wmaraci reklam

SEO Ajansları Hakkında Konuşulmayanlar

Arama motorlarına yeterince iyi optimize olabilmenin ve tatminkâr sıralamalar kazanabilmenin büyük emek gerektirdiği açık. İşte SEO ajansları bu noktada iş yükünü üstlenme iddiasıyla ortaya çıkıyorlar. Elbette çoğu zaman maliyeti oldukça yüksek olsa da, eğer iyi bir ajansa denk gelirsek karşılığını fazlasıyla alabiliyoruz. Burada elbette verilecek hizmeti ve ajansın kalibresini yorumlayabilecek kadar bilinçli olmamız gerekiyor.

Devasa bir site, kendi optimizasyonunu kendi yaratabiliyor ve SEO’yu in-house bir şekilde bitirebiliyor. Aynı durum oldukça küçük niş siteler için de geçerli. Ancak ölçek biraz daha karın doyuran sitelerden tutulup, oldukça büyük sitelere doğru sıralandığında süreci içeride bitirmek gibi seçenekler pek gerçekçi olmuyor. İşte bu noktada pek çok internet sitesinin ajansların kapısını çaldığını görebiliyoruz. Hatırı sayılır başarılara imza atmış ajanslar gerçekten de harika sonuçlar elde edebiliyor, ancak burada da masraf şiştikçe şişiyor. Diğer bir yandan küçük organizasyonlar da var elbette. Gelin bu yazımızda biraz işin görünmeyen kısımlarına değinelim ve bu organizasyonlar hakkında söylenmeyenleri söyleyelim.

İşin Bir Garantisi Yok

Kimse Google’ın askerlik arkadaşı değil. Bu nedenle sıralama garantili hizmetler sunan yerlerden uzak durmakta fayda var. Bazen güncellemenin bazı noktalarından faydalanan, açıklıkları yakalayan çalışmaları keşfedenler olabiliyor. Tabii bu sürekli olmadığı gibi daha sonraki güncellemelerde yaptırıma da maruz kalabiliyor. İşte tam olarak bu sebeplerle “Biz sitenizi kelimenizde 1. sıraya çıkartıyoruz!” söylemi site sahiplerini cezbeden bir söylem olsa da gerçeklikten bir hayli uzak.

Burada bunu yapmayan şirket ve hizmet sağlayıcıları için de bir not düşelim. Bahsettiğimiz durum belli bir sıralamayı garanti gösterenlerle alakalı. Bunun dışında “12 ay içerisinde sıralamalarınızda ve trafiğinizde artış garantiliyoruz” demenin yanlış bir yönü yok. Çünkü yapılacak işlemler belirli ve bunların yoksunluğu bulunan sitelerde bir iyiye gidiş mutlaka olacaktır. Ha burada hak teslimi yapmışken belirtelim. Gerçekten elinden temel gereçler dahi gelmeden hizmet vermeye kalkanlar da yok değil. Bu durumda da yazının başında önemini vurguladığımız, müşterinin de bilinçli olması durumu sorunu çözebilecek yegane şey. Birisi “Ben sitenizi Google’da daha yüksek sıralamalara getireceğim” dediğinde, bunu nasıl yapacağını biliyor, gönderilecek raporları analiz edebiliyor olmalısınız. Yani siz de eksikleri görmeli ve bu eksiklerin giderilmesi adına ödeme yapmalısınız. Kimsenin çok gizli bir tarifi yok ve olsa bile sitelerimizi birilerine bağımlı kılmak istemezdik değil mi?

İçerik Pazarlaması: Çevrimiçi Varlığınızı Güçlendirmek için Stratejiler
İlginizi Çekebilir!

İçerik Pazarlaması: Çevrimiçi Varlığınızı Güçlendirmek için Stratejiler

Dijital pazarlama dünyasında içerik kraldır. İster blog yazıları, ister videolar, ister sosyal medya güncellemeleri veya infografikler olsun, yüksek kaliteli içerik başarılı bir online pazarlama stratejisinin arkasındaki itici güçtür...

Uygulanan Formüller Neler?

Bir SEO ajansından öncelikli beklentilerimiz elbette sitemizin kod dizaynına müdahale ettikleri, içeriklerimizi ele almaları gibi İç SEO unsurları ve backlink eklemek, kötü linkleri temizlemek ve engellemek gibi Dış SEO unsurlarıdır. Ancak son yıllarda Ads’e hedeflenen kelimelerimize yönelik reklam verdiklerini de görebiliyoruz. Doğrudan bir eleştiri yapmak pek iyi bir yaklaşım olmasa da reklam ile kelimede başarı sağlamak ne kadar SEO’dur tartışılır.

Daha önce bu minvalde bir oluşumdan hizmet aldınız mı? Tecrübelerinizi ve görüşlerinizi yorumlarda bizimle paylaşırsanız çok seviniriz.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 5 / 5 (2 değerlendirme)

2 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al