wmaraci reklam

Telefon Geek’i Olmak: Teknoloji Editörlüğü

Teknoloji siteleri, medya oluşumları ve YouTube kanalları diğer niş kategorilerin aksine çarkı çok uzun yıllardır dönen oluşumlar. Burada son 20 yıldır teknolojik gelişmelerin doğrudan toplumu müşteri görülerek yapılması ve hızla hareket edilmesi gibi durumları okuyabiliyoruz. Diğer bir yandan işin gelir kaynaklarından en büyüğü olan telefon şirketleri karşımıza pek çok telefon geek’i teknoloji editörlerini çıkarttı. Gelin bu konuya detaylıca bir göz atalım.

Öncelikle forumumuzda da pek çok teknoloji sitesi sahibinin ve teknoloji editörünün yer aldığını biliyorum. Bu yüzden daha geniş bir kitleye yönelik yazmak oldukça keyifli diyebilirim. Ancak yazım dilimiz nedeniyle biraz eleştirel yazılar kaleme alabiliyoruz. Bununla olur da birilerinizi incitirsek baştan özür dileriz.

İş Gerçekten Önemli

Teknolojinin çeşitleniyor olması, markaların ve ürünlerin sayısının arıtıyor olması ve diğer bir yandan da ilerleyişin frenlenmektense hız kazanıyor olması işin önemini yükseltiyor. Zira bugün bir ürün satın almak istediğimizde bu medya kaynaklarından faydalanıyoruz ve genel toplum olarak editörlerin eline bakıyoruz. Burası gerçek.

İşi icra eden editörlerin de kariyerlerine göz attığımızda geçmişten günümüze yeniliklere kafası açık insanları görebildiğimizi söylemek mümkün. Yani tutucu bir iş yapmayan bu editörler, işlerini yapış biçimleriyle genellikle kitlelerin sevgisine de ulaşabiliyorlar. Bugün pek çok teknoloji editörü kemik kitleleriyle hareket edebiliyor. Ancak gel gelelim ki işin tek düzeleşmeye başladığı önemli bir nokta var ki işte eleştirilerimizin odağı da burası.

Kitty Hawk: Uçak Araç Projesi
İlginizi Çekebilir!

Kitty Hawk: Uçak Araç Projesi

Kişisel uçuş hayalinin gerçeğe dönüştüğü proje, “Kitty Hawk”. Proje yatırımcıları arasında Google kurucularından Larry Page’in de bulunduğu uçan araç projesi ile su üzerinde uçuş yapmak artık hayal değil.   Elek...

Telefon Geek’i Olmak ‘Havalı’ Değil

Teknoloji medyasının ana gelir kalemlerinden birisi telefon markaları. Bu nedenle de medya yüzünü buraya dönmüş bir durumda. Genellikle yeni editörlerin de uzmanlıklarının Android ya da IOS işletim sistemli telefonlar olduklarını ve en çok bu konuyu öğrenmeye odaklandıklarını görebiliyoruz. Burada yanlış bir şey yok elbette ancak kabul edelim ki bu konuları iyi bilmek ve yalnızca bunlara odaklanmak yanında tek düzeliği getiriyor. Bir noktadan sonra inovatif birkaç değişikliğin haberi dışında bu editörlerin tamamından benzer içerikleri görüyoruz.

Teknoloji editörü dediğimizde aklımıza NFT üzerine toplumu bilinçlendiren, RTX’i temel kullanıcıya dahi anlatabilen insanların gelmesini beklerken bugün benim aklıma bir masanın başında, RTX ışıklar önünde her hafta yeni bir telefonu anlatan, aydın olmanın da oldukça gerisinde kalan beyaz yakalı çalışanlar geliyor. Tamam, elbette işin böyle bir yönü var ve pastadaki payı nedeniyle ağırlığı da bu yön kazanıyor. Fakat bu işi, geçmişte olduğu ‘Havalı’ halinden de biraz uzaklaştırmıyor mu?

Doğrusu bu serzeniş ve eleştirilerin odağında eğer sizin oluşumlarınızın ya da kanallarınızın yer aldığını düşünüyorsanız, bu durumdan kolayca sıyrılabileceğinizi de hatırlatayım. Daha derin araştırmaların yapıldığı kaliteli ve özgün içerikler üretmek oldukça tatlı bir iş olduğu için onun keyfiyle devam etmek muhtemelen hiç de ağır bir yük olmayacaktır. Konfor alanımızdan biraz çıkmaya çalışalım değil mi?

Teknoloji medyasıyla ilgili düşünce ve görüşlerinizi yorumlarda bizimle paylaşırsanız çok seviniriz. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere efendim. Sağlıcakla kalın.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 3 / 5 (1 değerlendirme)

1 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al