wmaraci reklam

Türkiye'de Mobil İnternet Kullanımı Masaüstünü Solladı

WM Aracı okurlarına daha önce de birçok blog yazı aracılığıyla internet kullanımının mobile doğru geçiş yaptığını duyurmuştuk. Tüm dünyada internet kullanım istatistikleri gerçekleştiren StatCounter’ın yayınladığı rapora göre artık Türkiye’de internet kullanımı konusundaki üstünlük mobil platformlara ait.

StatCounter şirketinin Ekim 2009 ile Ekim 2016 yılları arasını baz alan ölçümleri sırasında ilk defa geçtiğimiz Ekim ayı itibariyle Türkiye’de mobil internet kullanımı masaüstü platformu sollamayı başardı. Küresel olarak mobil internet kullanımı için de rapor yayınlayan şirketin verilerine göre, Türkiye’de olduğu üzere tüm dünyadaki internet kullanımı oranının da birincisi yine mobil oldu.

StatCounter’ın ulusal raporuna göre; tüm dünyada mobil ve tablet cihazlar aracılığıyla gerçekleştirilen internet kullanımı oranı %51.3’ü işaret ederken masaüstü platformlar için bu oran %48.7 oranında kalıyor.

Zaten mobil internet kullanımının artık masaüstü platformlarını geride bıraktığını biliyorduk, bunun üzerine rakamların resmi olarak kayıtlara geçmesi de mobilin artık Webmasterlar için ne kadar önemli olduğunu ortaya koyuyor.

Geçtiğimiz haftalarda Google da mobil için ayrı bir indexleme sistemini getireceğinin haberini yapmıştık. Bunun üzerine çalışmalarımızı artık mobil platformlarla yönlendirmek uzun vadede çok daha karlı çıkabileceğimiz anlamına geliyor.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al