wmaraci reklam

SEO Kavramının Evrildiği Nokta

Arama motorları kendilerini geliştirdikçe, yukarı sıralara çıkma amaçlı yapılan hareketler de değişiyor. Uygulanan formüller çeşitleniyor ve görüş ayrılıkları baş gösteriyor. Peki, genel olarak baktığımızda SEO’nun bugünkü konumu neresi?

Yapay zekâ adını sürekli olarak duyuyoruz, elbette özellikle Google başta olmak üzere arama motorları bu sistemlerden sürekli olarak faydalanıyor. Yeni gelen güncellemelerle birlikte bu zekâ tarafınca öğrenilen şeyler işte SEO kavramının günümüzde hızlı bir şekilde ilerlediği yolu okumamıza da yardımcı oluyor. Yazının henüz başlarındayken bu dev motorlar için de eleştirimizi yapalım. Henüz maalesef hiçbir site diğer dillerde İngilizce arama sonuçları kadar iyi etkiler göstermeyi başaramadı. Yani eğer yazının devamında paylaştığımız veriler gözlemlerinizle uymazsa, girip İngilizce aramalar yapabilirsiniz.

Kullanıcı Odaklılık Arttı

Kullanıcıların sitelerimizden memnun ayrılması yalnızca bizler için değil Google gibi devler için de oldukça önemli. Dolayısıyla arama yapanları doğru adreslere yönlendirmek, verimi arttırmak gibi konular motorların en çok çalışma yürüttükleri alanlardan diyebiliriz.

Bu odağı sağlarken oldukça basit bir yol izlediğini de söyleyebiliriz. Örneğin kullanıcılar rakip sitelerde mi daha uzun vakit geçiriyor yoksa sizde mi? Sitenize gelen kullanıcı butonlarınızla etkileşime geçiyor mu? Farklı sayfalarınıza da yönleniyor mu, yoksa direkt terk mi ediyor? Bu sorulara iyi yanıtlar verebilen sitelerin kolaylıkla yükselebildiğini söyleyebiliriz.

Büyük siteler de gözlerinizi korkutmasın. Siz sayfalarınızı yeterince iyi optimize ettiyseniz, aldığınız birkaç tıklamanın sonucu dahi bu bağlamda yüksek sıralamalar almanızı kolaylaştıracaktır. Geçmişte backlinkler aldığımız, üzerine pek de değişiklik yapmadığımız içeriklerimiz için güncellemeler yapmak da gerekiyor. Yeterince yüksek verimli hallere getirdiğimiz güncel metinler sıralamaları yıllar sonra dahi değiştirebiliyor.

SEO Paketleri Ne İşe Yarar, Neden Almalıyız?
İlginizi Çekebilir!

SEO Paketleri Ne İşe Yarar, Neden Almalıyız?

İnternet işiyle uğraşan herkes günün birinde SEO kavramıyla tanışıyor. Bu tanışmanın ardından kulaktan dolma bilgilere erişim de bir hayli hızlı oluyor. Bu gibi yetersiz olduğu halde kullanıcıya hızla nüfus eden bilgiler nedeniy...

Güncellemeler Değer Kaybetti

Bundan beş yıl önce bir webmaster forumunu ziyaret ettiğinizde insanların aylarca Google güncellemelerini tartıştıklarını görürdünüz. Her güncelleme çok büyük değişiklikler getirir, birçok devi piyasadan silebilirdi. Aynı zamanda bu güncellemeleri yılda bir kez bile görsek şaşırmazdık.

Bugün durum bir hayli farklı diyebiliriz, her birkaç ayda bir kez güncelleme görüyoruz. Bu güncellemeler kimi zaman küçük de olmuyor ama haklarında çok fazla tartışma dönmüyor ve kesinlikle eskisi gibi üzerimizde etki bırakmıyorlar. Güncellemeler hala önemli elbette ama her güncelleme genel amaca biraz daha yaklaşmakta, dolayısıyla hareketin neye yönelik olduğuna alıştık sanırım.

Bugün pek çok uzman güncellemelerle ilgili bilgi paylaşmaktansa, algoritmanın en nihai olarak alacağı hale yönelik hazırlanmamızı tavsiye ediyor. İçeriklerimizi okur için en iyi şekilde optimize edelim, sitelerimizi her cihaza uygun hale getirelim, sunucularımızı ve yazılımımızı hızlandıralım…

En Büyük Rakibimiz Google’ın Kendisi

Geçmişte kelime grupları ve kategorilerde rakip sitelerimiz olurdu. Birkaç yıl öncesine kadar birçoğumuz stratejilerimizi de buna yönelik kuruyorduk. Bugünse sitelerimizin en büyük rakipleri Google Abileri. Sayısı 6’ya kadar çıkabilen reklamlar, kendi sayfaları, YouTube’u özellikle öne çıkartması derken bitmiyor.

Günümüzde özellikle Ahrefs gibi profesyoneller pixel sayılarımıza dikkat etmemizi tavsiye ediyorlar. Yani metalarımızda artık tek önemli olan karakter sayısı ya da ilgili kelimeler değil. Kaç pixel işgal ettiğimiz.

Sizler de sitelerinizi arama motorlarında yüksek sıralar kazanmaları için optimize ederken, kullanıcıları en öncelikli unsur olarak görün ve SEO sizin için bundan ibaret olsun. Mümkünse bu yolda bilgi öğrenmek için takip ettiğiniz insanlar da en çok bu konuda veri paylaşanlardan olsun. Emin olun yıllar sonra gelecek güncellemelere dahi bu vesileyle hazırlanmanız oldukça kolaylaşacaktır.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al