wmaraci reklam

Netflix’in CEO’su Reed Hastings: “Ofisim Yok ve Mobil Cihazımla Çalışıyorum.”

Netflix gibi şirketler kolay kurulmuyor. Tüm dünyada 100 milyondan fazla ücretli abonesi bulunan böyle şahane şirketlerin arkasındaysa nadiren mütevazi mi mütevazi, efendi adamlar yatıyor. Mütevazilik ve rahatına düşkünlükte sınırları arşa zorlayan Netflix’in CEO’su geçtiğimiz gün Reid Hoffman’ın podcast’i Masters of Scale’ye katıldı. Yaptığı açıklamalar ise bizce kulak kabartmaya değer!

LinkedIn’in kurucu ortaklarından Reid Hoffman’ın podcast’ine konuk olan Netflix CEO’su Reed Hastings, alıştığımız şirket tasarımının aksine ofis ortamına ihtiyaç duymadan çalıştığı açıklamasını yaptı. Genelde bu tip büyük şirketler için CEO’nun sürekli şirket binasında olması veya şirket binasının manzarası en afili ofisine sahip olmasına alışkın olduğumuz için Reed Hastings’in bu konuda baya mütevazi olduğunu itiraf etmek lazım.

Şaşırtıcı bir detay paylaştığının farkına varan Reed Hastings, takipçilerinin dikkatine mahzar olacak bir diğer açıklamasında ise genelde dizüstü bilgisayarına bile ihtiyaç duymadığını, işlerini mobil cihazı üzerinden idare ettiğini söyledi. Toplantılardan toplantılara koşturma maratonu hayatının bir parçası haline gelen Hastings, 2008 yılından bu yana kağıt kürek işleriyle de uğraşmıyormuş. DocuSign isimli dijital imzalama servisinden faydalanan Netflix CEO’su henüz çoğu CEO’nun alışamadığı elektronik imza olayına yıllar önceden göç etmiş.

Bir başka detay ise Bussiness Insider’ın haberinden göze çarpıyor. Reed Hastings, Netflix’ henüz dijital dünyaya açılmadan önce bir DVD kiralama şirketiyken ailesinin yanından Roma’dan yönetiyormuş. CEO’nun şirketin başında olmaması rağmen istikrarlı şekilde büyümesi ve işlerin sekteyi uğramaması ise hayret verici.

Reed Hastings bile ofis ortamında takılmaya sıcak bakmıyorsa elimizdeki Freelance ve mekan bağımsız olarak çalışma avantajlarının bence değerini kendimize bi’ hatırlatmak lazım :)

Bu mütevazilik hakkında sizler ne düşünüyorsunuz?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al