wmaraci reklam

Trafiğinizi Yükseltin: Bounce Rate

İnternet siteleri için en önemli başlıkların birisi kesinlikle nitelikli trafik. Bu başlıkta siteniz ne kadar iyiyse, kazancınızın da o kadar yüksek olacağından şüphe yok. Bu kategoride daha önce ‘Bounce Rate’ kavramı gerçekten detaylıca açıklandı. Ancak kamu yararı durumlarında tekrara düşmenin bir sakıncası yok değil mi? Gelin sitenizin trafik artışında doğrudan etkisi olan bu kavramı bir kez daha tanıyalım.

Öncelikle bir yanlış anlaşılmanın düzelmesini sağlayarak başlayalım. Bounce Rate, karşılığı her ne kadar ‘Zıplama Oranı’ olsa da Google tarafından dilimize ‘Hemen Çıkma Oranı’ olarak çevrilmiş ve Analytics bu veriyi bizimle bu ismiyle paylaşıyor. Analytics’te bu isimle gören uzmanlar başlarda ya anlam veremiyor ya da siteye giren bir kullanıcının daha site açılmadan kaçmasıyla yorumluyor ki isme bakılırsa haksız da sayılmazlar. Ancak bu veri elbette daha farklı bir anlama sahip. Sitenize giren bir kullanıcının girdiği bağlantı dışında başka bir sayfayı ziyaret etmeden sitenizden ayrılması anlamına geliyor. Yani 1 tekil kullanıcı, 1 sayfa görüntülenmesi getirdiyse Hemen Çıkma Oranı yükseliyor ki bu olumsuz bir durum. Bu yanlış anlaşılmayı giderebildiysek devam edelim.

Bu Oranı İyi Yönde Etkilemek İçin Neler Yapabiliriz?

Trafiğimizi arttırma yollarının birisinin bu oranı iyi etkilemek olduğunu söylemiştik. Peki, o nasıl olacak? Sadece yüzdelik olarak bakarsak ve yönetici gözüyle yorumlarsak pek bir anlamı olmayabilir, ancak konuya bir ziyaretçi olarak yaklaşabildiğimizde anlam kazanıyor.

Şahsen bir bilgi almaya girdiğim sitede, bu bilgi yeterince detaylı girildiyse çok mutlu oluyorum. Bu kaliteli içerik yapabilmek için çok önemli. Ancak hele bir de site kendi arşivinde yer alan diğer içeriklerine bağlantı verip atıfta bulunuyorsa tadından yenmez oluyor. Çünkü bu sayede beni konuyla alakalı diğer başlıklarda da araştırma yapmaya ve bilgi edinmeye itiyor ve ben de halihazırda ilgili olduğum için ha babam sayfa sayfa gezip yeni şeyler öğreniyorum. Bunu çok iyi yaptığını düşündüğüm ülkemizden iki örnek Onedio ve Ekşi Şeyler diyebilirim ancak Evrim Ağacı’nı da unutmak olmaz. Bu örneklerin içeriklerine biraz göz atarsanız bahsettiğim şeyi ne kadar da yerinde yaptıklarını görebilirsiniz.

Tabii okur bu şekilde sitede gezerken, siteye kazandırdıklarını fark etmeyebilir. Site daha fazla sayfa görüntülenmesi kazanarak istatistiklerini yukarıya taşıyor, ortalama sitede kalma süresini arttırıyor ve bununla birlikte daha fazla reklam sunarak kazancını arttırıyor. Diğer bir yandan arama motorları trafik kazanabilen iç linkleri de daha üst sıralamalara getiriyor ve sitenin tıklamaları pek çok farklı açıdan artıyor da artıyor.

Özellikle uzun rehberler yazarken, rehber içerisinde anılan diğer başlıkları da daha sonrasında detaylıca kaleme alıp, önceden yayımladığımız bu içeriği güncelleyerek bağlantılar vermek sayfamızı güncel tuttuğumuz için de arama motorlarının hoşuna gidecektir. Bunu da hatırlatmış olalım.

Hemen çıkma oranıyla ilgili sizin ne düşündüğünüzü de merak ediyoruz. Yorumlarda görüşlerinizi bizimle paylaşırsanız çok seviniriz.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 4.33 / 5 (3 değerlendirme)

3 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al