wmaraci reklam

Pandeminin Sona Ermesinden Kötü Etkilenecek 5 Sektör

Bu listemizde genelde yaptığımızdan biraz daha farklı bir yaklaşım sergileyeceğiz ve biraz kötümser konuşacağız. Zira durum ciddi. Bir anda hayatlarımıza giren bu salgın hastalık bazı işler yarattı ve bazı işlerin pazar paylarında da akıl almaz boyutlar oluşturdu.

Salgın bitsin de ne olursa olsun. Bu en büyük temennimiz. Dünya genelinde milyarlarca insanın hayatını etkileyip, milyonlarca insanın da ölmesine sebep olmuş bu hastalığın sırf bazı işler olumsuz etkilenecek ya da düzenimiz tekrardan değişecek diye devam etmesini ummak büyük bencillik olur. Bu nedenle bahsedeceğimiz alanlara iş üreten dostlarımızı uyaralım, salgının sonu geldiğinde büyük zararlar görmesinler ve tüm insanlık olarak bir bayramımız olsun değil mi? Buyurun dilerseniz listemize başlayalım.

Maske Üreticileri, Tedarikçileri, Toptancıları

Hastaneler dışında neredeyse hiç görmeye alışık olmadığımız maskeler, bir anda bütün insanlık olarak evlerimize girdiler. Böyle büyük bir operasyonun dünya genelinde hızlıca yürütülebilmesinde elbette iş insanlarının payı büyük ve sağlığımızın önemli bir noktasında onlara borçluyuz. Ancak bu salgın bittiğinde her ne kadar salgından öncesine tam anlamıyla bir dönüş uzun yıllar alacak olsa da maske kullanım oranları düşecek. Sermayeyi bugün sıfırdan maske sektörüne bağlamak yanlış bir atılım olabilir.

Elon Musk’ın SpaceX’ine Dair Bilmeniz Gereken 10 Şey
İlginizi Çekebilir!

Elon Musk’ın SpaceX’ine Dair Bilmeniz Gereken 10 Şey

Popüler teknoloji tuhaf şey. Eskiden olsa teknoloji denildiğinde insanın aklına ilk gelen uzay roketleri ve bilinmeyenleri keşfetmekti. Şimdilerde hangi akıllı cihazın kamerasının daha iyi olduğu hakkında uzun uzun makaleler yazıyoruz....

Kolonya ve Dezenfektan

Tıpkı maskede olduğu gibi bu noktada da bir gerileme olacağı çok açık. Güzel kokulu, eli az tahriş eden markaları aradık da aradık ama bunun da bir sonu var elbette. Doğrusu salgın bittiğinde uzun bir süre şeker bayramında kolonya ikramlarını reddedeceğimi düşünüyorum. Neyse efendim, burada da ticaret faaliyetleri yürütüyorsanız salgın biterken adımlarınızı düşünerek atmanızda fayda var.

Motorlu kuryeler

Motosiklet satışları da, motorlu kuryelere olan ihtiyaç da son yılda hiç olmadığı kadar yükseldi. Bunun salgınla olan doğrudan ilişkisi çok açık. Ancak salgın bittiğinde insanlar bu kadar çok uygulama kullanmayacak ya da bu uygulamaların daha fazla para yakmaya güçleri kalmayacak. İşte o gün geldiğinde sarsılacak olan bu sektör, umarım ki emekçi arkadaşlarımızın istihdamlarına zarar vermez ancak adımlarımızı dikkatli atmakta fayda var değil mi? Ayağımızı yere sağlam basalım ve salgının sonu yaklaşırken farklı sektörlerde iş imkânı karşımıza çıkarsa bir şans tanıyalım.

E-Ticaret Operasyonları

Fiziksel ticaretin yapılamaz noktalara ulaştığı salgının çetin dönemlerinde elektronik ticaret imkânı hem esnafın hem de biz halkın elinden tuttu. Ancak buradaki ortalama ticarette salgının ardından bir sarsılma geçirecek. Kurulan operasyonu yok etmeyin elbette, dijital dünyayla fiziksel işlerin buluşmasını izlemek bizim için de çok leziz bir manzaraydı. Fakat sarsıntıdan da zarar görmemeye özen gösterin.

Dijital Platformlar ve Abonelik Sistemleri

Canımız ne çok sıkıldı bu dönemde ama? Kendimizi bir Netflix’e vurduk, bir Spotify’a… Hatta bazen reklamları hoşumuza gitmedi YouTube aboneliğimizi de tazeledik ve Exxen gibi yeni oluşumlara da yeri geldi bir şans tanıdık. Ancak pandemi bittiğinde bu platformların da halleri yaban onu söyleyelim. Bu ne ya böyle her ay her ay elektrik fatura öder gibi…

Sizce kötü etkilenecek başka hangi alanlar var ve diğer okurlarımıza ne gibi tavsiyelerde bulunabilirsiniz? Yorumlarda görüşelim efendim.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al