wmaraci reklam

Programcı Kardeşler Tarafından Geliştirilen Doom Oyunu: miniDoom 2

Bundan 25 sene önce ilk defa MS-DOS kullanıcılarının beğenisine sunulan Doom serisini hatırlıyor musunuz? Doom, 22. yüzyılın ortalarında geçen ve Marslı yaratıkların vahşetini engellemek için dizginleri ele aldığımız, dolu dizgin bir FPS oyunuydu. Bilgisayarla tanışan ilk neslin ikonik birinci şahıs nişancı oyunu olmayı başaran Doom’u, en son 2002 yılında Doom 3 olarak görmüş ve ardından serinin karanlıklara gömülmesini izlemek zorunda kalmıştık. Neyse ki, dünyayı karanlıktan kurtarmamızı isteyen bağımsız geliştiriciler, Doom’u farklı bir açıdan tekrar tadımlamamız için harika bir 2D oyun geliştirmişler.

miniDoom 2,  Felipe ve Carlos Porcel kardeşler tarafından tasarlanmış bir nevi Remake ve Remastered tarzında 2D bir platform oyunu. Kardeşlerin söylediğine göre oyunu programlamaya başladıklarında, öğrendiklerini kullanmak için tasarlanmışlar. Alelade bir şey yapmak yerine insanları eğlendirebileceklerini düşünen programcı kardeşler, kendilerinin çok sevdiği Doom oyunundan esinlenerek, kendi yeteneklerince Doom’u bir mini oyun haline getirmişler.

Normalde Doom’u oynayan arkadaşlar oyunun 3D olduğunu hatta ilk oyunun 2D olmasına rağmen 3D imajına sahip olduğunu anımsayacaklardır. miniDoom 2’de ise bizleri 3D değil, 2D ve pixel art grafiklerle hazırlanmış eğlenceli bir oyun bekliyor. Aslına sadık kalarak geliştirilen miniDoom oyununda 17 yeni görev, sürüsüyle toplanabilir eşya ve Doom’dan esinlenerek geliştirilen 14 ikonik silah var.

Programlama yeteneklerinin dışında, oyunlarına ekstradan bir tat sunmak isteyen kardeşler oyun soundtrack’lerini de kendi çabalarınca yenilemişler. Yalnızca 85 MB boyuta sahip miniDoom’un adı gibi kaplayacağı alanın da mini minnacık olacağı aşikar. Eğer pazartesi sendromunun küllerini hala üstünüzden atamadıysanız ve biraz rahatlamaya ihtiyacınız varsa, belki miniDoom 2’ye bir şans vermek isteyebilirsiniz.

❱❱ miniDoom 2’yi buradan indirebilirsiniz.

miniDoom 2’ye sadece bir oyun olarak bakmamak gerekiyor. “Programlama öğrendim ama ne yapacağım?” veya “Öğrendiklerimi nerede uygulamalıyım?” Sorusuna yanıt arayan arkadaşlar için de bence miniDoom 2 güzel ve kreatif bir yanıt olabilir, ne dersiniz?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al