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al