wmaraci reklam

PageRank Yerini RankBrain'e Bırakıyor

Bildiğiniz gibi Google internet sitelerini değerlendirmek için PageRank adını verdiği bir değer kullanıyordu.(PageRank, Google'ın site sıralamasında kullandığı algoritmanın sonucu sitenize verdiği değeri gösteren, 0'dan 10'a kadar olan bir değerdir. Bu değer genel olarak özgün bir içeriğe, sayfaya verilmiş bağlantılara ve bağlantı veren sayfaların kalitesine bağlı olarak değişir.) Fakat uzun süredir güncelleme gelmeyen bu değerler, PageRank’ın kısa sürede artık raflara kalkacağını düşündürüyordu ve öyle de olacak. 

PageRank derecelendirme sistemi, yerini yapay zekaya sahip RankBrain'e bırakmaya hazırlanıyor. Google’ın arama sonuçlarında listelenen sitelerin, hangi kıstaslara göre listelendiği, çok az biliniyor. Bu karmaşık ve gizli algoritmalar yeterli bulunmamış ki, Google yapay zekayı temel alan yeni bir sistem geliştirmiş durumda.

Rank Brain isimli yeni yapay zeka sistemi, ilk kez aranacak kelimeler için mantıklı sonuçlar listelemeyi amaçlıyor. Açıklamaya göre her gün yapılan aramaların toplam %15'i ilk kez aranılan kelimelerden oluşturuyor. RankBrain ise bu aramalarda kullanıcıların tam olarak neyi merak ettiğini anlayacak ve cevaplayacak.

Araştırma uzmanı Greg Corrado bugün yapılan aramalarda PageRank sisteminin öğrenme yeteneğinin olmadığına vurgu yapıyor. RankBrain ise ,yapay zeka ile çalıştığı için dışarıdan gelen bilgilere açık bir sistem. Hatta Corrado'ya göre RankBrain ilerleyen dönemlerde Google'ın kendi arama mühendislerinden daha iyi algoritmalar üretebilecek.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al