wmaraci reklam

Tweet’lerinizi Artık Uzun Uzadıya 280 Karakter Atabilirsiniz!

Uzun uzadıya derdini anlatıp içini dökmek isteyenler, her bir karakteri teker teker sayıp cümlelerini daraltmaktan bıkanlar için müjde! Twitter’ın bugün yaptığı resmi güncellemeyle artık Tweet’lerimiz iki kat daha uzun olabilecek. Günün erken saatlerinde Twitter’ın yaptığı güncellemeyle birlikte internet sitesi ve mobil uygulamalardaki Tweet karakteri sınırı resmen güncellendi. Bundan sonra Twitter kullanıcıları isterler ise (ki isteyeceklerdir) 280 karakter uzunluğunda Tweet’ler atabilecek.

Tweet’lerin uzunluğuna ilişkin olarak ilk güncellemeler geçtiğimiz Eylül ayında yapılmıştı. İlk aşamada bu değişikliği ölçümlemek isteyen Twitter, bölgesel olarak ve yalnızca kısıtlı sayıda kullanıcı 280 karakterlik Tweet’ler özelliğini sunmuştu. 

İnsanlar Uzun Tweet’leri Seviyor!

Twitter’ın 280 karakterlik Tweet’lere ilişkin yaptığı analiz raporuna göre 140 karakterin 280’e güncellendiği test bölgesinde yaşayan insanlar daha fazla Tweet atmaya başlamışlar. Tüm düşüncelerinizi kısa kısaya bir cümlenin içinde anlatmak doğal olarak insanın üzerinde bir baskı kuruyor. Bu baskı kullanıcıların daha az Tweet atmasına neden oluyormuş gibi görünüyor. Yapılan güncellemeyle birlikte bugün #280karakter Hashtag’i de TT olmayı başardı.

Eğer internet sitesi veya mobil uygulama üzerinden 280 karakterlik Tweet’lerini atamıyorsanız, uygulamalarınızı yeni sürüme güncellemeniz gerekeceğini unutmayın. Twitter’ın web sürümünde sıkıntı yaşıyorsanız internet tarayıcısı çerezlerinizi silmeyi deneyebilirsiniz.

Tuvalet ile Çalışan Bitcoin: Shitcoin!
İlginizi Çekebilir!

Tuvalet ile Çalışan Bitcoin: Shitcoin!

Kriptopara ve Blok Zinciri teknolojisinde acayip b*ktan işler dönüyor. Eğer bugüne kadar defalarca kez “Bu işin artık iyice boku çıktı yeaa!” diye sitem ettiyseniz, uyarayım: bu kez iş resmen b*ka battı… Bitcoin’in egemenlik s...

Twitter Neden 140 Karaktere İzin Veriyordu?

Twitter, 2006 yılında doğduğunda servisin öncelikli amacı operatörler aracılığıyla kullanılmasını sağlamaktı. Bir SMS atarak Tweet atmak işin felsefe taşını oluşturuyordu. Bir SMS’in içine sığan karakter sayısı ise 160 karakterden oluşuyor. Twitter bir hinlik yaparak 20 karakteri kullanıcı adı için ayırmıştı. Böylece kullanıcıların Tweet atabileceği karakter sayısı 140 ile sınırlı kalmıştı.

Sonraları SMS olayı rafa kalktı ve Twitter başka bir kılıfa büründü ancak 140 karakter sınırı bugüne kadar devam etti. Bunun nedeni ise insanlara hızlı içerik sunmaktı. İnsanlar söz konusu yazılı metinler olduklarında kısa içeriklerle daha çok ilgileniyor. Twitter 140 karakter ile hüüp diye tek çekimde tüketebilecek içerikler dendiğinde akla ilk gelen isim olmayı başarmıştı.

Bugünün internet ve sosyal medya tarihi için bir ilk olduğunu tarihe not düşelim. Tabii tek başına not düşmekle olmaz, WM Aracı olarak biz de ilk 280 karakterlik Tweet’imiz ile duygu ve düşüncelerimizi dile getirelim :)

280 karakterlik Tweet’ler hakkında siz ne düşünüyorsunuz?  

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al