wmaraci reklam

Sosyal Paylaşım Ağı Path, 18 Ekim’de Kapatılacak

Bir zamanlar link almak için yolunuzun düştüğü Path’i hatırlıyor musunuz? Hatırlayamadıysanız hiç sorun değil; çünkü binlerce kullanıcısı hatırlamadığı için Path yolculuğunu sona erdiriyor… 2010 yılında Facebook’un karşısında güçlü bir rakip olarak boy gösteren servis, 8 yıllık internet macerasını 18 Ekim’de sona erdirecek.

Path ülkemizde öne çıkmayı başaramayan ve daha çok Webmaster kitle tarafandan hatırlanan bir sosyal ağdı. Facebook’un rakibi olarak doğan Path, Facebook’un Path’e ait Beğen (Likes) ve etiketler (stickers) özelliğini kopyalamasından sonra popülerliğini yitirmiş ve en güçlü rakibi tarafından deyim yerindeyse “kendi silahıyla” vurulmuştu. Facebook ve diğer sosyal ağların karşısında güçlü bir imajla ayakta durma çabasına karşın, devler ve yeni trendlerin ardı ardına peyda olması Path’in gölgede kalmasına neden olmuştu.

Path’in kapanış haberi, internet sitesine iliştirilen ufak bir hatırlatma notu vasıtasıyla kullanıcılarına duyuruldu: “İnandığımız servisi sona erdirmek zorunda kaldığımızı duyurmaktan büyük üzüntü duyuyoruz. Path’i 2010 yılında ufak ve tutkulu bir tasarımcı ve yazılımcı ekibiyle oluşturmuştuk.”

Path’in kapatılacağı kendi internet sitesinden bu minik notla bildirilirken, servisin sona erdirilmesinin asıl nedeninin ne olduğuna değinilmiş değil. Elbette bu durumda Path’in neden kepengi indireceğini tahmin etmek de bizleri çok zorlamayacak olsa gerek: Yeni sosyal ağlar karşısında Path kullanıcı bulmak zorlanıyordu. Elindeki kullanıcılar da popüler olanlarına yönelince, Path miadını doldurmuş bir servise dönüştü.

Eğer bir Path hesabınız varsa hesabınıza ilişkin verilerinizi 17 Ekim’e kadar Path üzerinden indirebilirsiniz. Zira, bir sonraki gün Path’in elindeki tüm kullanıcı verileri imha edilecek.

Path’i siz nasıl bilirdiniz?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al