wmaraci reklam

Sitenizin Downtime Oranını Ölçmenize Yardımcı 37 Ücretsiz Web Aracı

Online sektörlerin tümünde servislerinizin her zaman erişebilir olması oldukça önemli bir kriterdir. Fiziksel adreslerin aksine, insanlar sürekli kullanacakları internet adreslerinin daima erişebilir olması konusunda ciddi ciddi takıntılıdır.

Kullanıcıları bir kenara bırakalım Google AdSense benzeri reklam modelleriyle tüm gelirinizi elde ediyorsanız, sitenizin kapalı olduğu her saniye para kaybediyor veya en iyi ihtimalle bile para kazanma ihtimalinizi kaybediyorsunuz

Eğer sadece tek bir siteniz varsa belki sitenizin Downtime oranını belirlemek ve beklenmedik durumların yaşanması halinde kısa sürede erişim sorununu farkediyor olabilirsiniz. Lakin ne zaman ki, bir siteden fazlasını edinmeye başlıyorsunuz, işte o zaman sitelerinizin Downtime oranlarını takip etmenin ne kadar zor olduğunu anlamaya başlıyorsunuz.

Bu listemizde yer alan 38 web servisi ve web aracı sayesinde sitelerinizin Downtime oranı hakkında bilgi sahibi edinebilir ve siteniz yayını kestiği anda sitenizin ulaşılamaz olduğundan ücretsiz olarak haberdar olabilirsiniz;

#1. PingMySite: Bu servis sağlayıcısı, ücretsiz olarak 1 sitenizi her dakika 31 farklı lokasyondaki sunucularını kullanarak kontrol ediyor ve performans raporlarını size SMS veya e-posta yardımıyla ulaştırıyor. Ayrıca PingMySite’dan Push bildirimler de alabilmek mümkün. 

#2. Monitoshi: Oldukça basit temelli ve ücretsiz bir servis olan Monitoshi, istediğiniz kadar internet sitesinin URL’sini kontrol edebiliyor ve web sitesi servisi kestiği anda size e-posta bildirimi gönderiyor.

#3. WatchSumo: Ücretsiz olarak istediğiniz kadar URL’yi takip edip, downtime’a uğraması durumunda size e-posta yardımıyla veya web sitesi aracılığıyla bildirim gönderiyor.

#4. UptimeButler: Ücretsiz olarak 5 siteye kadar downtime izlemesi gerçekleştirebiliyor. UptimeButler, kontrollerini dakika başı gerçekleştiriyor ve sitenizin downtime’a uğraması durumunda size e-posta veya web sitesi bildirimleri yardımıyla haber verebiliyor.

#5. Pingometer: Normalde ücretli olarak servis sunan Pingometer, seçtiğiniz bir sitenizi tek bir lokasyon üzerinden 7 gün ve 24 saat takip edip, sitenize erişimde sorun yaşanması durumunda SMS veya e-posta ile bildirim raporu gönderiyor.

#6. Uptimia: Ücretsiz olarak 1 sitenizi kontrol eden Uptimia, sitenizi 5 farklı lokasyon üzerinden beşer dakikalık zaman dilimleriyle kontrol ediyor. Sitelerinizin Downtime’a uğraması durumunda sizi e-posta servisi ile haberdar ediyor.

#7. Insping: 2 Sitenizi beşer dakikalık aralarla kontrol ediyor ve SMS yardımıyla sizi haberdar ediyor. Insping ayrıca internet sitelerinin yanı sıra destek soketleri, portlar ve DNS servislerinin de izlemesini gerçekleştirebiliyor.

#8. DOMAlert: Aylık 5 siteye kadar ücretsiz olarak kontrollerini gerçekleştiren DOMAlert, sitelerinizi her 5 dakikalık zaman aralıklarında kontrol ediyor. Tıpkı bir üstteki servis gibi DOMAlert de portları ve sunucuları izleme özelliğini destekliyor. Siteniz DOMAlert’in ping’lerine cevap vermeyi kestiği anda DOMAlert sizi e-posta yardımıyla haberdar ediyor. Facebook ve Spotify gibi birçok popüler servisin de DOMAlert’den faydalandığını belirtelim.

#9. Happy Apps: Happy Apps yani “Mutlu Uygulamalar”, 3 web sitenizi beşer dakika aralıklarla kontrol ediyor ve sizi e-posta yardımıyla haberdar ediyor. Happy Apps, internet sitelerinin yanı sıra veritabanları ve uygulama sunucularını (app server) da kontrol edebiliyor.

#10. AppBeat: 5 Sitenizi 5 dakika aralıklarla kontrol ediyor ve sitenizi downtime’a düştüğü anda sizi haberdar ediyor. AppBeat kullanıcılarını haberdar etmek içinse Slack ve Webhook entegrasyonlarını kullanıyor.

#11. SynTraffic: 2 sitenizi 2 farklı lokasyondan gerçek zamanlı olarak takip ediyor ve sitelerinize erişilememesi durumunda size akıllı uyarılar gönderiyor. SynTraffic ayrıca günlük rapor çıkararak bir günde sitenizin ne kadar ulaşılamaz kaldığını öğrenmenize yardımcı oluyor.

#12. Uptime Doctor: 5 sitenizi her dakika boyunca kontrol ediyor ve raporlarınızı aylık 50 maile kadar ücretsiz olarak e-posta adresinize anlık gönderiyor. İnternet sitelerinin yanı sıra SSH ve HTTPS protokolleri için de destek sunuyor.

#13. Site-Monitoring.NET: Tümüyle ücretsiz bir servis olan Site-Monitoring.Net, kullanıcılarına reklam göstererek ve bağışlar toplayarak kendini kalkındıran bir servis. İnternet sitelerinizi 10, 15, 30 ve 60 dakikalık aralıklarla ziyaret edip downtime durumlarında hem SMS hem de e-posta yardımıyla sizi haberdar edebiliyor. Üstelik arşivi sayesinde sitenize ait 2 yıllık downtime geçmişini de görüntüleme şansı sunuyor.

#14. FreeSiteStatus: Normalde ücretli bir servis sağlayıcısı olan FreeSiteStatus istediğiniz 1 internet sitenizi dünya çapında 31 farklı lokasyondan sürekli olarak takip edip, siteniz downtime’a düştüğü anda sizi mail servisi yardımıyla haberdar ediyor. 

#15. Uptime Dog: Seçtiğiniz 1 internet sitenizi iki farklı lokasyon istasyonu üzerinden 2 dakikalık zaman dilimleriyle takip ediyor ve sitenizin ulaşılabilir durumda olmaması halinde size mail yardımıyla bir bildirim postası gönderiyor.

#16. DownNotifier: Ücretsiz olarak bir sitenize yıllık olarak servis sunan DownNotifier, internet sitenizi her dakika takip ediyor ve sitenizin ulaşabilir olmaması durumunda size e-mail bildirimi gönderiyor.

#17. Monitive: Seçtiğiniz bir sitenizi  her 10 dakikada bir kontrol ediyor ve sitenizin ulaşılamaz olması durumunda sizi e-mail veya Twitter yardımıyla haberdar edebiliyor. Monitive; HTTP, FTP ve MySQL servislerini de kontrol edebilme yeteneğine sahip.

#18. Port Monitor: 2 internet sitenizi ücretsiz olarak dakika başı kontrol ediyor ve sizi mail yada push bildirim servisi yardımıyla haberdar edebiliyor.

#19. LiveWatch: Ücretsiz olarak yalnızca tek bir sitenize servis sunan LiveWatch, sitenizi farklı lokasyon bölgelerinden onar dakikalık aralarla kontrol ediyor ve sizi SMS ya da mail servisi yardımıyla haberdar ediyor.

#20. Anturis: Ücretsiz olarak beş internet sitenizi dünya çapında yer alan sunucularıyla kontrol eden Anturis servis sağlayıcısı, web sitenizi her dakika kontrol ediyor ve sınırsız e-posta bildirim servisi sunuyor.

#21 Pingability: Sınırsız internet sitesini kontrol ağınıza ekleyebildiğiniz Pingability servisi, web sitenizi farklı lokasyon bölgelerinden test ediyor ve downtime durumlarında sizi SMS veya e-posta aracılığıyla bilgilendiriyor.

#22 My Hosting Uptime: Sitenizi birçok farklı lokasyon üzerinden 7/24 kontrol eden servis, 365 gün boyunca sitenizi kontrol ediyor ve sitenizin dowtime olması halinde e-mail veya Twitter ile size raporluyor.

#23. MonTools: Sitelerinizi her 30 dakikada bir kere analiz eden MonTools, internet sitelerinin yanı sıra FTP, HTTPS, MySQL ve IMAP servislerinini de kontrol edebiliyor. Sitenin downtime olması halinde e-posta veya SMS ile sizi bilgilendiriyor.

#24. UptimeSpy: Ücretsiz olarak 1 internet sitenizi global lokasyonlardan kontrol edip, siteniz yayından düştüğü anda sizi e-mail servisi yardımıyla haberdar ediyor.

#25. Host-Tracker:  Host-Tracker, internet sitenizi 7/24 kontrol eden ve sitenizin downtime olması halinde SMS, e-posta veya Skype yardımıyla sizi bilgilendiren bir başka ücretsiz servis. Host-Tracker ekstradan raporlarınızı detaylı olarak haftalık, aylık ve yıllık olarak da size sunabiliyor.

#26. WebsitePulse: İnternet sitenizi her 30 dakikada bir kontrol ediyor ve e-posta yardımıyla sizi sitenizin downtime durumlarından haberdar edip belli zaman aralıklarıyla size rapor kayıtlarını sunuyor.

#27. Monitis: 5 internet sitesine kadar ücretsiz olarak faydalanabileceğiniz Monitis servisi, internet sitelerinizi her 15 dakikada bir kere olmak üzere kontrol ediyor ve raporlarınızı SMS, Twitter veya e-posta yardımıyla mail olarak size iletiyor.

#28. ServiceUptime: Ücretsiz olarak 10 internet siteniz için faydalanabildiğiniz servis, internet sitelerinizi her 30 dakikalık zaman aralıklarında ziyaret ederek, sitenizin Downtime durumundan sizi haberdar ediyor. ServiceUptime SMS veya e-posta yardımıyla sizi haberdar edebiliyor.

#29. BinaryCanary: Sitenizi her 15 dakikalık zaman aralıklarında ziyaret eden BinaryCanary, sitenizin yayından düşmesi halinde SMS veya e-posta servisiyle sizi haberdar ediyor. BinaryCanary’nin ayrıca kontrol paneline erişerek de detaylı istatistik raporlarına ulaşabilmeniz mümkün.

#30. GotSiteMonitor: 5 siteye kadar ücretsiz olarak servis sunan GotSiteMonitor, sitelerinizi her 10 dakikalık aralarla kontrol ediyor ve sitelerinizin yayından düşmesi durumunda sizi SMS veya e-posta servisleri yardımıyla haberdar edebiliyor. GotSiteMonitor sitenizin downtime durumunun yanı sıra sitenizin SSL sertifikasını, web sayfası içeriklerinizi ve sunucunuzu da izlemekte oldukça başarılı performans sergiliyor.

#31. Monitority: Sitenizi her saniye kontrol eden Monitorty servisi, internet sitesi yayından düştüğü anda haberdar olmak isteyenler için biçilmiş kaftan. 7/24’lük takip gerçekleştiren Monitorty, yaklaşık olarak 10 saniye içinde durumdan haberdar olup, sizi haberdar edebiliyor.

#32. Uptime Robot: 50 adet internet sitenizi takip edebileceğiniz Uptime Robot servisi, internet sitenizi beşer dakikalık aralıklarla kontrol ediyor ve siteniz cevap vermeyi bıraktığı anda sizi e-posta, SMS veya Twitter yardımıyla haberdar ediyor. 

#33. SiteUptime: Yalnızca 1 sitenize ücretsiz olarak servis sunan SiteUptime, sitenizi her 30. ve 60. dakikada olmak üzere saatte 2 defa kontrol ediyor. İnternet sitenizin yanı sıra bu servis sayesinde FTP ve SMTP servislerini de kontrol edebiliyorsunuz.

#34. StatusCake: İstediğiniz kadar internet sitesini kontrol edebileceğiniz bir servis olan StatusCake, internet sitelerinizi 5’er dakikalık aralıklarla kontrol ediyor ve ücretsiz olarak sınırsız e-posta gönderimi gerçekleştirebiliyor. Tüm dünyanın farklı bölgelerinden sitenizi kontrol eden servis sağlayıcısının sunucularının lokasyonuysa rasgele belirleniyor.

#35. InternetSeer: İstediğiniz HTTP’leri izleyebilen InternetSeer, ücretsiz paketinde belirlediğiniz HTTP adreslerini 60 dakikada bir defa kontrol ediyor. E-mail ile sizi bilgilendiren servis aynı zamanda haftalık dilimde de detaylı performans istatistikleri gönderiyor.

#36. Uptrends: Uptrends sadece 30 günlük ücretsiz olarak servis sunuyor. 30 günlük süreçte 1 ile 60 dakika arasında istediğiniz zaman aralığı dilimini siz belirleyebiliyor ve e-mail ya da SMS aracılığıyla bilgilendirilebiliyorsunuz. Panelden detaylı olarak analizleri de sunan servis, isterseniz farklı dosya formatlarında istatistik dosyalarını dışarıya aktarmanıza da yardımcı oluyor.

#37 Basic State: Sitenizi 15 dakikada bir takip eden Basic state, rapor bildirimlerini mail veya SMS yoluyla iletiyor. Ayrıca düzenli olarak kullanıcılara 14 günlük uptime raporu da ileterek sitelerinin ne kadar hizmet sağladığını ve ne kadar süre boyunca kapalı kaldığını gösteriyor.

Listemize eklememiz için sizin önereceğiniz başka bir servis mi var? Hemen şuradan aşağıdan yorum yaparak bize bildirebilirsin :)

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al