wmaraci reklam

Tesla Uzaydan Sonra Türkiye’ye Geliyor

Gökkubbenin semalarına çıkan ilk otomobil olarak nam salan Tesla’nın uzaydan sonraki hedefi belli oldu; Türkiye pazarı. Tesla’nın Avrupa merkezi işletmesi olan Tesla Motors Netherlands B.V, bu yıl içinde İstanbul’da servis merkezi ve 2019’da elektrikli otomobillerinin görücüye çıkacağı bir showroom mağazası kurarak resmen Türkiye pazarına adım atmış olacak.

Söz konusu Elon Musk’ın eseri Tesla olduğunda olaya sadece otomobil açısından yaklaşmamak gerekiyor. Eminim ki birçoğumuz tepeden tırnağa teknolojiyle bezenmiş bu otomobilleri en az son teknoloji kuantum bilgisayarlar kadar çekici buluyordur. Fiyatları itibariyle henüz biz ölümlüler için pek ulaşılabilir değiller ancak en azından Tesla’nın Türkiye pazarına giriş yapması ülkemiz adına sevindirici bir haber. Fiyat olarak diğer modellere nazaran daha uygun kabul edilen, 70 bin euro değerindeki Model 3 ile Türkiye pazarında hızlı bir başlangıç yapacağı düşünülüyor.

70 bin Euro satış fiyatı ve ülkemizdeki vergilerin vergileriyle görücüye çıkacağı tahmin eden otomobilleri evinizden çektiğiniz üçlü prizle şarj etmek de var. Önlem olarak Tesla, 70 bin euroluk yatırımımızı üçlü prize emanet etmeyelim diye şarj istasyonları için şimdiden elini taşın altına atmış durumda. Tesla’nın kağıt üstündeki planı şehirlerarası yollarda 200 kilometrede bir olacak şekilde bir SuperCharger şarj istasyonu konumlandırmak. Kağıt üstündeki planın Türkiye’de ne kadar başarılı olacağını ise önümüzdeki günlerde hepimiz göreceğiz.

Tesla’nın otomobillerinin şimdilik en kelek tarafı, otomobiliniz Türkiye’de olmasına rağmen uzaya gönderilen Tesla için kasko fiyatlarının istenmesiydi. ÖTV ve petrol tarafından avantajı elinde tutacak olan Tesla otomobiller yoğun ilgiyle satılırsa şaşırmamak lazım.

Tesla’nın Türkiye pazarına gelmesi hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al