wmaraci reklam

SEO Nedir?

SEO, başta Google olmak üzere tüm arama motorları üzerinde iyileştirme çalışmalarını kapsar. Arama motorları aracılığıyla web sitenizin trafiğini artırmayı hedefleyen SEO çalışmaları, birçok teknik ve yöntemle gerçekleşir. İngilizce Search Engine Optimization kelimelerinin kısaltması olan seo, arama motoru optimizasyonu olarak dilimize çevrilmektedir.

Çeşitli ürün, hizmet ya da bilgi sunan web sitelerinin, doğal akışta elde edemeyecekleri popülerlik Google dostu seo çalışmalarıyla sağlanır. Bu sayede kelime bazlı olarak üst sıralara yükselme fırsatı elde eden web siteleri, görünürlüğünü artırmaktadır. Temel prensibi arama motorlarında üst sıralara yükselerek marka tanınırlığını artırmak olan SEO, oldukça kapsamlı ve stratejik çalışmaları içerir. Bu noktada SEO Ajansı SEOPix, kullanıcı deneyimi esaslı çalışmaları ile profesyonel bir seo süreci yürütür. SEO nedir sorusunun detaylı cevabı için SEOPix > SEO sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

SEO Neden Gerekli?

Günümüzde adını sıkça duyduğumuz seo, önemi giderek artan bir kavram olarak karşımıza çıkar. Peki Seo nasıl ortaya çıktı? Neden gerekli? İnternetin en ücra köşelere kadar ulaşmasıyla internet kullanımı yüksek bir artış göstermiştir. İnternetin hızından ve geniş kitlelere ulaşma gücünden yararlanmak isteyen firmalar, markalarını dijitale taşımaya devam ediyor. Bununla birlikte internetteki rekabette aynı oranda artmış durumda. Bu rekabetle birlikte arama motorları kendini güncellemek ve organize etmek durumunda kalmıştır. İşte bu noktada SEO, web sitenizi arama motoru dostu olacak şekilde optimize eder. Rekabet ortamında web sitenizi öne çıkarmak ve marka bilinirliğini artırmak için seo çalışmaları gerekli olmaktadır. Web sitenizin sunduğu ürün ya da hizmete göre kurumsal seo veya e-ticaret seo hizmeti alarak sektörünüzün ihtiyaçlarına hitap eden bir marka haline gelebilirsiniz.

En Çok Kullanılan 4 SEO Aracı ve Fiyatlandırmaları
İlginizi Çekebilir!

En Çok Kullanılan 4 SEO Aracı ve Fiyatlandırmaları

Optimizasyon çalışmalarımızı yürütürken bize destek olan pek çok ücretli ve ücretsiz araç bulunuyor. Ücretli bazı araçlar o kadar detaylı ve özenli çalışmalarla bu işi gerçekleştiriyor ki kapılarını bir kere araladığını...

SEO Nasıl Yapılır?

Arama motorlarının temel prensibi, aratılan anahtar kelimeye en yakın sonuçları kullanıcıya sunmasıdır. Bu sebeple web siteleri için yapılan SEO çalışmalarında anahtar kelime odaklı stratejiler oluşturulur. Aratılan anahtar kelimeye uygun bir ürün ya da hizmet sağlıyorsanız, ilk sayfada görünmeniz kullanıcıyı web sitenize çeker. Basit bir ifadeyle web sitenizin ön plana çıkması ve daha fazla trafik çekmenizi sağlar. Peki merak edilen konulardan biri olan SEO nasıl yapılır? Öncelikle Seo çalışmaları, ‘İç Seo’ ve ‘Dış Seo’ olarak iki ayrı kapsamda ele alınmalıdır. Site içi seo; içerik, teknik ve yapısal konularla ilgilenirken Site Dışı Seo; marka bilinirliğini artırmayı hedefleyen tüm site dışı aksiyonları kapsar. Bu çalışmalar doğrultusunda seo yaparken dikkat edilmesi gerekenler aşağıda belirtilmiştir;

  • Öncelikle SEO’ya başlarken web sitesinin görünür olması önemlidir. Eğer web siteniz google üzerinde görünür değilse dizine ekleme işleminin yapılması gereklidir.
  • Web sitesi için yapılan diğer çalışmalardan biri de içerik optimizasyonudur. İçerik oluştururken kalite, özgünlük ve güncellik, dikkat edilmesi gereken noktalardır. İhtiyacı karşılayan ve anahtar kelimelerin yer aldığı içerikler, web sitesini en üst sıralara çıkarır.
  • Dikkat edilmesi gereken diğer konu HTML düzenlemelerini seo uyumlu şekilde yapmaktır. Bu çalışmalarda anahtar kelime içeren sayfa başlığı ve limitlere uygun meta açıklamasına dikkat edilir. Ayrıca heading hiyerarşisine dikkat edilmelidir.
  • Görsel optimizasyonu ile görselleri içerikle ilişkilendirmelisiniz.
  • Breadcrumb yapısı, web sitelerinde kullanıcıya navigasyon görevi sağlar. Bu yapının yer alması, kullanıcı deneyimi açısından avantaj sağlar.
  • Mobil uyumluluk, seo çalışmalarında dikkat edilen bir diğer önemli unsurdur. Bir web sitesinin tüm cihazlara uyumlu olması gereklidir.
  • Site hızı optimizasyonu için çalışmalar yapılmalıdır.
  • Etkili link çalışmaları ile web sitesi trafiğini artırmak hedeflenmelidir.

Doğal SEO Çalışması

Arama motorları belirli kriterlere göre site içeriğini ve yapısı analiz etmektedir. İçeriğin özgün ve kaliteli olması da sizi arama sonucu sayfalarında üst sıralara taşıyacak olan temel unsurdur. Bu kriterler kullanıcıların sitede kalma süreleri ve referans gösterme gibi birçok durumu etkiler. En basit kullanıma sahip bir arayüz, hızlı site ve özgün bir şekilde hazırlanan içerikler, kullanıcılar için ihtiyaçlarını karşılayacak durumlardır. Doğal SEO çalışması da kullanıcı deneyimi odaklı olarak oluşturulur. Kullanıcıların deneyimlerini çok iyi analiz etmeli ve değişen taleplere özgün ve kaliteli içeriklerle yanıt verebilmelisiniz. Bu aşamada da çalışacağınız profesyonel bir içerik ajansı çalışmalarınızda başarıyı yakalamanıza etki eder.

Doğal bir SEO çalışması oluşturabilmek adına bazı önemli kritik uygulamalar bulunur. Bunları özetleyecek olursak;

  • İnternet siteniz hakkında detaylı bilgilendirme yapmak önemlidir. Sitenizin ne gibi faaliyetlere göre içeriklerden oluşur, bunları mutlaka belirtmelisiniz. Arama motorları, yaptığı analizlerde bu bilgiye ulaşmazsa, kullanıcılara aktarımı konusunda da eksik bir izlenim oluşturulur.
  • Site içeriğinde özgün çalışmalara yer verin. Arama motorları için özgünlük çok önemli bir kıstastır. Ancak sürekli tekrarlanan içerik veya anahtar kelimeler iyi bir kullanıcı deneyimi oluşturmayacağı için, içeriklerin özgün olduğu kadar kaliteli olmasına da dikkat etmelisiniz.
  • Site hızının yüksek ve site içi gezintinin kolay olması gerekir. Hızlı açılan sayfa ve siteler kullanıcıların sitenizde geçirdiği süreye etki eder. Aynı şekilde site içerisindeki ulaşılabilir için de site haritası özelliğini en basit şekilde kullanmalısınız.
  • Sitenin referans gösterilebilmesi için ilgi çekici içerik ve kaliteli görsel kullanımlarına yer verin. Eğer içeriğiniz ne kadar çok kullanıcıya hitap eder ve ilgisini çekerse, otoritesi yüksek sitelerde paylaşılması da o kadar kolay olacaktır.
  • Tüm çalışmaları eksiksiz, özgün ve kaliteli bir şekilde ilerletiyorsunuz, sitenizi bu yönleriyle öne çıkarmak için doğal backlink çalışmalarına yer verebilirsiniz. Otoriter sitelerden ne kadar çok backlink alınırsa arama motorları da sitenizi o derecede en iyi oranda öne çıkaracaktır.

Doğal SEO çalışması için en iyi SEO ajansı konumunda yer alan SEOPix ile markanızı ön plana taşıyabilirsiniz.

Site İçi SEO ( On-Page Seo )

Site içi SEO çalışması, kullanıcıların site içerisindeki sürelerini uzatabilmek için yapılan çalışmalardır. Bunlar içerisinde de site içeriğine dair birçok aşamayı sayabiliriz. Özgün ve kaliteli içerikler, URL yapısı, hızlı site kod yapısı ve kullanılabilir, basit bir arayüz, bunlara örnektir. Kısacası, en iyi kullanıcı deneyimini sağlayacak bir site olduğunuzu arama motorlarına göstermeniz için yapmanız gereken tüm çalışmalardır. Bunlar ise :

  • SSL ve Robots.txt Kullanımı
  • Site ve sayfa hızı
  • Meta açıklamaları
  • Heading etiketleri
  • Canonical ve breadcrumb kullanımı
  • Mobil site kullanılabilirliği
  • Site haritası kullanımı
  • URL-İçerik uyumluluğu
  • Doğal, kaliteli ve özgün içerikler
  • Doğru miktarda anahtar kealime kullanımı
  • Site içi linkler.
  • Görsel etiketleri
  • Domain ismi
  • Favicon kullanımı olarak belirtilebilir.

Site Dışı SEO ( Off-Page Seo )

Site dışı SEO ise sitenize dışarıdan etki edecek çalışmaları belirtir. Bu çalışmalarda arama motorunu yanıltıcı ya ad kopya içerik gibi işlemlerin kullanılması siteniz için geri kalan sıralamadan sitenizin silinmesine kadar olumsuz sonuçlara yol açabilir. Site dışı çalışmalarda ele aldığımız çalışma Backlink çalışmasıdır. Backlink SEO için önemli bir başarı sağlayıcıdır. En doğru ve doğal bir şekilde yapılan backlink çalışması sitenizin puanını artırarak sıralamalarda rakiplerinizin önüne geçmenizi sağlar.

Sitenizde kaliteli ve ilgili çekici özgün içerikler varsa bunlar doğru SEO çalışmasıyla zaten hedef kitleye ulaşacaktır. Bu aşamadan sonra da bu içeriklerin referans olarak paylaşılması mümkün olacaktır. Ne kadar iyi ve özgün içerikleriniz olursa o kadar fazla doğal backlinkler alabilirsiniz. Ancak kötü bir içeriği sırf site trafiğini artırmak için ücretli backlink çalışmalarıyla kitlelere ulaştırırsanız bu çalışmalarınıza olumsuz etki eder. Link bağlantısıyla sitenize gelen kullanıcılar kötü bir içerik karşısında sitenizde zaman kaybetmeden çıkacaktır. Bu durum arama motoru gözünde hem olumsuz kullanıcı deneyimi hem de kötüye kullanım olarak algılanabilmektedir.

SEOPix Farkı İle SEO Süreci

Her başarıda esas olan sürekliliktir. SEO çalışmalarında da bu durum geçerlidir. Kısa bir sürede kalıcı başarılar olmaz. Her sektörün talep ettiği ihtiyaçlar vardır, ve bunlar sürekli olarak yenilenir. SEO da bu talepler karşısında çalışmalarına her zaman yenilikleri katmalıdır. Yeniliklere hızlı bir aksiyon almak ise profesyonel bir ekibin en iyi yapacağı işlemdir. Bu çalışmalar ne kadar hızlı ve özgün bir şekilde yapılırsa arama motorlarının analizleri de o derece bir hızda sonuçlara yansıyabilir. Ancak yine de belirtmek de fayda var, çok kısa bir süre içerisinde en iyi sonucu beklemek yanlış olur.

Hedefiniz her zaman özgün ve kaliteli çalışmalar olmalıdır. Dijital pazarlama ajansı SEOPix’te de bu ihtiyacınıza yönelik olarak başarılı bir SEO çalışma süreci yönetilir. Seo çalışmalarının yanı sıra sunduğu dijital çözümler arasında; Google ads danışmanlığı, içerik pazarlama, web tasarım ve sosyal medya yönetimini sayabiliriz. Web sitenizin ihtiyacına yönelik dijital pazarlama hizmetleri ve danışmanlık süreci için SEOPix ile iletişime geçerek dijitalin parlayan ve büyüyen yıldızları arasına girebilirsiniz.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 5 / 5 (2 değerlendirme)

2 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al