wmaraci reklam

Sahibinden.com’un Haksız Rekabet Cezası 10,6 Milyon TL!

Haksız rekabet gerekçesiyle Rekabet Kurumu’nun karşısına çıkan Sahibinden.com’un ödeyeceği ceza faturasının tutarı bugün belli oldu: 10,6 milyon TL

Sahibinden.com bir süredir kullanıcılarına fahiş fiyatlandırma uyguladığı iddiasıyla eleştiriler ve şikayetlerin odağındaydı. Son aşamada yargıya taşınan ve Sahibinden.com’un 4054 sayılı Kanun’un 6. maddesini ihlal ettiğine ilişkin yürütülen soruşturma, bugün sona erdi.

Rekabet Kurumu’nun açıklamasına göre Bilgi Teknolojileri’nin “vasıta ve emlak satış/kiralama hizmetlerine yönelik online platform hizmeti pazarlarında aşırı fiyat uygulamak suretiyle rekabet” yasasını ihlal ettiği belirtilen Sahibinden.com’a dosyanın müzakeresi sonunda, 4054 sayılı Kanun’un 16’ncı maddesi uyarınca, 10 milyon 680 bin 425 lira idari para cezasına çarptırılmasına oy çokluğuyla karar verildi.

Rekabet Kurumu’nun sonuçlanan davaya ilişkin olarak yaptığı açıklama ise şöyle:

01.10.2018 tarihinde Rekabet Kurulunca dosyanın müzakeresi sonucunda; Sahibinden Bilgi Teknolojileri Paz. ve Tic. A.Ş.’nin 4054 sayılı Kanun’un 6. maddesini ihlal ettiğine, dolayısıyla aynı Kanun’un 16. maddesi uyarınca adı geçen teşebbüse idari para cezası verilmesine karar verildi.

Yargı yolu Ankara İdare Mahkemeleri olmak üzere gerekçesi daha sonra tebliğ edilecek olan 01.10.2018 tarih, 18-36/584-285 sayılı kararın açıklama metnine ulaşmak için tıklayınız.

Sahibinden.com özellikle emlakçılar ve oto galericileri tarafından fiyat politikasına ilişkin olarak sıkça eleştirilip, boykot ediliyordu.

Sizce Sahibinden.com’un ceza faturasından sonra üyeleri güneşli günler bekliyor olabilir mi? Cezanın doğru bir karar olduğuna inanıyor musunuz?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al