wmaraci reklam

PHPBot: PHP’de Leb Demeden Leblebiyi Kodlayın!

Programlamaya yeni başlayanların, eski toprak gelişticilere göre daha şanslı olduğu su götürmez bir gerçek. Geliştirme ortamı yazılımları ve eklentileri sayesinde artık tüm satırı baştan sona yazmak zorunda değiliz. Çoğu kod editörü henüz biz kodun başını getirmeden sonunu getiriyor. Otomatik kod oluşturamadığı durumlarda ise en azından şablon haline gelen bölümleri bizim için oluşturuyor. PHP dilini yalayıp yutmuş arkadaşlar için bu güzel bir şey. Fakat ya henüz yolun başındaysanız ve fonksiyonları ezberleme konusunda ciddi sıkıntılar çekiyorsanız ne olacak?

PHPBot, sizin için otomatikleştirilmiş PHP kod şablonları hazırlayan yardımcı bir bot. Tamamen ücretsiz olarak kullanabileceğiniz PHPBot’a hatırlamadığınız veya hatırladığınız bir PHP fonksiyonunu giriyorsunuz. O da sizin için bu fonksiyonu özetleyen hazır kalıp bir şablon kod satırını sunuyor.

Örneğin PHP’nin yapı taşı ve en basit fonksiyonlarından biri olan Echo komutunu kullanmayı mı unuttunuz, ya da Echo ile ilgili hazır bir şablona mı ihtiyacınız var? PHPBot’dan Echo fonksiyonunu istediğinizde PHPBot sizin için Echo ile oluşturulan örnek bir şablonu hazırlıyor, yetmiyor fonksiyonla ilgili olarak hatırlamanız gerekenleri de şablona iliştiriyor.

PHPBot’un her zaman başarılı ve %100 hatasız olduğunu iddia etmek elbette mümkün değil fakat birçok açıdan işlevsel ve işinizi kolaylaştırabilecek bir bot olduğu kesin. PHP’de bir “ksort” fonksiyonuna ihtiyacınız olduğunda bunu sıfırdan yazmak yerine PHPBot’un sizin yerine oluşturmasını sağlayabilirsiniz. İşte Ksort için kod istediğimde PHPBot’un bana sunduğu;

$fruits, array’ını değiştirerek hemen projemizde kullanabileceğimiz hazır bir kod kümesine sahip olduk bile.

PHPBot’un henüz yenice geliştiriciler tarafından kullanılmaya başlandığını ancak sistem geliştiricilerinin kararlılıkla botlarını geliştirdiklerini belirtmeyi de unutmayalım. Başlangıç aşamasında olan veya tüm kodları satır satır yazma takıntısı olmayan bir geliştiriciyseniz, PHPBot’un nimetlerinden faydalanmak isteyebilirsiniz.

PHPBot projesini siz nasıl buldunuz? Projeleriniz için kod yazarken kullanmayı düşünür müsünüz?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al