wmaraci reklam

Sosyal Medya Paylaşımlarında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlarda, trafik yönledirmelerde Facebook önemli bir etkiye sahip. Peki paylaşılan bağlantıların en iyi performans göstermesi için, ne yapmak gerekiyor?

En iyi performanstan kasıt, en yüksek tıklanma oranına “Click Trough Rate” (CRT) ulaşabilmek. İşin sırrı, gönderilerde kullanılan karakter sayısında yatıyor. NPR‘nin dijital ölçüm uzmanı Dan Frohlich, Facebook gönderi performanslarını ele aldığı raporunda, bağlantı içerikli gönderilerde kullanılan karakter sayılarını da inceledi. Buna göre Facebook’taki bağlantı içerikli gönderilerin açıklama kısmında kullanılan karakter sayısı arttıkça tıklanma oranı düşüyor.

Yukarıdaki grafikte de görüldüğü üzere gönderide kullanılan karakter sayısı azaldıkça tıklanma oranı da o kadar artıyor. Maksimum CTR’ye sahip karakter sayısının ise 41-80 arasında olduğu görülüyor.

Sonuç olarak, ister Facebook psikolojisi diyelim, isterse genel olarak internet psikolojisi diyelim, bilginin hızla tüketildiği günümüzde kullanıcılar almak istedikleri mesajı en kısa yoldan ve en hızlı şekilde almak istemektedirler. Yani iletişim yöntemlerinin değişmesiyle birlikte okuma alışkanlıkları da değişmiştir. Dolayısıyla kullanıcının okuyacağı metin ne kadar kısa ve öz olursa, o kadar fazla etkileşim göstermektedir.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al