wmaraci reklam

Televizyon Ne Zaman Son Bulacak?

Bundan 10 yıl önce, aynı soruyu sorduğumuzda aydın diyebileceğimiz küçücük bir azınlık dışında kimsenin televizyonlara bir son biçebileceğini düşünmezdik. Fakat bugün bu soru hem yerinde, hem de üzerine birçok alanda düşünülen ve akademik çalışmalara konu başlığı olan bir noktaya geldi. Halbuki, en popüler dönemini temel alıp tarihleri 20-25 yıl geriye çektiğimizde bu teknolojiye çok nadir denk gelebiliyorduk ve insanlar muhtemelen radyolar için “bu bitmez” diyorlardı.

Bugün büyük medya kuruluşlarına göz attığımızda güçlerini halen televizyonlardan alıyorlar ve bu kanalların çok büyük bir oranda gücü ellerinde tuttuklarını söylememiz bu zamanda da mümkün. Ancak değişim akıl almaz bir hızla geliyor. Bugün Netflix, acaba Türkiye’deki abone sayısıyla kaç tane televizyon kanalının günlük izlenme grafiklerinin önüne geçmiştir? Ya da bu kanallar dizilerini yükledikleri YouTube kanallarındaki izlenmeleri acaba geçebiliyorlar mıdır? İşte bu durumlara göz attığımızda başlığımızdaki sorumuz da daha çok anlam kazanıyor ve bir cevaba daha çok ihtiyacı oluyor.

Tam Bir Sondan Söz Etmek Mümkün Değil

Bugünkü kadar ve hatta belki daha fazlasıyla televizyon kanalları çok uzun yıllar daha yayında olacak diyebiliriz. Buna da örnek verelim ki açıklayıcı olsun değil mi? Bugün pek çoğumuz radyo kanalları için bugün açık ve net bir şekilde “bittiler” diyebiliyoruz değil mi? Ancak bugün yüzlerce radyo istasyonu yayın hayatlarına devam ediyorlar. Burada bahsettiğimiz son da tıpkı radyonun yaşadığı gibi olacak. Popülaritesi yok denecek kadar azalmış onlarca televizyon kanalı, daha küçük ofislerde işletilmeye devam edecekler.

Elbette içerik kalitesi de doğru oranda azalacak. Bugün elbette radyolarda da çok kaliteli programlara halen ulaşabiliyoruz ve pek tabii televizyonlar da bu tip programlara ev sahipliği yapmaya uzun yıllar devam edecekler ancak daha niş bir izleyici kitlesine, çok daha az oranda kaliteli program hazırlanacak diyebiliriz.

Yurt Dışı Ödemelerinizi Alırken Kullanabileceğiniz 3 Yöntem
İlginizi Çekebilir!

Yurt Dışı Ödemelerinizi Alırken Kullanabileceğiniz 3 Yöntem

PayPal’ın ülkemizde serbest olduğu o güzel yılları hatırlıyor musunuz? Eğer serbest olsaydı sanırım bugün böyle bir yazı yayımlamamıza da gerek kalmayabilirdi. Ancak keşke diyerek moral bozmaktansa çıkar yol arayışına koyulma...

İçerik Konseptleri de Böyle Kalmayacak

Bugün televizyon dizisi dediğimiz kavramın ne denli maliyetli olduğu ortada. Bu durum, televizyon kanalları popülerliğini yitirdiğinde sürdürülebilir olmayacak. Bu nedenle de içerik kalitesiyle birlikte, konseptleri de değişebilir. Daha kolay üretilebilir, daha az masraflı ve tüketimi daha kolay içeriklerle karşılaşmamız mümkün. Bunlar TV’nin ömrünü uzatma yolunda atacakları doğal adımlar olacaktır. Yarın tipik bir YouTube kanalı şeklinde ilerleyen TV kanallarıyla karşılaşmak, içeriklerinin bu seviyeye gerilediğini görmek sizleri şaşırtmasın.

Doğrusu bu noktada kendimle çelişmiş gibi olabilirim ama aklımdaki bir soru işaretini de paylaşmam lazım. Acaba yayın akışı saati sistemleri nedeniyle ‘Prime Time’ içeriklerinde kalite ve konsept kendisini koruyabilir mi? Sonuçta televizyon sistemi çökmeye yüz tutmuş olsa da, asıl gelir kaynağı olan bu saat aralığını kaybetmek istemeyeceklerdir. Bu konuda ne zaman kaleleri yıkılacak şimdilik kestiremiyorum ve bu öngörüsüzlüğüm için de siz okurlarımızdan özür dilerim.

Halen takip ettiğiniz bir televizyon programı var mı? Nedenleriyle birlikte bizimle yorumlarda paylaşırsanız çok mutlu oluruz. Keyifli vakitler efendim.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 3 / 5 (1 değerlendirme)

1 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al