wmaraci reklam

Spotify Uygulaması Büyük Boyutlarda Gereksiz Dosyalar Oluşturuyor

Spotify günümüzün en çok tercih edilen müzik servislerinden bir tanesi. Ücretli ya da ücretsiz versiyonu bulunan uygulama popülerliğini gün geçtikçe artırmakta. Milyonlarca insan müzik ihtiyacını karşılamak için gün içerisinde birçok kez farklı cihazlardan bu platformu kullanmakta.

Ne var ki bazı kullanıcılar Mac, Linux ve Windows işletim sistemlerinde çalışan Spotify uygulamasında bir sorun olduğunu bildiriyorlar. Gelen bilgilere göre bu sorun nedeni ile Spotify uygulamasının kullanıcıların depolama alanlarında çok büyük, gigabaytlarca gereksiz bilgi oluşturduğunu gösteriyor.

Spotify forum, Reddit, Hacker News gibi sitelerde ve daha farklı birçok internet sitesinde benzer şekilde uygulamanın sabit disklerde ve SSD disklerde büyük boyutlarda gereksiz bilgiler depoladığına dair bilgiler gelmekte. Hatta uygulama boşta çalışırken bile aynı sorunun devam ettiği bilgileri mevcut.

Sorun çok büyük, öyle ki Spotify uygulaması bir saatte diske yaklaşık olarak 5GB ile 10GB arasında bir bilgi yazabiliyor, biriken bilgi boyutu uygulamayı birkaç gün açık tuttuğunuzda 700GB gibi büyük miktarlara çıkabiliyor. Özellikle SSD ile çalışan bilgisayarlarda yazma hızı çok hızlı gerçekleştiği için depolama sorunu hızlı bir biçimde baş gösteriyor. Sorun sadece gereksiz alan ziyanı değil bunun yanında böyle büyük miktarlarda bilginin yazımı sırasında kullanılan bilgisayarlarda gereksiz yavaşlamalar ya da takılmalar yaşanabilmesi.

Sorunun kaynağının AppDataLocalSpotifymercury.db dosyasının da içinde bulunduğu birkaç farklı database dosyasından kaynaklandığı düşünülüyor. Şu an sorunun çözümü için verilen öneriler mevcut fakat en garantisi eğer siz de böyle bir sorunla karşı karşıyaysanız uygulamayı tamamen kapatıp, Spotify’ın soruna çözüm üretmesini beklemek olacaktır.

Saatlerce kesintisiz müziğin keyfini çıkarabildiğimiz uygulamada böyle bir sorun yaşanması hoş olmamış. Siz de Spotify dosyalarınızı kontrol etmeyi unutmayın, böyle bir sorun yaşıyorsanız bir an önce önleminizi alın. 

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al