wmaraci reklam

Türkiye’nin En İyi 10 Araç Kiralama Firması

Günümüzde araçlar gerek şehir hayatında gerekse de uzun mesafe seyahatlerinde hemen herkesin temel ihtiyaçlarından birisi haline geldi. Araç fiyatlarının tabiri caizse başını alıp gittiği bu günlerde ise bu temel ihtiyacı orta gelirli kesimler için araç kiralama firmaları karşılamakta. Bir araç sahibi olmak birçok insan için hala hayati bir öneme sahip. Buna rağmen ülkemizdeki araç kiralama sektörü oldukça büyük bir kesimin ihtiyaçlarını karşılayabilme potansiyelini elinde bulunduruyor. Araç kiralama sektörü ülkemizde o denli bir gelişme gösterdi ki hem bireysel hem de kurumsal birçok ihtiyacı kiralama yoluyla karşılamanın maliyeti artık bir araç satın almaktan daha avantajlı hale geldi. Şimdi araç kiralamanın bütün avantajlarına daha yakından bakalım.

Araç Kiralamanın Avantajları Nelerdir?

Her ne kadar bireysel ihtiyaçlar için daha fazla tercih edildiği düşünülse de araç kiralama sektörü kurumsal ihtiyaçlar için de oldukça avantajlı fırsatlar sunmaktadır. Ülkemizdeki araç kiralama firmaları da sektörün ihtiyaçlarını doğru analiz ederek insanların günübirlik seyahatler için tercih ettikleri bir işletmeden daha fazlasını sunabilecek kapasiteye ulaşmayı başarabilmiştir. Peki hem vakitten hem de nakitten tasarruf ettiren araç kiralamanın avantajları nelerdir?

Araç kiralamanın belli başlı avantajlarını şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Uzun süreli araç kiralayan firmaların ödeyecekleri aylık kira tutarı bir araç satın aldıkları zaman ödeyecekleri aylık kredi tutarından çok daha azdır.
  • Hem bireysel hem de kurumsal kiracılar araç ihtiyaçlarını kiralama yöntemiyle karşıladıkları takdirde trafik sigortası, kasko, araç vergisi ve muayene ücretleri gibi ek masraflardan kaçınabilir.
  • Araç kiralamak sizi kışlık ve yazlık lastik değişimleriyle kaza ve hasar durumlarında gerekli işlemlere vakit ayırmaktan kurtarır. Çünkü bu tür işlemler araç kiralama firmalarının yükümlülüğündedir.
  • Satın aldığınız aracı arızalandığı veya kazaya karıştığı durumlarda tamir edilene kadar hiçbir şekilde kullanamazsınız. Ancak kiraladığınız araç arızalandığında veya kazaya karıştığında araç kiralama firması size anında yeni bir araç tahsis eder.

Yukarıda sıralamış olduğumuz belli başlı durumlar araç kiralama yönteminin ülkemizde yaygın olarak tercih edilmesinin temel nedenleridir. Peki sektörde hangi araç kiralama firmalarına güvenebilirsiniz? Bu soruya cevap arıyorsanız sizin için hazırlamış olduğumuz en iyi 10 araç kiralama firmasını içeren rehberimize hoş geldiniz:

Eringenler Toplanın, Tembel Dönemlerden Sıyrılmanın 5 Yolu
İlginizi Çekebilir!

Eringenler Toplanın, Tembel Dönemlerden Sıyrılmanın 5 Yolu

Düzenli ve fiziksel işlerde çalışmayan insanlar için üretkenliğin önündeki en büyük engel çoğu zaman tembellik oluyor. Üretkenliğin maddi kazançla ve başarıyla doğrudan alakalı olabildiği bilişim, yazılım, tasarım ve içerik...

Carwingo

Carwingo Türkiye’nin en büyük araç kiralama platformlarından birisidir. Firma 2011 senesinde İstanbul’da kurulmuştur. Araç kiralama sektöründeki macerasına yerel bir şirket olarak başlayan Carwingo her geçen gün daha da büyüyerek yurt dışında da hizmet vermeye başlamıştır. Bugünlerde 7/24 kesintisiz hizmet sunan Carwingo daima yenilenen 2 bin araçlık filosuyla hizmet veren bir rent a car firmasıdır.

Carwingo 3 segmentte araç kiralama hizmeti sunmaktadır. Bunlar VIP, orta ve lüks segmentlerdir. Kullanıcılar Carwingo’da saatlik, günlük veya aylık araç kiralayabilme olanağına sahiptir. Firma Türkiye’nin dört bir yanındaki havaalanlarında özel şoförlü VIP araç kiralama hizmeti de sunmaktadır.

Carwingo web siteleri üzerinden sağlanan araç kiralama hizmetlerini sözleşme ile kullanıcılara ulaştırmaktadır. Şirket platforma üye iş yerleri ile kiracılar arasındaki hukuki ilişkinin garantörü konumundadır. Carwingo araç kiralama hizmetini platform üzerindeki rezervasyon sistemi aracılığıyla müşterilere sunar. Tüm araçlarında HGS ve OGS bulunan Carvingo minimum 24 saatlik kiralama hizmeti sunmaktadır. Firmanın tüm araçları standart olarak kasko ve zorunlu trafik sigortasına da sahiptir.

Contact

Contact rent a car sektöründe 10 senedir farklı bir firmanın çatısı altında hizmet gösteren araç kiralama şirketlerinden birisidir. 10 seneyi aşkın bir süredir uzun dönem araç kiralama hizmeti sunan bu şirket yakın bir zamanda günlük araç kiralama hizmetini de kapsayan yeni bir şubeleşme çalışmasına başlamıştır. Firmanın tüm şubeleri 7/24 hizmet vermekle birlikte çok dilli çağrı merkeziyle uluslararası müşterilere de hitap etmektedir. Rent a car sektöründeki macerasında yeni bir sayfa açan Contact bu yeni yoldaki ilk adımını Bursa’da atmıştır.

Contact Rent a Car’ın en dikkat çeken özelliği ise Covid-19 pandemisi ile birlikte daha da önemli hale gelen hijyen konusudur. Firma tüm araçlarını müşterilerinin hijyen beklentileri doğrultusunda günlük olarak dezenfekte etmektedir. Bununla birlikte firma saatlik kiralama yöntemiyle araç kiralamayı herkes için erişilebilir hale getirmektedir. Her sene araç kiralamada pek çok farklı kampanyaya imza atan firmanın bu sene ise yakıt indirimi ve ön ödemesiz rezervasyon gibi fırsatlarla müşterilerin yüzünü güldürmektedir.

Çizgi Rent a Car

Çizgisini “Enjoy the Ride” sloganı ile ortaya koyan Çizgi Rent a Car araç kiralama sektöründeki en eski firmalardan birisidir. 25 seneyi aşkın tecrübeye sahip Çizgi Rent a Car ülkemizdeki rent a car sektörüne kurumsal anlayışı ilk getiren firmalardan birisidir. %100 müşteri memnuniyeti ilkesi ile sektördeki yoluna devam eden firma 40’tan fazla araç tipiyle Türkiye’nin 15 farklı noktasında araç kiralama hizmeti vermektedir. Bugünkü konumunu turizm sektörünün gelişmesine borçlu olan Çizgi Rent a Car gelecek için tüketici ihtiyaçlarını iyi analiz edip kiralama metodunu farklı alanlara yayarak büyüme hedefine sahip. Her şubesi 7/24 hizmet veren Çizgi Rent a Car araç kiralamada adil yakıt politikası ve en iyi fiyat garantisi ile tüketicilere hizmet veriyor.

Europcar

Ülkemizde Europcar adı ile faaliyet gösteren firmanın kökleri 1949 senesine kadar uzanmaktadır. Bu tarihte Paris’te Europcar International adıyla kurulan firma günümüzde tüm dünya üzerinde şubesi bulunan küresel bir rent a car firması haline gelmiştir. Europcar 170 ülkede 13 binden fazla şubesi ve 1,5 milyondan fazla aracıyla rent a car sektöründe hizmet vermektedir. Firma küresel havayolu şirketleri, otel zincirleri ve otomobil kulüpleriyle uluslararası anlaşmalar imzalayarak global ölçekte başarıyı yakalamış ve araç kiralama standartlarını alışılagelmişin ötesine taşıyabilmeyi başarmıştır.

Her ülkede olduğu gibi Türkiye’de de özel fiyatlarla hizmet veren Europcar ülkenin dört bir yanında 81 ofise ve 3500’den fazla araca sahiptir. Ülkemizdeki rent a car sektöründe hizmet veren en geniş araç filolarından birisine sahip Europcar’ın sunduğu başlıca hizmetleri şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Çevrimiçi doğrudan rezervasyon yapabilme
  • Uluslararası rezervasyon hizmeti
  • Uluslararası dolaşım ve tek yön kiralama kolaylığı
  • Şoförlü hizmet
  • Kiralama önceliği
  • Adrese teslimat
  • 7/24 danışma ve hasar servisi

Garenta

Anadolu Grubu’nun çatısı altında “Yeni Nesil Araç Kiralama” sloganıyla hizmet veren Garenta Türkiye’deki rent a car sektörüne yeni ve modern bir anlayış getirmeyi amaçlamaktadır. Müşterilerinin konforuna odaklı Garenta Rent a Car her geçen gün teknolojik altyapısına daha fazla yatırım yaparak global bir araç kiralama şirketi olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Müşteri beklentilerini teknoloji yoluyla karşılamayı ilke edinen Garenta sunduğu hizmetle sektördeki standartları her geçen gün farklı bir seviyeye taşımayı başarıyor.

Windy Car 7/24 Rent

WindyCar 2013 senesinde tamamı yerli sermaye ile kurulan bir araç kiralama firmasıdır. Firmanın araç kiralama sektöründeki ilkesi "ekonomik fiyat yüksek hizmet kalitesi" sloganına dayanır. WindyCar her sene açtığı yeni şubelerle Türkiye’nin dört bir yanındaki havaalanlarında ve merkezi noktalarında faaliyet göstermektedir. Firmanın araç filosu düşük kilometreli yeni model araçlardan oluşmakta ve her sınıftan aracı içermektedir. WindyCar’ın ülkemizdeki rent a car sektörüne getirmiş olduğu en büyük yeniliklerden birisi ise uzun dönemli kiralamalarda kiracıya aracı satın alma hakkı tanımasıdır. WindyCar günlük ve aylık kiralama şekliyle çalışan bir firmadır.

Sixt

Alman kökenli bir rent a car firması olmasına rağmen Sixt sektörde ülkemizin en eski firmalarından birisi olarak varlığını sürdürmektedir. Sixt temelleri 1912 senesinde Münih’te atılmış bir firmadır. Şirketin rent a car sektöründeki yolculuğu Avrupa’nın 1500’ü aşkın seyahat noktasında hizmet veren demirbaş firmalardan birisi haline gelmesini sağlamıştır. Sixt premium araç ve servis hizmetleriyle Avrupa’nın dört bir yanındaki havaalanlarından tren istasyonlarına kadar geniş bir coğrafyada faaliyet göstermektedir.

Dünyanın en büyük araç kiralama şirketlerinden birisi olan Sixt Türkiye pazarına ise 1992’de yılların getirdiği tecrübesini de yanına alarak girmiştir. Güçlü bir teknik altyapıya sahip olan Sixt Türkiye her sene yenilikçi hamleleriyle adından söz ettirmektedir. Hem uzun hem de kısa vadeli kiralama hizmeti sunan firma günde ortalama 1000 rezervasyon talebiyle rent a car dünyasının en aktif firmalarından birisi olabilmeyi başarmıştır. Her sene iki defa yenilenen filosuyla Sixt müşterilerine kiraladıkları her araç için hediye mil kazanabilme olanağı da sunmaktadır.

Otocar Rental

İstanbul’da 2005 senesinde kurulan Otocar araç kiralama hem yurt içinde hem de yurt dışında faaliyet gösteren araç kiralama şirketleri ile iş birliği yapan bir firmadır. Firmanın temel amacı müşterilerine araç kiralama sektöründeki farklı alternatifleri sunabilmektir. Otocar Rental’in filosunda bulunan tüm araçlar 2018-2022 model olmakla birlikte periyodik bakımları da düzenli olarak yapılmaktadır. Firmanın sunduğu çözümler arasında günlük, aylık ve yıllık araç kiralamanın yanı sıra şoförlü servis, VIP transfer hizmetleri yer almaktadır. Firma aynı zamanda adrese araç teslimi ve adresten araç teslim alma gibi hizmetler de sunmaktadır.

Rent Go

Rent Go ülkemizde bir asrı aşkın bir geçmişe sahip Tunalar Şirketler Grubu’nun rent a car sektöründeki bir iştiraki olarak faaliyet göstermektedir. Yüksek hizmet kalitesini piyasadaki en uygun fiyatlarla sunma ilkesiyle yola çıkan Rent Go sektörün en güçlü yerli araç kiralama firması olma hedefine sahiptir. Firma günlük, aylık ve yıllık araç kiralama olanaklarının yanı sıra kurumsal müşteriler için uzun dönem filo kiralama hizmeti de sunmaktadır. Rent Go’nun filosunda yer alan araçlar ise ekonomi, orta, premium, lux, Van ve SUV segmentlerinde olmakla birlikte farklı ihtiyaçlara cevap verebilecek niteliktedir.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 5 / 5 (3 değerlendirme)

3 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al