wmaraci reklam

Televizyonsuz Evler Yeni Nesil İçin "Utanç" Değil

Belli bir yaş grubunun üzerindeki insanlar için evinde yüksek ekran bir televizyonun bulunması bir statü göstergesiyken, tüplü televizyon kullanmak bir ‘utanç’ sebebi. Ancak yeni nesil toplumun neferleri için durum oldukça farklı.

Geleneksel medyayı takip etmiyor olmak, buradaki programları izlememeyi tercih etmek bırakın "utanç" kaynağı olmayı, oldukça havalı bir algı yaratıyor. Zira çoğumuz biliyoruz ki internette popülizm peşinde koşarak kalitesizleşmeyen milyonlarca içerik, dilediğimiz zaman ve mekânda izleyebilmemiz için bizi bekliyor. Ha elbette orana vurduğumuzda hâlâ daha ağır basan bir grup için bu içeriklerden kopmadıklarını söyleyebiliriz. Ancak onlar da artık içindeki içerikleri takip etmeye yarayan "102" ekran bir televizyonun kimseyi üstün kılmadığını ya da statü göstergesi olmadığını biliyorlar. Bu noktada yeni medya araçlarının başarısını görmemek mümkün değil. Kaliteli içerik üretebilen YouTube kanalları, popülist olmayan kamuoyu sahipleri, gazeteciler ve elbette internet sitesi sahipleri… Bu zafer hepimizin efenim.

Elbette İhtiyaç Duygusu Devam Edebiliyor

Sonuç olarak 2000’li yılların başlarında değiliz. Çoğu televizyonu, sadece uydu bağlantısıyla televizyon kanalı frekanslarına ulaşmak için kullanmıyoruz. Bu cihazların pek çoğu akıllı ve android işletim sistemine sahipler, olmayanları da kolayca bu noktaya taşıyabiliyoruz ya da hiç yoktan HDMI girişiyle bilgisayarımızı bağlayabiliyoruz. Bu da televizyonların yalnızca içindeki kanallardan ibaret bir cihaz olması durumunun önüne geçiyor.

Yeni nesil çoğu zaman bu kanallara göz atmadan aylarca vakit geçirirken, bu kaliteli görüntü verebilen canavarları da aktif bir şekilde kullanmayı sürdürüyor. Maddi durumu biraz daha iyi olanlar güncel oyun konsollarını bu cihazlara bağlayarak oyunlar oynuyor. Yani en azından ülkemizde… Diğerleriyse bilgisayarlarını bağlayarak ya da televizyonların işletim sistemlerinden faydalanarak Netflix ya da Amazon Prime gibi abonelik servislerinde yer alan dizi ve filmleri izliyor. Açıkçası reyting hedefleriyle hazırlanan ucuz televizyon programlarındansa, bu tip içeriklerden kalitelilerini seçerek tecrübe etmek oldukça harika. Yazının başında da belirttiğim gibi utanılacak bir şey olmamasının yanı sıra, ilgi çekici olduğunu bile söyleyebiliriz.

Ha içerisinde pek çok tanıdığımın da yer aldığı üçüncü bir grubun daha altını çizmezsem ayıp olur. ‘Ses olsun’ grubu… Bu grup televizyon kanallarına reyting kazandırsa da içerik umurlarında bile değil. Ses ve görüntü dönsün diye kullanıyorlar. Bazıları uyku sorunlarını da bu şekilde aşabildikleri için tercih ediyor diyebiliriz.

Microsoft, Sizi Parmak İzinizden Tanıyacak Yeni Klavyesi Modern Keyboard’u Duyurdu
İlginizi Çekebilir!

Microsoft, Sizi Parmak İzinizden Tanıyacak Yeni Klavyesi Modern Keyboard’u Duyurdu

Apple’ın ürünleriyle birlikte kullanmanızı tavsiye ettiği gösterişli klavyesi olur da Microsoft’un olmaz mı? İşte karşınızda Microsoft’un yeni klavyesi Modern Keyboard! Tasarım, aksesuar ve diğer tüm ürünleri konusunda son za...

Bu Durum Daha da Oturacak

Nasıl ki bugün geleneksel ve ana akım medyayı takip etmek gençler arasında ‘out’ bir durum haline geldi, yakın bir zamanda taşlar yerine iyice oturacak. Bugün ‘out’ olan, ancak çoğunluk tarafından yapılmaya devam edilen televizyon kanalı takipçiliği yaş grupları hayata atıldıkça ve medya patronları güç kaybettikçe gerileyecek. Durum iyice oturduğunda, gerek ülkemizde gerekse dünyada çoğu evde artık televizyonlar ya olmayacak ya da uydu bağlantılarıyla desteklenmeyecek. Elbette bu öngörü hemen yarın doğruluğunu kanıtlayacak bir tahmin niteliğinde değil. Belki on yıl, belki biraz daha fazla zamana ihtiyacı olduğu açık. Ancak inanıyorum ki çok da uzak olmayan bir tarihte gerçekleşecek.

Düzenli takip ettiğiniz bir televizyon programı var mı? Konuyla ilgili siz ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda görüşelim.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 5 / 5 (1 değerlendirme)

1 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al