wmaraci reklam

Reddit, Facebook’u Geçerek ABD’nin En Popüler 3. İnternet Sitesi Oldu!

Space Jam’i andıran tasarımıyla sizi iğreti eden Reddit’i hatırlıyor musunuz? Popüler kültürün internet kahvehanesi ve dedikodu kazanı Reddit, şimdi, Facebook’u geride bırakarak, ABD’nin en popüler 3. internet sitesi olmaya hak kazandı.

Günün erken saatlerinde Alexa’nın ABD bazındaki en iyi 100 internet sitesi sıralamasında kayda değer bir yenilik yaşandı. Benzersiz kullanıcı oranını son yıllarda roketlemeyi başaran Reddit, ABD bazında ülkenin en popüler 3. internet sitesi olarak Facebook’un popülaritesini geride bırakmayı başardı. Alexa’nın 3 ayda bir yaptığı güncellemeye göre Reddit kullanıcıları siteyi her ziyaret ettiklerinde yaklaşık 15 dakika geçiriyor ve 9 sayfayı arşınlıyorlar. Facebook kullanıcıları ise ortalama 4 sayfa geziyor ve 11 dakika geçiriyorlar.

Facebook’un düşüşü ve Reddit’in yükselişinin ardında Facebook’un skandallarının payının büyük olduğu kesin. Aynı zamanda yaşanan kriptopara çılgınlığından Reddit’in başarıyla nisbetlendiğini unutmamak gerek. ABD sıralamasında Reddit lider iken, global sıralamada Facebook hala üçüncülüğünü korumaya devam ediyor. Alexa’nın global internet sitesi sıralaması listesinde Reddit ise kendine 6. sıradan yer kapıyor.

Reddit sıklıkla insanların etrafında olup bitenler hakkında haberdar olmak istedikleri, güncel olayların nabzını yakaladıkları ve günlük eğlence dozunu karşıladıkları bir mizah alanı. İnternet trollerinin de kendi egolarını pompalaması için ideal bir kuyu. Bill Gates gibi bir çok lidere kullanıcılarının sorular sorabildiği platform, sızıntı haberlerinin de adeta taş arası. Game of Thrones’dan, iCloud vakalarına varıncaya kadar hemen her sızıntının ilk adresinin Reddit olduğunu söyleyebiliriz.

Reddit’in Facebook’u ABD’de tahtından elde etmesi Facebook açısından ciddi bir kayıpken, Reddit gibi paylaşım platformlarının dev rakipleri bile dize getirebiliyor olması sevindirici. Siz ne diyorsunuz?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al