wmaraci reklam

Popüler Video Paylaşım Sitesi DailyMotion Erişime Engellendi

Öyle düşünüyoruz ki; artık dünya çapında popüler servislerin Türkiye’deki internet kullanıcıları için engellenmesi hiçte şaşırtıcı haberler statüsünde yer almıyor. İnternet kısıtlamalarının son kurbanıysa, Frans Merkezli popüler video paylaşım platformu olan DailyMotion oldu.

 09.12.2016 Tarihiyle alınan resmi karara göre DailyMotion video paylaşım platformuna Türkiye kullanıcıları için erişim kısıtlaması getirildi. DailyMotion geçtiğimiz hafta da 18 Milyon kullanıcısının bilgilerinin çalınması konusuyla gündeme gelmişti ancak yapılan yasaklamanın arkasında yatan asıl nedenin elbette bu olduğu düşünülmüyor.

DailyMotion’a getirilen kısıtlama şuan için öyle görünüyor ki yalnızca Türkiye servisini sunan alan adları için getirilmiş. Yani, "dailymotion.com" ve "dailymotion.com/tr" adreslerinden siteye erişmek istediğinizde sorun yaşarken farklı ülkeler için sunulan “dailymotion.com/de" gibi alan adlarını denediğinizde sorunsuz olarak erişim gösterebiliyor ve DailyMotion’u Türkçe olarak kullanabiliyorsunuz.

Getirilen kısıtlamanın kısa süreli mi yoksa uzun süreli mi olacağı belli değil ancak DailyMotion’ın telif hakkına sahip içerikleri hakkında sergilediği tutumun erişim kısıtlamasında önemli bir payı olduğu kesin.

Güncelleme: Uygulanan erişim kısıtlaması bugün öğlen saatleri itibariyle kaldırılmıştır.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al