wmaraci reklam

TİB Resmen Kapatıldı!

Ülkemizde yaşanan darbe girişimi sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TİB’in (Telekomünikasyon İletişim Bakanlığı) içerisinde de FETÖ uzantılı kişilerin yer aldığını ve yaşanan olaylarda bu kurumdaki kişilerin kilit rol oynadığını belirtmiş, kurumun kapatılarak yönetiminin BTK’ya (Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu) devredileceğine dair bir açıklama yapmıştı.

 Dün gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu görüşmeleri sonrasında beklenen karar Başbakan Yardımcısı Numan Kurtuluş tarafından duyuruldu.  671 sayılı Kanun Hükmü’ndeki kararname ile kurumun resmen kapatılacağı ve yetkilerinin tümünün BTK’ya aktarılacağı açıklandı.

 Yani bu süreçten sonra Bilgi Sistemleri Dairesi, Hukuk Dairesi, Teknik İşletme Dairesi ve İdari Daire Başkanlığı görevleri ve uygulamaları BTK tarafınca devralınıp, yönetilecek. Tüm internet dünyası kullanıcıları için önemli bir karar olan bu değişikliğin kullanıcılar açısından ne gibi sonuçlar doğuracağını ise ilerleyen günlerde hep birlikte göreceğiz. Şimdilik Elveda TİB!

Sizce yapılan bu değişiklikten internet dünyası kullanıcılar ve Webmaster olarak bizler ne yönde etkilenebiliriz? Kararın yerinde olduğunu düşünüyor musun?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al