wmaraci reklam

Reklam Engelleyicilerin Bir Webmastera Maliyeti Ne Kadar?

Daha önceden birçok farklı rapor ile reklam engelleyici araçların internet piyasasını nasıl büyük bir tehlikeye götürdüğünü ve gelirlere balta vurduğunu zaten açıklamıştık. Bu sefer ise konumuz raporlar değil siz ve sizin geliriniz olacak. 

İster inanalım ister inanmayalım ama reklam engelleme servisleri ve eklentileri en büyük faturayı biz yayıncılara ve webmasterlara kesiyor. Ortada dolanan raporlarla birlikte tahmini olarak sektörün ne kadar kaybettiğini hepimiz biliyoruz ancak kişisel olarak reklam engelleyicilerin bize ne kaybettirdiğinden haberimiz yok.

Peki, sitenizde reklam engelleyici kullanan kullanıcıların size ne kadarlık gelir kaybettirdiğini öğrenebileceğiniz bir servisi ücretsiz olarak kullanmaya ne derdiniz? Böylece işin rapor tarafından sıyrılarak gerçeğini görebilir ve reklam engelleme araçları nedeniyle ne kadar gelir kaybettiğinizi hesaplayabilirsiniz. Bu fikir hoşunuza gittiyse o halde blog yazısını okumaya devam edin…

Şuanda ben bu yazıyı hazırlarken bu ay içinde global olarak tüm webmaster ve yayıncıların reklam engelleyici servislerden dolayı kaybettiği tutar 3,45 milyar dolara denk düşüyor. Her saniye başına reklam engelleme servislerinin kaybettirdiği tutarsa saniye başına 1,313 dolar olarak görünüyor. Peki, bizim sitemiz reklam engelleme servislerinden dolayı ne kadar gelir kaybediyor? İşte bunun cevabını da bize Admiral adındaki yeni internet girişimi sunacak.

Web Siteniz, Reklam Engelleme Servisleriyle Ne Kadar Para Kaybediyor?

Admiral; kürsel çapta sunduğu servislerle internet yayıncılarının ne kadar para kaybettiğini hesaplayama yardımcı olmayı hedefleyen bir internet girişimi. Ocak ayında yatırım alarak büyüyen Admiral, internet kullanıcılarının hem ne kadar gelir kaybettiğini hesaplamak hem de bu kaybettiği gelir oranını nasıl minimuma düşürebilecekleri konusunda yardımcı olmak için gelişmiş servisler sunuyor. Tüm bunları yaparken, reklam engelleyici araçlara da bir savaş açtığı gerçek.

WordPress eklentisi ve DFP entegrasyonu gibi yöntemler sayesinde sitenizde yer verebileceğiniz Admiral, web sitenizin reklam engelleyicileriyle başının ne kadar belada olduğunu anlamak için kaçırılmaması gereken bir fırsat. Eklenti analizler sonucunda tahmini olarak ne kadarlık gelir kaybı yaşadığınızı birçok metriği göz önünde bulundurarak size sunuyor.

Admiral’in sunduğu bu servisin sadece merak giderme kısmı ücretsiz. Yani, internet sitenizi reklam engelleyicilerle kullanan kişilerin size ne kadar zarar verdiğini görmek ve bunun analizini yapmak için Admiral’e ödeme yapmanız gerek yok. Eğer kaybettiğiniz bu rakamı sitenize kazandırmak istiyorsanız o zaman Pro paket alarak Admiral’in sunduğu çözüm önerisi yol haritalarını takip etmeniz gerekiyor.

Tüm bunların yanı sıra ayrıca Admiral’in sitesini doğrudan ziyaret ederek internet dünyasının reklam engelleyicilerle yıl, ay, saat, dakika ve saniye olarak küresel çapta ne kadarlık reklam bütçesinin de havalara uçtuğunu görebilirsiniz.

Admiral’i ziyaret etmek için tıklayınız

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al