wmaraci reklam

Sonny Yanlışlıkla Fragman Yerine Filmin Tamamını Paylaştı

Sony Pictures’ın ofisinde olaylar muhtemelen şöyle ceryan ediyor; ölesiye sıkılan pazarlama departmanı, ellerindeki minnacık bütçeyle filmi öne çıkaramayacaklarına karar veriyorlar. İnsan hatası temalı bir süs vererek filmin fragmanı yerine tamamını YouTube’a yüklüyorlar ve kısık ateşte pişmiş harika bir PR çalışmamız oluyor. Yani… şey… en azından umuyorum ki böyle olmuştur…

Bugün Reddit’in kahkahalar attıran baş geyiği Sony Pictures’ın insan kaynaklı hatasıydı. Şirket kendi YouTube hesabına fragmanını yüklemek isterken yanlışlıkla “Khali the Killer: Official Red Band Trailer Now on DVD & Digital,” başlığı altında filmin tamamını yayınladı. Filme dair 2 dakikalık Trailer’ı bekleyen kullanıcılara Sony Pictures tüm filmi ücretsiz vermiş oldu. Tabii sadece kısa bir süre için.

Sony Pictures’ın hatasını ilk fark eden Reddit kullanıcıları oldu. Redditörler hemen olayı internetin en trajikomik olaylarından biri ilan ettiler. Redditörlerin arasında -tıpkı bizler gibi- kıllananlar da yok değil. Kimi kullanıcılar olayı sadece “eğlenceli” bulurken, kimiyse bunun bir pazarlama hilesi olarak yapıldığını savundu. Bazı kullanıcılarsa 2014 yılında hacklenen Sony Pictures’ın başının yeni bir korsan sorunuyla belada olabileceği görüşünü ileri sürdü. Zira 2014 yılında Sony Pictures hacklenmiş ve bazı filmler henüz gösterime girmeden internete sızdırılmıştı.

Neyse ki korkulan olmadı ve Sony Pictures’ın filmi bekleyenleri için sürprizi bozmadı. Film zaten 2017 yılından itibaren DVD siparişi yöntemiyle satın alınabilen bir yapımdı. Sony Pictures’da yaşanan trajikomik olay sonrasında YouTube kanalından hemen film kaldırdı. Hatta esrarengiz şekilde filmin fragmanını bile kaldırdı.

Sony Pictures'ın yaptığı dahice bir pazarlama örneği miydi, yoksa insan hatası mı bilemeyiz. Fakat o film kaç KM/S hızında bir internetle yüklendi de insan hatası olduğu fark edilmedi, orası ayrı bir konu…

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al