wmaraci reklam

Sinema Sektörüne Çağ Atlatan Kamera: Lytro Cinema

Lytro görüntüleme sistemleri konusunda önde gelen şirketlerden bir tanesi. VR sektörü için çıkarmış olduğu Immerge ürünü ile de isminden sıkça bahsettiren şirket bu kez de sinema sektöründe çığır açabilecek bir ürünle karşımıza çıktı.

Lytro Cinema isimli ürün alışılagelmiş tüm kamera türlerini arkasında bırakıyor. Lytro Cinema görüntüsünü aldığı sahnede bulunan her bir odak noktasını kayıt edebiliyor. Kamera Light Field (Işık Alanı) teknolojisi sayesinde tüm odak noktalarını ayrı ayrı algılayarak sanki sahnenin bir 3D modelini yakalıyor. Bu teknoloji sayesinde önceden kullanılan yeşil perde düzenlemesi de rafa kalkmış oluyor.

Kamerada kullanılan sensör akıl almaz büyüklükte, tam 755 megapixel ve 40K Raw çözünürlüğe sahip. Ayrıca kamera 300 fps hızında çekim yapabilmekte. Bu çözünürlüğün şimdiye kadar tasarlanmış olan hiçbir kamerada olmadığı ve saniyede 400 gb gibi devasa büyüklükte bilgi kaydettiği belirtiliyor.

Vaat edilen sadece çözünürlük değil tabi ki. Lytro tüm dünyada şu an kullanılan görsel efekt yöntemlerinin, post-production diye tabir edilen, çekim sonrası düzenlemelerin değişeceğini belirtiyor.

Artık VFX tasarımcıları önceden yapılması imkânsız olan düzenlemeleri kolayca yapabilecekler. Odak noktası, frame hızı ve dinamik aralık gibi değişkenleri zahmetsiz bir şekilde ayarlayabilecekler. Her pixel kendine ait büyük bir bilgiye sahip olduğu için istenilen her yerde yeşil perde uygulamasını da gerçekleştirebilecekler.

Bir sistem halinde çalışan Lytro Cinema’nın çalışma aşamaları şu şekilde; kamera, sunucu üzerine dosyaların kayıt edilip düzenlenmesi ve Işık Alanı bilgilerinin düzenlenmesini sağlayan program. Fiyat konusunda tabi ki bir bilgi mevcut değil çünkü standart kullanıcılara yönelik bir ürün değil. Çok şaşırtıcı özelliklere sahip olan bu ürünün sinemaya büyük katkılar sağlayacağı bir gerçek.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al