wmaraci reklam

Oyun Pazarlayabileceğiniz 5 Platform

Teknoloji ilerledikçe ve internet toplulukları kendilerini geliştirdikçe bir şeyler üretmek de gittikçe kolaylaşıyor. Üretim aşaması kolaylaşan ürünlerden birisi de video oyunları. Peki, geçmişe göre kat kat kolay geliştirdiğimiz oyunlarmızı nerelerde pazarlayabiliriz? Gelin ufak bir liste yapalım.

Listelemeden önce şunu söyleyelim. Aşağıda adını andığımız platformlar şartlarıyla ilgili sıklıkla değişiklik yapabildiklerinden dolayı o konuda net veriler paylaşmamız doğru olmayacaktır. Komisyon oranları, hangi oyunları listeleyecekleri ve bunun için ücret talep edip etmeyecekleriyle ilgili dökümanlara platformların kendilerinden ulaşmanız daha doğru olacaktır. Sonuç olarak Steam’in Greenlight aşamasını da gördük, Direct aşamasını da. Bu değişikliğin ardından platformda barındırılan oyun sayısı birkaç yıl içerisinde on katına çıktı. Gelin listemize başlayalım.

Steam

Eh biraz malumun ilanı oldu değil mi? Ancak kabul edelim, daha yüksek bir satış potansiyeli barındıran başka bir platform yok. Ayrıca platformda oyununuzu sergilemek de oldukça kolay platformun verdiği destek de azımsanmayacak boyutta. Şimdilik rakipsiz olan ve Indie geliştiricilik sektörünün başlamasındaki önemli etkenlerden birisi olan Steam’i ilk sıradan analım ki diğer platformlara yer açılsın. Teşekkürler Valve, teşekkürler GabeN.

İPad İçin Yeni Oyun Sistemi; OSMO
İlginizi Çekebilir!

İPad İçin Yeni Oyun Sistemi; OSMO

Time dergisinin 2014 yılında, yılın en iyi icadı olarak seçtiği Osmo; gerçek dünya ile sanal dünya arasında bağlantı kurmak ve çocukların yeteneklerini geliştirmek için, Google ve Disney’den 3 mühendis tarafından geliştirişmiş...

Epic Games Store

Dağıttığı bedavalarla, elindeki güçlü markalar ve Unreal Engine motoruyla Steam’e pastadan pay almak istediğini gösteren Epic Games Store’a da listemizde yer vermesek olmazdı. Henüz mağazası çok geniş olmasa da, pay almak istediği pastaya yönelik yatırımlarıyla geliştiricilere ve stüdyolara da resmen para saçtığını söylemek mümkün. İştah kabartıcı bu atılımdan belki de sıradaki faydalanacak isim okurlarımızdan birisidir ne dersiniz? Potansiyelinden öpüyoruz Epic’cim. Umarız arayüz açısından da hızlı hızlı kendini geliştirirsin.

Humble Bundle – Humble Store

Paket içeriklerini devasa indirimlerle sunan ve gelirlerini derneklerle paylaşan Humble Bundle’ı da unutmamak lazım. Gerçi kabul edelim, kullanıcılarının çok daha küçük bir kısmı Store bölümünde yer alan oyunlar için adresi kullanıyor ancak pazarlama alanınızı genişletmek istiyorsanız bu siteyi de unutmayın işte. Özellikle Türk Lirası ile de alışveriş yapılabilir bir hale gelmesi ülkemizdeki oyunculara da daha fazla ulaşabilmenizi sağlayabilir.

IndieGala

Bağımsız geliştiricilerin kalelerinden birisi de IndieGala. Burada yer alan oyunların tamamı sizin gibi bağımsız kişiler ve stüdyolar tarafından ortaya koyuluyor. Doğrusu pazarpayı pek dolgun değil ancak yine de amacı ve niteliği ortada olduğu için belirli satış rakamlarına ulaşmanız mümkün. Oyununuza güveniyorsanız bu platformdan da faydalanabilirsiniz.

Itch.io

Itch.io gerçekten de oldukça önemli bir platform. Burada hem oyununuzu geliştireceğiniz materyallere, topluluğa ve kişilere ulaşabilirsiniz. Hem de pazarlama aşamasında platformun aktif kullanılan mağazasına oyununuzu bırakabilirsiniz. Özellikle dijital Game Jam organizasyonlarına göz atmak ve uluslararası arenadaki durumu gözlemek isterseniz ziyaret etmenizi mutlaka önerdiğimizi belirtelim.

Unuttuğumuz ya da listede yer veremediğimiz mağaza ve platformlar olmuş olabilir. Eh yorumlar bölümümüz de zaten yazılarımızın bunlar gibi eksiklerini kapatabilmemiz için bulunuyor. Görüşlerinizi merakla bekliyoruz efenim.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 4.5 / 5 (2 değerlendirme)

2 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al