wmaraci reklam

SEO Çalışması Nedir ? SEO Uzmanı ve SEO Fiyatları

İnternet kullanımının yaygınlaşması ile birlikte hayatımıza giren kavramlardan biri olan SEO, ticari alanda faaliyet gösteren işletmeler kadar, blog ve benzeri platformlar ile internet üzerinde görünür olmak, daha fazla internet kullanıcısına erişmek isteyen kişileri de yakından ilgilendiren bir kavram haline gelmiştir. Günümüzde internet dünyasında ticari veya bireysel başarı yakalanması için mutlaka SEO çalışmalarına özen gösterilmesi gerekmektedir.

SEO Ne Demektir?

SEO kavramı, esasında Search Engine Optimization kelime grubunun baş harflerinden oluşan bir tabirdir. Bu kavram Türkçe’ye arama motoru optimizasyonu olarak çevrilmektedir. Arama motoru optimizasyonu bir işletmeye veya şahsa ait web sitesinin, internetteki on binlerce rakip web sitesi arasından sıyrılıp daha fazla kullanıcıya veya müşteriye ulaşmasını sağlayan ve bu amaçlar için doğrudan arama motorunun kendisini kullanan çalışmalar bütünüdür.

SEO çalışmasında amaçlar;

  • Web sitesinin daha görünür olması,
  • Arama motoru sonuçlarına göre belirli anahtar kelimelerde ilk sayfada yer alması,
  • Sitenin hızlı çalışması ve kullanıcı odaklı hale getirilmesi,
  • Google kriterlerine uygun olarak sitenin puanının yükseltimesi,
  • Organik ziyaret sayısı artırılarak sitenin popüler bir hale getirilmesi,
  • Google Ads reklamları ile işletmelere ticari kazanç sağlamak

gibi daha pek çok farklı hedeflerden oluşmaktadır. Tüm bu hedeflere alanında uzman kadrosuyla firmamız sayesinde atılacak stratejik adımlarla kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Firmamızın tecrübeli kadrosu bugüne kadar görev aldığı tüm işlerde bireysel ve ticari müşterilerimiz için en özel SEO çalışmalarını başarıyla gerçekleştirmiştir.

E-Ticaret Sitesi İçin SEO Uyumlu Ürün Açıklaması Yazma
İlginizi Çekebilir!

E-Ticaret Sitesi İçin SEO Uyumlu Ürün Açıklaması Yazma

E-ticaret dünyasında ürün açıklamaları, müşterilerin satın alma kararlarını etkileyen kritik faktörler arasında yer alır. Detaylı ve çekici ürün açıklamaları, potansiyel alıcıların ürün hakkında kapsamlı bilgi edinmesini ...

SEO Çalışması Nasıl Yapılır?

SEO çalışması, üzerinde uygulama yapılacak olan web sitesinin genel durumu değerlendirmeye alınarak başlatılır. Sitenin kodlama altyapısında bulunan açıklar ve SEO açısından uygunsuzluklar tespit edilir, web sitesinin sayfa açılış hızları kontrol edilir ve site üzerinde yapılacak stratejik uygulamalar belirlenir. Bunun yanı sıra hangi anahtar kelimelerde arama motorlarında üst sıralar hedefleniyorsa, bu anahtar kelimelerin tespit edilmesi ve araştırma yapılır. Anahtar kelime analizi ve rakip firmaların analizleri yapıldıktan sonra SEO literatüründe On Page ve Off Page olacak şekilde site içi ve site dışı SEO çalışmaları yapılmaya başlanır.

Site İçi SEO Çalışması İşlemleri

Web sitesinin kullanıcı dostu olup arama motorlarında üst sıralarda yer alması için yapılan işlemlerin arasında site içindeki birtakım çalışmalara site içi SEO uygulamaları denir. Bu çalışmalar şunlardan oluşmaktadır:

  • Özgün ve kaliteli içeriklerin oluşturulması,
  • Resim altı etiketleri, resim optimizasyonları,
  • Site ziyaretçi analizi,
  • Site tasarımı ve yazılımının uyumu,
  • Domain durumu, alan adı bilgileri, temiz sunucu,
  • Mobil uyumluluk kriterleri, hız ve güvenlik durumu, SSL sertifikası,
  • Anahtar kelime yoğunluğu ve semantik SEO kuralları

Site Dışı SEO Çalışması İşlemleri

SEO uygulamaları arasında yapılan stratejik planlama çalışmaları da site dışı SEO çalışmalarına örnek verilebilir. Sosyal medya platform ve kanallarını aktif kullanmak, sektör ve rakip analizi yapmak, haber ve tanıtım sitelerinden dış link almak gibi çalışmalar site dışı SEO çalışmaları arasında yer almaktadır.

SEO Uzmanı Nedir?

SEO uzmanı, adından da anlaşılacağı üzere deneyimi ve sahip olduğu nitelikler ile SEO çalışmalarını başarılı bir şekilde icra eden kişinin almış olduğu unvandır. SEO uzmanı firmamızın tecrübeli çalışanları arasında görev aldıkları tüm işleri müşteri memnuniyeti odaklı yerine getiren personelimizdir.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al