wmaraci reklam

Responsive Tasarım Hazırlayanlar için Gelişmiş Önizleme Eklentisi: Multiple Windows

Yabancı yazılımlardan devşirilip yerli arama motoru diye ittirilmeye çalışılmadıkları sürece yerli yazılımları seviyoruz. Hele bir de ücretsiz ise daha bi’ çok seviyoruz. Aramızda bunun aksini düşünenlerinin sayısının da pek fazla olduğuna inanmıyorum. Bugün sizlerle yerli yapım ve desteğe ihtiyaç duyan tek atımlık, kendisi küçük işlevi büyük bir Google Chrome eklentisi tanıtacağız; Multiple Windows.

Multiple Windows eklentisi WM Aracı’nın da bir üyesi olan Emre Özbek tarafından geliştirilmiş. Front End Developer olarak başarılı çalışmalara imza atan Emre, duyarlı internet siteleri (Responsive) tasarlarken yaşadığımız önizleme çilesinin yükünü hafifletecek hatta belki sıfıra indirecek bir Google Chrome eklentisi geliştirmiş. Multiple Windows adını verdiği bu eklenti, Responsive tasarımlar hazırlamaya çalışırken sayfayı farklı çözünürlükteki birden fazla cihazdan kolayca önizleme yapmanıza yardımcı oluyor.

Biliyorum internet tarayıcıları tarafından sunulan geliştirici araçları zaten bu açığı kapatmak için size faydalı araç gereçler sunuyor fakat Emre Özbek’in eklentisi bu araçlardan bir tık öteye gidiyor. Özel ekran çözünürlükleri için test gerçekleştirebilme, farklı ekran çözünürlüklerini kişiselleştirme, birden fazla ekran çözünürlüğü için aynı anda önizleme yapabilme gibi birçok şık özelliği var.

Tüm bu önizlemeleri tek ekran üzerinden gerçekleştirebilmek, sürükle bırak mantığıyla pencereleri konumlandırmak ve cihazların adını kendinize göre özelleştirmek gibi çok ince detaylar düşünülmüş ve Front-End developer’lar içn başarılı bir Google Chrome eklentisi ortaya çıkmış.

Önizleme sorununa alternatif bir çözüm olması için geliştirilen Multiple Windows eklentisi Google Chrome Mağazası üzerinden erişebilirsiniz.

Sizin de bu tarz net çözümler üreten yerli yazılımlarınız varsa bizimle paylaşarak tüm üyelerimizin faydalanmasını sağlayabilirsiniz. Emre Özbek’in tasarladığı eklenti hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al