wmaraci reklam

Sosyal Medya ve İnternet Bağımlığını Durduran Mobil Uygulama: ZenScreen

Şu an bu içeriği okuduğunuza göre dijital dünyanın kenarından köşesinden bir koltuğunuz var. Hatta belki sosyal medya ana geçim kaynağınız olabilir. Fakat bu içeriği okuduğunuza göre büyük ihtimalle, akıllı telefonunuzla aranızdaki inişi çıkışlı ilişkiden dolayı yaşadığınız bazı ufak pürüzler var. Opera’ın da desteklediği yeni girişim ZenScreen sizi bu sıkıntılardan kurtarmayı hedefliyor.

ZenScreen, mobil cihazınızda uygulama kullanımınızı kontrol altına almak ve değersiz uygulamalarda kaybettiğiniz zamanı telafi etmek istiyor. Opera’nın 700 bin dolarlık yatırımıyla fonlanan girişim, özellikle kendine dijital detoks uygulamayı isteyen kullanıcılara ulaşmak istiyor. Peki, ZenScreen tam olarak nasıl akıllı telefonlarımızı elimizden bırakıp, işimize gücümüze daha çok zaman ayırmamıza yardımcı oluyor?

ZenScreen, Opera’nın yeni sahibi Skyfire şirketinin kurucu ortağı Nitin Bhandari’nin geliştirdiği ve “AppKins Digital Health Pyramid” adını verdiği piramit şemasını kullanıyor. Bu piramit şemasına göre hangi uygulamaları gün içinde ne kadar kullanmak istediğinizi belirliyor ve ardından ZenScreen’in dijital diyetinize bağlı kalmasına yardımcı olmasını bekliyorsunuz.

Mesela, ZenScreen’in Smart Morning (Akıllı Sabahlar) özelliği sabahları sosyal medya uygulamalarında sadece 10 dakika vakit geçirmeniz üzere sizi sınırlandırıyor. Kalan 20 dakikalık süreçte sadece işle ilgili olan uygulamalara ulaşabiliyorsunuz. Uygulamanın başınızda anneniz gibi “Hadi oğlum, bırak elinden o telefonu” şeklinde verdiği telkinler sayesinde, tüm gününüzü Instagram’ın Story’lerinde ve Keşfet menüsünde geçirmekten kurtarabiliyorsunuz.

Benzer şekilde bir günde sosyal medya uygulamalarında ne kadar vakit geçireceğinizin kontrolünü de ZenScreen size bırakıyor. Uygulama arka planda hangi uygulamaların yürütüldüğünü analiz etmek ve sizi daha sağlıklı internet kullanım alışkanlığına sevk etmek adına özel bir VPN servisinden faydalanıyor. Nitin Bhandari’nin söylediğine göre bu VPN sayesinde hassas bilgileriniz sadece uygulama üzerinde çalışıyor ve ZenScreen’in sunucularına doğrudan ulaşmıyor.

Ailenize, işinize veya hobilerinize daha fazla vakit ayırmak, sosyal medyada ve değişik değişik uygulamalarda heba ettiğiniz zamanı cebinizde biriktirmek istiyorsanız ZenScreen’e bir göz atmayı düşünebilirsiniz. ZenScreen’i iOS ve Android cihazlarınızda kullanabileceğiniz gibi Google Chrome eklentisi olarak da senkronlayarak kullanabiliyorsunuz.

Başlangıçta kısa bir süre için ücretsiz servis sunan ZenScreen, sürece alıştıktan sonra sizden aylık 4.99 dolar abonelik bedeli talep ediyor. Nitin Bhandari, abonelik fiyatını belirlerken ortalama bir spor salonunun aboneliğini baz aldıklarını ve zihnini düşünen kullanıcıların alışkanlıklarını şekillendirmek adına bu rakamın oldukça makul olduğunu belirtiyor.

Eğer dijital detoks fikri kafanıza yattıysa veya mobil cihazınıza günlük ne kadar zaman harcadığınızı öğrenmek istiyorsanız -eminim sonuçları sizin için de şaşırtıcı olacaktır- belki ZenScreen’i denemek isteyebilirsiniz.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al