wmaraci reklam

Sitenize Üslup ve Karakter Kazandırmanın 5 Aşaması

Açtığımız her yeni internet sitesinde güzel amaçlarımız, hedeflerimiz ve ideallerimiz oluyor. Çoğu zaman bu doğrultuda bol bol çalışma yürütüyor, emek veriyoruz. Peki, başarının kapısını açmak için lazım olan anahtarlardan birisinin de sitelerimize karakter kazandırmak olduğunu biliyor musunuz?

Elbette kendine has bir karakteri olduğundan tam anlamıyla bahsedemeyeceğimiz, kullanıcı dostu olmasıyla tanınmayan internet sitelerinin de başarıya ulaştığını çok sık görebiliyoruz. Ancak kabul edelim, hepimizin aklına YouTube denildiğinde, Daily Mail ya da The Times’tan konuştuğumuzda belirli bir şablon oturuyor değil mi? İşte bir sitenin karakteri, böyle olumlu etkilere sahip olabildiğinden dolayı oldukça önemli diyebiliyoruz. Peki, kendi küçük sitelerimize de bir akılda kalıcılık kazandırmak istediğimizde ne yapmamız gerekiyor? Gelin 5 aşamada, sitenizin karakter kazanmasına yardımcı olmaya çalışalım.

Baştan söyleyeyim, burada logonun fiyatından ya da logoyu kimin yaptığında bahsetmiyorum. Çoğu zaman tasarım yeteneği olan birisinin, kendisini ifade etmesine izin verdiğinizde zaten elinden gelenin en iyisini ortaya koyabiliyor. Bu noktada bizim doğru yönlendirmelerde bulunmamız ve ne istediğimizi biliyor olmamız, birazcık da görsel sanat okumasıyla birleştiğinde ortaya ikonik ve akılda kalıcı logoların çıkmasını beraberinde getirebilir.

Tasarımlar içerisinde bir ikon bulunmasını tavsiye edebilirim. Sizinle özdeşleştirilecek bir ikon hem bugün, hem de gelecekte çok işinize yarayacaktır. Kırmızı arkaplanı içerisinde bir oynat butonu ya da mavi bir boğa! Tercih size kalmış. Akılda kalmak, tekrar görüldüğünüzde hatırlanmak ve bir imaja sahip olmak istiyorsanız ikonların etkili olduğunu bilin yeter.

WordPress'inizi Daha Güvenli Hale Getirecek 10 İpucu
İlginizi Çekebilir!

WordPress'inizi Daha Güvenli Hale Getirecek 10 İpucu

Acı ama gerçek; 2016 Yılını kapsayan bir araştırmaya göre tüm dünyada her gün ortalama olarak 37,000 internet sitesi hackleniyor ve bu sitelerin %25.4’ü altyapı olarak WordPress’i tercih ediyor. Bu da demek oluyor ki, her ne kadar g...

Ayırt Edilmenize Olanak Sağlayan Bir Hitap Biçimi

Metinlerinizin de bir karakteri olmasını sağlamak hiç zor değil. Sitenizde metinlerinizin, okurlarınızla iletişiminizi sağladığını unutmayın. Onlarla ne şekilde konuşmak istiyorsunuz? Yalnızca bilgi verici bir biçimde mi? Yoksa ekstra saygılı bir hitap mı üstleneceksiniz? Yoksa samimiyeti kurup dostluğu daha ilk dakikadan yakalayacak bir metinle mi yola çıkacaksınız? Hangisini yaparsanız yapın, sitenizin karakterinin de bu olacağını unutmayın ve bu şekilde sürdürmeye çalışın.

Metinleriniz İçin Uygun Giriş ve Çıkış Kısımları

Karakterli, size özgü bir tarzla içeriklerinize başlamanız, akılda kalıcılığınızı doğru orantılı bir şekilde yükseltecektir. Burada elbette “Merhabalar WM Aracı ailesi” gibi klişe girişlerden bahsetmiyoruz ancak kabul edelim, düzenli ve bilinçli yapılan klişeler bile bazen güzel bir tarzın oluşmasında öncülük edebilir. Biraz kafa patlatarak harikalar yaratabileceğinize eminim. Zira ülkemiz hem selamlaşma, hem de vedalaşma konularında akıl almaz derecede yaratıcı olmayı başarabilen insanların anayurdu resmen.

Akılda Kalıcı Başlıklar, Alt başlıklar

Başlıklarımızda yalnızca bilgilendirici davranarak trafik arttırmaya çalışmak elbette bir tercih. Ancak kabul edelim, dilimiz sahip olduğu sıfatlarla bu konuda bize gerçekten bir karakter kazanma şansı tanıyor. Hatta karakter kazanabilmek için kendi sıfat ve kelimelerimizi üretmek de bu noktada bir tercih olabilir ve akılda kalıcılığı beraberinde getirebilir. Siteniz motto üretimi yapabilen bir fabrika haline geldiğinde, o sözlük sitesi gibi bir marka haline de gelmeye başlamıştır diyebiliriz değil mi?

Özgün Tasarımlar Oluşturmak O Kadar Zor Değil

Sidebar neden her zaman sağda olmalı? Yazı başlıkları neden ‘Sağa Yaslı’ formatında olmasın ki? Bağlantı renkleri de mavi değil, kırmızı olursa değmeyin keyfimize. Diğer sitelerle aranıza bir tasarım farkı koymak gerçekten o kadar da zor değil. Sürü psikolojisiyle hareket etmektense yeni bir şeyler denemenin en fazla ne gibi bir zararını görebilirsiniz ki?

Sizin internet sitelerinizi ikonik hale getirmek için uyguladığınız yöntemler var mıdır? Yoksa sitelere karakter eklemenin önemsiz olduğunu mu düşünüyorsunuz? Buyurun yorumlarda görüşelim efenim.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 4 / 5 (3 değerlendirme)

3 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al