wmaraci reklam

Steam'in Dikkat Çekmeyen Harika Yönleri

Konu Steam olduğunda, akıllarımıza doğal olarak dijital olarak oyunlar satın alıp kütüphaneler oluşturabildiğimiz başarılı oluşum aklımıza geliyor. Peki, platform sadece bu yönüyle mi hayatımızda yer alıyor? Cevabımız “Hayır” olduğuna göre, gelin diğer yönleri üzerine de konuşalım.

Steam’i harika kılan pek çok yönü bulunuyor. Onun popülerleşmesinden önceki dönem hem oyunseverler için, hem geliştiriciler için oldukça zordu. Nihayetinde oyuncular orijinal oyunlara ulaşamadıkları ya da çok ama çok pahalıya ulaşabildikleri için korsan ürünleri tercih ediyorlardı. Bu da sahte yazılımcıların bilgisayarlarımıza sızması için onlara büyük şanslar veriyordu. Ayrıca şirketler de geliştirdikleri oyunlardan bekledikleri ölçülerde kazanç sağlayamıyor ve yayıncılara bağımlı kalıyorlardı. Büyük yayıncılara ulaşamadıkları için ‘Indie’ yayımlarla zaten karşılaşma şansımız yoktu. İşte Steam bu yüzden sektörün mekaniklerini değiştirmiş oldu. Zorlu oyun kurulum süreçleri birkaç tıklamaya kaldı ve oldukça uygun fiyatlarla on binlerce oyuna tek mağazadan ulaşabiliyoruz. İndirim dönemlerine girmiyorum bile. Bu büyük ‘muhteşem’ durum ise bu yazıda konumuz değil.

Programlara Ulaşımı da Kolaylaştırdı

Her ne kadar oyunlar kadar geniş bir ürün yelpazesi bulunmasa da, Steam mağazasında pek çok program da listeleniyor. Oyun geliştiricilerine, video post prodüktörlerine, grafik ve piksel artistlerine özel bu programlara da tıpkı oyunlarda olduğu gibi oldukça cazip fiyatlarla ulaşabiliyoruz. Ayrıca kolayca da kurulum yapabiliyoruz. Henüz Adobe gibi büyük program üreticileri programda yer almasa da neredeyse her programın bir muadilini kolayca bulabildiğimizi hatırlatalım. Yine de burada kat edilmesi gereken uzun bir yol olduğu açık.

Çocukları Pistten Alalım; Steam’in Kış İndirimi Başlıyor!
İlginizi Çekebilir!

Çocukları Pistten Alalım; Steam’in Kış İndirimi Başlıyor!

“İş iş nereye kadar, hiç oyun oynamayacak mıyız?” diyen Webmasterlar için bu akşam Steam’in merakla beklenen Steam Kış İndirimi Sezonu başlıyor. Birçok farklı oyun için sunulacak indirimlerle bütün kışı geçirebileceğiniz ...

Algoritma Oldukça Adil Çalışıyor

Oyun geliştiricileri için algoritma gerçekten de leziz ve adil çalışıyor. Bu da yeni geliştiricilerin gelir elde etme şanslarını oldukça yükseltiyor. İndirim yapıyorsanız, oyununuz beğenildiyse ve istek listelerinde yer alıyorsa algoritmada kolayca üst sıralara yerleşebiliyorsunuz ve satış rakamlarınızda da doğal bir artış gerçekleşiyor. Bu elbette sadece oyun geliştiren genç stüdyolar için iyi değil. Biz oyuncular da platformda birbirinden harika oyunlara, hem de isteklerimize çok uygun bir şekilde denk gelebiliyoruz. Burada istek listesi sisteminin iyi çalışıyor olması da şanslarımızdan birisi.

İade Politikası

İşte kullanıcı dostu oluşum kurmak tam olarak böyle bir şey. Şartları oldukça basit olan iade sistemi ciddi ciddi ‘taş’ gibi çalışıyor. Eğer bir oyunu iade etmek istiyorsanız ve 2 saatten kısa süre oynadıysanız korkacak hiçbir şeyiniz yok. Paranız ödeme yönteminize göre size tekrardan veriliyor. Siz de aldığınız paranızla isterseniz yeni oyunlar alabiliyorsunuz. Tüm bu aşamalardan ise belki sorun çıkartabileceklerinden dolayı oyun stüdyolarının bağını kesmişler. Elbette bunu kötü kullanan oyuncular da olabiliyor ancak yiğidi öldürelim ancak hakkını yemeyelim. Steam, bu platforma oyununu eklemek isteyen geliştiricilere şartlarını kabul etmeleri gerektiğini daha en baştan belirtiyor ve şartları arasında bunlar da yer almakta. Konu bu kadar basit ve bu biz oyuncular için cidden harika.

Unuttuğumuz ve altlarda kaldığını düşündüğünüz başka güzel yönleri varsa görüşlerinizi yorumlarda bizimle paylaşabilirsiniz efenim.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 4 / 5 (2 değerlendirme)

2 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al