wmaraci reklam

Türkiye İçin Yerel Fiyatlandırmanın Önemi

Ülkemizde bazı kıymetli şirketlerin Türkiye’ye özel fiyatlandırma seçenekleri sunduğunu biliyoruz. Bu firmalar daha çok tercih ediliyor ve tüketici tarafında da yaptıkları bu hamlenin bir karşılığını alıyorlar. Ayrıca global ekonomi açısından bu seçeneği sunmayan ya da sunamayan şirketleri de anlayabiliyoruz. Ancak bu ülkede yaşayan insanlar olarak bizim için yerel fiyatlandırmanın önemi gerçekten de çok büyük. Neden mi?

Türkiye gelişmekte olan bir ülke ve kurları da oldukça oynak bir durumda diyebiliriz. Ekonominin ülke geleceğiyle ilgili olan kısımlarını ekonomistler, politikacılar ve bürokratlar tartışadursun. Biz biraz daha toplumu ele alalım. Bir şirket yerel fiyatlandırmayla Türkiye’ye girmediğinde neler kaybediyoruz ondan konuşalım. Elbette döviz bazlı fiyat belirleyen şirketler çoğunlukta, bu şirketlerin de yerel fiyatlandırmalara geçmesi için yapabileceğimiz en önemli hareket rakiplerini tercih etmek oluyor. Zira konu cebimiz.

Kimler Yerel Fiyatlandırma Yapıyor

Aslında hem ülkemizde, hem de dünyada başarısını kanıtlamış dev şirketlerin neredeyse tamamı, Türkiye pazarında da lider konuma gelebilmek adına yerel fiyatlandırma yapıyorlar. Bunlar arasında oyun pazarı devi Steam de var, geniş abonelik seçeneğiyle Amazon Prime da var. Ancak Spotify, YouTube Premium, Netflix gibi devleri de unutmamak lazım. Hepsi Türkiye’de büyük portföyler oluşturmuş olan bu şirketlerin dünya geneliyle fiyatlarını kıyasladığımızda Türkiye’ye sundukları yerel fiyatlar gerçekten de alkışı hak eder nitelikte.

Etkili Bir Bloga Sahip Olmanın 9 Altın Kuralı
İlginizi Çekebilir!

Etkili Bir Bloga Sahip Olmanın 9 Altın Kuralı

Dünyadaki tüm internet blogları bir günde yaklaşık olarak 4 milyon kadar içerik paylaşıyor. Her gün, sadece kendinizle değil aynı zamanda binlerce blogla yarışıyorsunuz. Bu bir yarış. Bazı bloglar başarılı olurken bazıları umdu...

Bizim İçin Önemi Nedir?

Ülkemiz kurlar bağlamında çok stabil bir durumda değil. Bu ay 20 liraya kullandığımız servis, bizim elimizde olmayan sebeplerden dolayı yarın 60 TL olabilir. Bunun karşısındaki en büyük kalemiz ise yerel opsiyonlar. Bu sayede, müşterileri tarafından kötü duruma düşmek istemeyen firmalar çok daha düşük karşılıklarda fiyatlarını yükseltecektir ve bizim durumdan etkilenme oranımız da bu sayede azalacaktır. Yani standart bir tüketici için başlık gerçekten de çok önemli.

Ne Yapabiliriz?

Kullanıcılar, aboneler ve müşteriler olarak biz bu konuda tepkimizi ortaya koymalıyız. Yerel fiyat seçenekleri barındıran firmaları tercih edebiliriz örneğin. Bu sayede hem bu seçenekleri sunan şirketler, yaptıkları bu hamlenin karşılığını daha iyi alırlar, hem de bu seçeneği sunmayan rakipleri farklı stratejiler arayışına girebilirler. Bu arayışlarının bir sonucu olarak belki onların da gözü bu seçeneklere çarpar ve yine biz kullanıcılar olarak daha kârlı oluruz.

Şirketleri de Anlamak Lazım

Bu noktada, seçenekleri sunamayan şirketleri de anlamamız lazım. Türkiye'ye özel oluşturdukları politikalar, dünyanın diğer ülkelerinden tepki görebiliyor ve kötü niyetli insanlar tarafından kullanılabiliyor. Örneğin Amerika Birleşik Devletlerinde Netflix’in basit planı 9$ etiketle satılıyor. Türkiye'deyse bundan kat kat ucuz. Buradaki bir müşteri çeşitli ön ödeme yollarıyla Türkiye üzerinden üyeliğini tazelemeye başladığında doğal olarak Netflix zarar ediyor. İşte bunun gibi zor sebeplerle, şirketlerin politikalarını daha zor değiştirmelerine de empati kurabiliyoruz.

Yerel fiyatlandırmalarla ilgili sizin görüşlerinizi de merak ediyoruz. Yorumlarda görüşelim. Sonraki içeriğimize kadar sağlıcakla kalın efendim.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 5 / 5 (2 değerlendirme)

2 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al