wmaraci reklam

Twitter'ın 140 Karakter Politikası Değişti

Twitter denildiğinde akla ilk gelen 140 karakterlerden oluşan içerikler topluluğu oluyor. 140 karakter kanunu bazen düşüncülerinizi anlatmak için yeterli olurken bazen sizi içeriğinizi tırpanlamak zorunda bırakabiliyor. Neyse ki Twitter’ın 140 karakter konusundaki düşünceleri yavaş yavaş daha ılımlı hale getiriliyor.

Twitter’ın bugün yaptığı resmi açıklama üzerine artık emojiler, anketler ve linklerin uzunluğu 140 karakteri etkilemeyecek. Aslına bakarsanız bu özelliğin Twitter açısından oldukça geç kalınmış bir özellik olduğunu ve bundan yıllar önce getirilmesi gerektiğini söyleyebiliriz. Çünkü Twitter ilk kurulduğunda olduğu gibi kullanıcılara artık yalnızca basit içerikler paylaştırmıyor ve kullanıcıların etkileşimi arttırmak için zengin içerikleri kullanmaları gerektiği konusunda önerilerde bulunuyor.

Twitter'ın 140 karakter sınırı hakkında attığı tweet;

Hal böyle olunca hem 140 karakterde istenen mesajı vermek hem de zengin görünen Tweet’ler atmak oldukça zor hale geliyor. Neyse ki yapılan bu güncelleme sonrasında artık 140 karakter hakkımız zengin medya içerikleriyle tırpanlanmayacak ve çok daha fazla şeyi aktarma şansımız olacak.

Twitter, bu özelliğin art niyetli kullanıcılar tarafından maniple edilebilmesi seçeneğini de göz önünde bulundurmuş. Bu nedenle tek seferde atılacak bir Tweet’in karakter uzunluğu en fazla 10.000 karakter olabilecek. Ayrıca farklı spam çalışmalarının da önüne geçilebilmesi adına Twitter bir süreliğine alarmda duracak.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al