wmaraci reklam

Sen de mi Apple? App Store’daki Uygulamalara %30 Zam Geliyor!

Dolar kurunun rekor seviyelere ulaşması sadece internet reklamcılığı sektörünü ve bizleri vurmadı.Türk lirasının artan değer kaybetmesi sorunu nedeniyle markalar ürünlerinin küresel piyasadaki tam karşılığını almak için zam yapma girişimlerine başladı. Uygulama marketindeki tüm uygulamalara %30 zam oranı uygulayarak ilk başı çeken elbette Apple oldu.

Apple, başta Türkiye olmak üzere İngiltere ve Hindistan dahi olmak üzere yeni bir kur düzenlemesi gerçekleştirerek tüm uygulamaların fiyatlarına %30 oranında zam yapacak. Yani Türkiye App Store’da ₺2.69’den satış gören bir uygulamanın fiyatı yeni zamla birlikte ₺3.49 olacak. Yapılacak olan zamlar Türkiye App Store’da 7 gün içerisinde etkili olacak ve güncel fiyatlar dolar sorunumuz çözülünceye dek devam edecek.

Apple şuan için bu zam oranını sadece uygulamalar için kullanacak. Yani eğer kullandığınız düzenli abonelik varsa bu zamdan şu an için etkilenmeyeceksiniz. Aynı şekilde uygulama içi satın alımları için de Apple şu anlık bir zam uygulaması getirmeyecek. İlk olarak zammı uygulamalarda gerçekleştiren Apple muhtemelen iPhone cihazlarına da kısa süre sonra bir zam uygulayabilir.

Üstelik Apple’ın sadece başı çeken ilk şirket olduğu gerçeğini de unutmamak gerekiyor. Aynı şekilde diğer teknoloji devlerinin de ilerleyen günlerde benzeri zamlar yapmasının hiç işten bile olmadığını hatırlatmak gerekiyor.

Uygulama ve ürün fiyatları konusunda zaten Türkiye kullanıcıları büyük bir sıkıntı çekerken bu yeni zamla birlikte muhtemelen Jailbreak ve korsan uygulamalar konusunu da yükselen trendler haline gelecektir.

Apple’ın uygulama zammı sizde adil mi? Dahası sizce ikinci olarak zam yapacak teknoloji devi hangisi olacaktır?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al