wmaraci reklam

Özgün Görseller Kullanmanın 5 Ücretsiz Yolu

İnternet sitelerimizin çalıştığı kod yapılarından tutun da, içeriklerimize kadar her bir parçasının özgün olması hem bizler, hem okurlarımız, hem de arama motorları için oldukça önemli. Bu özgünlük sayesinde okurlarımız için daha akılda kalan sitelere sahip olabilir ve arama motorları da algoritmalarında bu özgünlüğe önemli paylar verebilirler. Elbette bu ‘eşsiz’ duruşu sağlarken çıkmamız gereken merdivenler arasında grafik tasarım ürünlerinin de bulunduğu bir gerçek. Bu içeriğimizde hem görselleri özgünleştirmenin, hem de sıfırdan özgün görseller oluşturmanın birbirinden farklı yollarını listeleyeceğiz. Sizler de içeriğinize göre hangi yollardan ilerlemek istediğinizi düşünebilirsiniz.

Not: Anlatımımız esnasında Pixlr, PhotoScape gibi başarılı ve ücretsiz fotoğraf düzenleme uygulamalarından yardım almanız gereken aşamalar olabilir. Bu nedenle, elinizin altında ücretsiz bir şekilde boyutlandırmalar, filtreler yapabildiğiniz bol özellikli ve ücretsiz kullanılabilen bir araç bulundurmanızı tavsiye ederiz.

Renk Filtreleri, Ayna Efektleri, Yeniden Boyutlandırmalar ve Dereceyle Döndürmeler

Bu aşamaları belirli şekillerde fotoğraflarınıza ekleyerek, önceden internette bulunan içerikleri dahi daha hoş gösterme ve özgünleştirme şansınız olabiliyor. Önemli olan en basit ayrıntıyı söyleyelim. Fotoğrafı görseydiniz, eski haliyle aynı olduğunu ilk bakışta anlayabilir miydiniz? Cevabınız ‘Hayır’ ise ortaya güzel bir iş koyduğunuzu düşünebilirsiniz.

Unutulmaması gereken en basit şey şu; dijital dünyada bütün içerikler temelde kodlardan ve bu kodların sıkıştırılma biçimlerinden ibaret. Biz bu kodları ne kadar değiştirebiliyorsak, özgünlüğü elde etmek amacıyla o kadar değiştirmeliyiz.

Bunun için ücretsiz bir düzenleme aracıyla, keskinlikler, satürasyon oynamaları, renk filtreleri, ayna efektleri ve dereceyle döndürmeler gibi yöntemlerle fotoğrafı dilediğiniz hale getirebilirsiniz.

Video Reklamları Oluşturmak İçin İpuçları
İlginizi Çekebilir!

Video Reklamları Oluşturmak İçin İpuçları

Her küçük işletme sahibi, video pazarlamayı bir strateji olarak düşünmeli. Bu pazarlama türü sadece satışları artırma ve marka bilinirliği açısından faydalı olmakla kalmıyor, aynı zamanda müşteriler tarafından da tercih ediliy...

Videodan Ekran Görüntüsü Almak

Konunuzla alakalı bir videodan, geniş ekranda, yüksek çözünürlükte bir ekran görüntüsü almayı denediniz mi? Eğer bu formülü denemediyseniz ve özgünleştirme aşamaları sizi yoruyorsa mutlaka deneyin. Çünkü videolar fotoğrafların hızlı bir şekilde oynatılmalarıyla ortaya çıksalar bile, arama motorları videoların içerisindeki bütün bu kareleri arşivleme misyonuna sahip değil. Dolayısıyla buralardan çekilmiş kareleri kendi adreslerimizde kullanmamızda SEO açısından bir dezavantaj da bulunmamakta.

Fotoğraf Kolajlarından Faydalanmak

Birkaç görseli, tek görselde kolajlamak çoğunlukla liste türü içeriklerde göze hoş görünüyor farkındayız. Ancak eğer bunu bir şekilde bütün içeriklerinizde uygulamaya başlayacak olursanız özgün görsellerin etkisini de sitenizde hissetmeye oldukça yakınsınız diyebiliriz. Kolaj yapılarındaysa kullandığınız görüntülerin renk ağırlıklarını birbirlerine yaklaştırarak uygun bir palet oluşturmak gibi daha profesyonel noktalara geldiğinizde içinize çok sineceklerinden şüphemiz yok.

Düz Arkaplanlar Üzerine Metinler Eklemek

Bunu zaten bilenler taşlamaya başlamasınlar, sonuçta amacımız bilenlerle birlikte, bu taktiklere vakıf olmayan okurlarımıza da bir şekilde yardımcı olmak değil mi? Hoş renk paletleri oluşturup, üzerlerine güzel semboller serpiştirerek metinlerinizle birlikte özgün görseller oluşturmayı denemediyseniz tavsiye ettiğimizi söyleyelim. Bu sayede sitenizin bir üslup kazanmasının, bir karaktere oturmasının önünü de açabilirsiniz.

Kontrast Düşür, Bulanıklık Arttır, Sonra Koy PNG’yi

İçeriklerimizin konularından çok da ayrı kalmayan fotoğraflar bulalım, ardından bu fotoğrafları düzenleyicilerimize yükleyelim. Sonrasındaysa fotoğrafın kontrastlarını -40 ve -50 aralığında düşürüp +10 kadar bulanıklık ekleyelim. Oldukça kullanışlı bir arkaplan elde etmiş olduk. Şimdi sıra geldi PNG’yi eklemeye. Bulduğumuz alakalı ve çizgisel şeffaf görüntüleri de bu arkaplanımızın üzerine güzelce yerleştirelim. İşte!

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al