wmaraci reklam

Tüm İçeriklerini Yapay Zeka ile Oluşturan Haber Sitesi: Knowhere News

Haber sitelerinin beşbenzemez ve alakasız içerikleriyle tansiyonunuzu kâh düşürüp kâh zıplatmasına artık alışmış olmalısınız. O zaman yeni dalgaya hazır olun, çünkü yapay zeka (AI) gümbür gümbür geliyor! Tüm içeriklerinin yapay zeka tarafından hazırlandığı ve geçtiğimiz dönemde yeni bir yatırım kapan Knowhere News sitesinin muadillerinin sayısı artarsa tansiyonunuz tahterevalliye dönüşebilir.

İsterseniz önce Knowhere News tezgahının nasıl işlediği ve suyun kendi yolunu buluş öyküsüyle işe başlayalım… Öncelikle Knowhere News için hazırlanan yapay zeka temelli bir bot, internette anlık olarak popüler olan haberleri gözden geçiriyor. Ardından popüler olduğuna karar kıldığı bir içerik hakkında üretilen diğer içerikleri yüzlerce internet sitesinden tarıyor. Yeni kaynaklardan çiçek gibi topladığı haberleri detaylarıyla birlikte tek bir yerde topladıktan sonra içeriğin içinden sağ ve sol görüşü temsil eden ögeleri ayırıyor. Belki biraz şaşırtıcı ama bunların hepsini yapay zeka 60 saniye gibi kısa bir sürede yapıyor.

Knowhere News’in öncelikli amacı deli gibi özgün içerikler üretip hit çekerek AdSense tıklarından parayı bulmak değil. Sistem daha ziyade haberlerin taraflı görüşlerden ayrıştırılması ve en temel hale indirgenmesine hizmet ediyor. Yapay zeka içerikleri tararken yalan haber ve çöp haber sunan siteleri güvenilirlik puanına göre oyluyor. Sürekli bir şeylerden tayyare içerikler üreten sitelere sıfır güven puanı atanarak, bunların sistemi etkilemesinin önüne geçiliyor.

Knowhere News hemen her alandan haber içeriği servis ediyor. Politika haberlerinde ise okuyuculara tarafsız haberin yanı sıra sağ tutucu ve sol tutucu haber sürümlerini sunuyor. “Benim tarafsız haberle işim olmaz.” diyenler bu sayede sağ veya sol görüşlü servis edilen habere gözatabiliyor. Objektif bir bakış açısına sahip olmak namına da Knowhere News’in başarılı olacağı kesin.

Knowhere News’in Co-Founder’ı ve yetkilisi Nathaniel Barling’in Motherboard isimli internet sitesine söylediğine göre insanlar bu sistemin hala en önemli parçası. Haberlerin Twitter Chatbot’u tarafından hazırlanmış havasının önüne geçmek adına, insan editörler her bir içeriği okuyor ve düzenliyor. Editörlerin yaptığı düzenlemeler AI tarafından öğrenilerek AI’nin daha okunaklı içerikler üretmesine yardımcı oluyor.

Knowhere News'in ve yapay zeka temelli yazar robotların geleceği ne yönde olur bilinmez. Bu harika örnekten görülebildiği üzere bazı iş kollarında AI süreci hızlandırsa bile süreç insanların işini elinden alamıyor. Yine de bir gün WM Aracı Blog’da ben değil AI size içerikleri sunarsa bu post’u güncelleyeceğim.

Knowhere News vakası hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al