wmaraci reklam

Twitter Takipçi Arttırma: En İyi Twitter Takipçi Arttırma Yolları (2023)

Teknoloji ve iletişim alanının her geçen gün güçlendiği bir çağda yaşıyoruz. Bu nedenle sosyal medya oldukça güçlü ve önemli bir konuma gelmiş bulunuyor. Twitter platformu ise birçok kullanıcıya yönelik; haberleşme, bilgi paylaşımı ya da fikir belirtme imkânı sunuyor. Tam bu noktada Twitter uygulamasını kullanan kişilerin merak ettiği bir konu da Twitter hesabını büyütmenin nasıl gerçekleştirileceğini konusudur. Sosyal medyayı aktif olarak kullanıyorsanız ve Twitter'da takipçi arttırma yollarını araştırıyorsanız dikkat etmeniz gereken önemli birkaç nokta vardır. İşe öncelikle Twitter'da nasıl dikkat çekileceğini öğrenmek ile başlayabilirsiniz!

Twitter’da Nasıl Dikkat Çekilir?

Twitter platformu birçok kişinin aynı temele dayalı nedenler ile kullanmış olduğu bir sosyal medya platformudur. Kullanıcıların birçoğu bilgi edinmek ve ilgi duydukları konular hakkında mevcut fikirleri okumak için Twitter uygulamasını kullanmaktadır. Sizler de Twitter'da nasıl dikkat çekileceğini, güvenli Twitter takipçi arttırmanın nasıl yapılacağını düşünüyorsanız bu noktada ilk dikkat etmeniz gereken husus hesabınızı aktif olarak kullanmak olmalıdır! Aktif olarak kullanılan bir hesap kullanıcılar tarafından rağbet gören bir hesap olacaktır. Çünkü diğer kişiler eskimiş ve geç kalınmış bilgileri güncel olarak takip etmeyi tercih etmezler. Twitter uygulamasında dikkat çekmek için diğer bir nokta ise beğeni artırma ve Twitter'da hilesiz takipçi arttırma yollarını biliyor olmanızdır. Açık bir hesaba sahip olmak tweetlerinizin tamamının görünecek olması nedeniyle kolay bir etkileşim sağlayacaktır. Bu sebeple ücretsiz Twitter takipçi arttırma gibi talepleriniz mevcut ise hesabınızı açık tutmanızı tavsiye ederiz.

Blogger Olmak İsteyenler İçin Yol Haritası
İlginizi Çekebilir!

Blogger Olmak İsteyenler İçin Yol Haritası

İnternet kullanıcılarının neredeyse %80'i blog okur ve bloglar ile etkileşim kurar. Bir blog yazmaya başlamak yani blogger olmak, içeriğinizle milyonlarca kişiye ulaşabileceğiniz anlamına gelir. Eğer siz de blogger olmaya karar verdi...

Twitter’da Etkileşim Nasıl Artar?

Günümüzde sosyal medya kullanımı yaygın hale geldiği için birçok kişi artık bu platformları hayatının birçok anında ve noktasında kullanıyor. Yani bir kişi toplu taşımada işe giderken ya da ders molasında Twitter uygulamasından gezebiliyor. Bu nedenle herkesin gün içerisinde sayfa sayfa yazı okuyacak kadar vakti yok diyebiliriz. Tam bu noktada Twitter'da etkileşimin nasıl artacağına dair sorular akla geliyor. Twitter'da etkileşim artırma çabanız var ise bunun için yazılı paylaşımlar kadar görsel paylaşımlara da önem vermeniz gerekmektedir! Öyle ki bu nokta; ücretsiz Twitter takipçi arttırma ve etkileşim artırma konularında en etkili etkendir.

  • Görsel paylaşımlar yaparak,
  • İlgili hedef kitle seçimini doğru şekilde gerçekleştirerek,
  • Gelen tweetleri retweet ederek,
  • Sık kullanılan hashtagleri tweetlerinizin içerisine ekleyerek,
  • Takipçilerinize sorular sorarak,
  • Takipçileriniz için anketler hazırlayarak,
  • Atmış olduğunuz tweetlere bağlantılar ekleyerek,
  • Etkileşime dayalı olan kampanyaları oluşturarak ya da paylaşarak Twitter üzerinde etkileşiminizi kolaylıkla artırabilirsiniz.

Bu maddeler içerisinde çok büyük önem taşıyan bir husus olarak tweetleri retweet etmek konusuna değinelim. Sayfanıza gelmiş olan yanıtları ya da diğer bilgilendirme ve irtibat tweetlerini profilinizde paylaşmayı isteyebilirsiniz. Paylaştınız bir tweetin altına gelen bir yanıtı retweet ederek profilinizdeki görünürlüğünü sağlayabilirsiniz. Böylece bahsi geçen tweetiniz tekrar gündeme geleceği gibi yeni etkileşimler de ortaya çıkacaktır. Bu nokta Twitter'da hilesiz takipçi arttırma yollarını arayan kişiler için en güvenilir yöntemlerden biridir! Çünkü yanıtları gören ve bu şekilde sizleri takip eden kişiler doğal takipçi olacaktır. Böylece bir uygulama ya da eklenti kullanmanıza gerek kalmayacaktır. Hilesiz Twitter takipçi arttırma tercihi olan kişiler için Twitter'da etkileşim sağlamak bu şekilde ilerletilebilmektedir.

Twitter’da insanları takip etme eğilimi her geçen gün artış göstermektedir. İlginç görülen bir paylaşım ya da bilgi aktaran bir içerik diğer kullanıcılar tarafından hemen fark edilebilir. Bunun yanı sıra Twitter uygulaması iş amaçlı da olmak üzere birçok farklı neden ile kullanılmaktadır. Yani bir kişi Twitter uygulaması ile gündemden haberdar olurken aynı zamanda kendisine bir iş imkânı dahi yaratabilir! Bu kesinlikle kişinin referans aldığı ve referans olduğu çevreye bağlıdır. Referans alınan çevreye göre, sizler de Twitter hesabınızı büyütme yolunda ciddi adımlar atabilirsiniz. Twitter uygulaması sayesinde birçok kullanıcı duydukları yeni ürünle hizmetler hakkında çevrelerine bilgi aktarımını daha fazla yapmaktadır. Öyle ki bu bilgi aktarımı olasılığı %15 oranında daha fazladır. Bunun yanı sıra;

  • Küçük ve orta ölçekli işletmeleri takip etmekte olan kişilerin büyük bir çoğunluğu işletmelerin diğer ürünleri hakkında bilgi almak istemektedirler. Yani bir firmaya ait ürünleri deneyimlemiş olan kullanıcı diğer ürünler hakkında gelecekte bilgi almak isteyebilir. Bu nedenle işletmelerin Twitter hesaplarını takip ederler. Öyle ki bu talepte bulunan kişiler %74 gibi büyük bir orana sahiptir.
  • Bu tip işletmeleri takip eden kullanıcıların %72'sinin ilerleyen zamanlarda tekrar alışveriş yapma olasılığı daha yüksektir. Bu da sizin işletmenizin güvenli bir Twitter takipçi arttırma ortamı oluşturmasını sağlar. Çünkü işletmeyi takip eden kullanıcılar, ürünlere ilgi duyan doğal kullanıcılar olacaktır.
  • Eğer sizler bir işletme hesabı ya da satıcı hesabı yönetiyorsanız takipçilerinizin %47'sinin web sitenizi ziyaret etme olasılığı oldukça yüksektir. Yani Twitter'da etkileşimi nasıl artacağını merak ettiğiniz noktada kesinlikle bağlantı yönlendirmeleri büyük bir önem taşımaktadır.
  • Aktif olarak kullanılan Twitter hesapları, takipçiler tarafından %30 oranında tavsiye artışına sahip olmaktadır. Yani tavsiye edilmiş olan işletmeniz için reklamsız Twitter takipçi arttırma yöntemini adeta otomatik olarak kullanmış olursunuz! Siz reklamınızı yapmadan diğer kişiler hesabınızın ve ürünlerinizin reklamını yapmış olurlar. Ancak elbette Twitter'da takipçi arttırma yöntemleri için birçok husus bulunmaktadır. Bu konu ile ilgili diğer başlıklarda sizlere bilgi veriyor olacağız.

Aslında Hepimizin Aklında Olan Yasaklı Soru: Twitter Takipçi Nasıl Alınır?

Sosyal medyada fenomen olmak isteyen birçok kişi vardır. Sizler de kâr amacı güderek, işletmenizi büyütmeye çalışarak ya da tanınan bir kişi haline gelmeyi isteyerek; Twitter hesabınızı büyütmeye çalışabilirsiniz! İşte bu noktadan birçok kişi gibi sizler de Twitter'da takipçinin nasıl satın alınacağını öğrenmek isteyebilirsiniz.

  • Twitter takipçisi satın almak ve Twitter hesabınızı büyütmek istiyorsanız ilk olarak dikkat etmeniz gereken nokta güvenliktir! Uygulama ya da web sitesi aracılığı ile satın alım gerçekleştirdiğinizde yalnızca kullanıcı adınızı paylaşmanız yeterli olmalıdır. E-posta hesabı bilgilerinizi ya da şifrenizi isteyen hiçbir yerden takipçi satın almayınız! Şifre istemeyen platformlar daha güvenilir bir satın alın kategorisine girecektir. Böylece güvenli takipçi arttırma şansınız çok daha yüksek olur. Sosyal Digital gibi güvenli sosyal medya büyütme platformlarında güvenli bir şekilde Twitter takipçi sayınızı arttırabilirsiniz.
  • Twitter takipçi arttırma yolları içerisinde güvenli bir yöntem arıyorsanız Twitter takipçisi satın alma adımlarını takip edebilirsiniz. Twitter takipçi satın al hizmeti için SosyalDigital’i ziyaret ederek satın alım gerçekleştirebilirsiniz. Bu şekilde 3D güvenlik ödeme seçeneği olan sistemleri kullanmak bilgi güvenliğiniz için en önemli noktadır!
  • Hızlı gönderim sağlayan platformları tercih etmelisiniz. "Ödemeyi gerçekleştirdikten sonra bir hafta içerisinde takipçileriniz gelecek" gibi vaatlere kanmayın! Bu gibi hizmetler Twitter hesabını büyütmek için tercih ettiğiniz yöntemlerdir. Bu yüzden amaca hizmet eden yerlerden satın alım gerçekleştirdiğinizde bu hizmet tarafınıza aynı gün içerisinde sunulmalıdır.
  • Profiliniz için uygun bir hedef kitle oluşturmalısınız. Satın alacağınız Twitter takipçilerin gerçeğe yakın hesaplar olduğundan ve hedef kitlenize uygun olduğundan emin olmalısınız. Örnek vermek gerekirse siz kadın ayakkabıları üretmekte olan bir işletmesiniz diyelim. İşletmenizi takip edecek olan satın alınmış hesaplar erkek kullanıcılara yönelik bir ağırlığa sahip ise hedef kitleniz için yeterli olmayacaktır. Elbette bu takipçiler içerisinden sevdiklerine hediye almak isteyenler çıkmaz mı? Çıkabilir! Ancak bir kadının kendi isteği dahilinde profilinizi ziyaret ederek alışveriş yapma oranı çok daha yüksektir! Bu yüzden takipçi sayısı ve karşılığında ödeyeceğiniz ücret kadar sizlere yönlendirilecek olan kitlenin organik olmasına da dikkat etmelisiniz.
  • Satın aldığınız hizmet için sizlere satın alımı sonrasında da destek olabilecek bir platformdan takipçi satın almalısınız. 7/24 canlı destek hizmeti sunan platformlar üzerinden Twitter hesabınızı büyütmeyi amaçlamanız gerekir. Böylece yaşadığınız bir problem ya da sormak istediğiniz bir soru olduğunda muhatap bulabiliyor olursunuz.
  • Satın alacağınız takipçilerin hitap ettiğiniz kitle kadar anlaşılır bir dile sahip olduğundan da emin olmanız gerekir! Yani siz Türkiye'de idame etmekte olan bir işletme iseniz ve yurt dışı satış seçeneğiniz yok ise farklı ülkelerdeki kullanıcılar pek de bir işinize yaramayacaktır! Profilinize 10.000 takipçi yönlendirdiğinizde bunların 5000 tanesi farklı ülkelerde bulunuyor ise dolayısıyla takipçi sayınız; satın aldığınızın yarısı olacaktır. Bu durumda ne yazık ki Twitter hesabınızı büyütme konusuna bir engel teşkil eder. Aynı zamanda daha az takipçiye daha fazla takipçiye sahibiymiş gibi ödeme yapmış olursunuz. Bu takipçilerin profilinizde fazlaca görünmesi sizler için bir fayda mıdır? Elbette öyledir! Her ne kadar sizden alışveriş yapamayacak yurt dışı takipçileri olsa da profilinizin güvenilir görünmesini sağlayarak fazla takipçi sahibi olmanızı gösterir. Sosyal kanıt adı verilen bu durum sizi takip edecek ve satın alım yapacak diğer kişiler için önemli bir etkendir!
  • Twitter'da takipçi paketleri olarak satın alım yapacağınız paketlerde "kaliteli takipçi" şeklinde bildirilen bir ibare bulunur. Kaliteli takipçi; Twitter uygulamasında uzun zamandır bulunan, etkileşimi kuvvetli ve aktif bir takipçidir. Bu yüzden uygulamayı aktif olarak kullanan kaliteli takipçiler, sizlere takipçi olarak gönderildiğinde profilinizin görüntülenme oranı da artacaktır. Görüntülenme oranı artmış olan profilde etkileşim oranı da artış gösterir. Aynı zamanda eski ve aktif bir hesap olması ile de takipçinin organik olduğu teyit edilmiş olur. Yani diğer paketlere oranla daha fazla ödeme yaptığınız kaliteli takipçi ibaresi; aslında uzun vadede Twitter hesabınız için oldukça faydalıdır.

Birçok kişi ücretsiz Twitter takipçi arttırma ya da hilesiz Twitter takipçi arttırma gibi konuları sıklıkla araştırıyor. Ancak kısaca belirtmek gerekirse ücretsiz bir şekilde profilinize yönlendireceğiniz takipçiler sizin için güvenli ve kalıcı bir yol olmayacaktır! Her şey gibi bu hizmetin de elbette bir bedeli olmalıdır.

Twitter’da Takipçi Kaybetmemek İçin Dikkat Etmeniz Gerekenler?

Birçok kullanıcı Twitter'da sahip oldukları hesapları devamlı bir platform tercihi haline getirmek isterler. Eğer sizler de Twitter takipçi arttırma yollarını araştırdığınız hesabınızda takipçilerin ilgisini canlı tutmak istiyorsanız yapmanız gereken bazı şeyler vardır! Twitter'da takipçi kaybetmemek için dikkat etmeniz gerekenleri şu şekilde sıralayabiliriz;

  • İlk olarak kesinlikle hesabınızda düzenli ve tutarlı şekilde tweet atın. Aktif olan bir hesaba sahip olmak kullanıcıların ilgisini canlı tutacaktır. Hitap ettiğiniz kitleye ve hedef kitleye ilgi çekici gelecek olan tweetleri tutarlı ve düzenli şekilde atmaya devam edin.
  • Gündemde olan alakalı hashtagleri hesabınızda mutlaka kullanın. Özellikle tweet atmadan önce hitap edeceğiniz anahtar kelimeler üzerinden Twitter üzerinde arama yaparak en çok kullanılan hashtaglere göz atabilirsiniz. Sizler gibi bu hashtagleri kontrol eden yüzlerce kişi olacaktır. Bu da sizin hilesiz Twitter takipçi arttırma yönteminiz haline gelecektir. Çünkü atacağınız Tweet'lerde yer alacak olan alakalı hashtagler ilgili kullanıcılara ulaşacaktır.
  • Hesabınızda paylaşım yaparken tweetleriniz içerisinde mutlaka görsel kullanımı gerçekleştirin. Daha önce de bahsettiğimiz gibi birçok kişi sosyal medya platformlarını kısıtlı vakitlerinde kullanmaktadır. Kısa yazılara sahip görsel açıdan zengin içerikler her zaman dikkat çeker!
  • Twitter'da takipçi kaybetmemek ve ücretsiz Twitter takipçi arttırma yöntemlerini kullanmak için diğer bir nokta ise etkileşimdir! Başkaları ile etkileşime geçin. Fazla takipçisi olan kişiler ile özellikle etkileşime geçmek sizin hesabınıza dönüş oranı akabinde takipçi sayınızda artışa neden olacaktır.
  • Kullanıcılar için açık ve net olan ilgi çekici bir profil oluşturun. Uygulamanın sunmuş olduğu tüm özelliklerden faydalanın. Profil resmi, profil ismi, biyografi, sabitlenmiş bir tweet, kapak fotoğrafı ve profil bağlantısı noktalarını mutlaka kullanın.
  • Kullanıcıların en çok aktif olduğu saatlerde tweet atın. Bu sizlerin Twitter hesabının hedef kitlesine bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Yani örneğin siz çalışan kişilere hitap edecek bir içerik üretimi gerçekleştiriyorsanız; akşam 8'den sonra tweet atmanız daha doğru olacaktır. Çünkü birçok kişi bu saatlerde işten gelmiş ve dinlenmek için kendine vakit ayırma moduna geçmiş olur. Diğer maddeler ile kullandığınızda Twitter hesabı büyütme noktasında ilerleme kaydedebilirsiniz.

Hashtaglar Twitter’da Etkileşim Arttırmak İçin Neden Önemli?

Hashtagler, bir nevi anahtar kelimelerdir. Nasıl ki mavi bir arabayı araştırmak için Google üzerinden mavi araba kelimelerini yazıp arama yapıyorsak hashtagleri de bunun için kullanırız. Gündemde olan birçok tweet hashtagler üzerinden görüntülenir. Yani bu aslında çoğunlukta olan kullanıcılar tarafından bir konuda fazlaca bahsedilmesi ile ilgilidir. Bu nedenle Tweet’lerde hashtagler kullanmak çok büyük önem taşımaktadır. Twitter hesabı büyütme ve ücretsiz Twitter takipçi arttırma gibi niyetleriniz var ise hashtag kullanmak çok faydalı bir yöntemdir.

Hashtaglerde Twitter üzerinde etkileşim konusunda nasıl bir bağlantı olduğundan kısaca bahsedelim. Örneğin sizler eğitim alanında tweetler atan ve freelancer olarak çalışan bir öğretmensiniz. Hashtaglerde eğitim ile ilgili kelimeleri kullandığımız zaman bu konuya ilgi duyan birçok kişi arama kısmında tweetlerinizi görecektir. Bu da öğrencilerin ya da işletmelerin tweetlerinizi destekleme ve onaylama akabinde sizlere ulaşmasını kolaylaştıracaktır. Çünkü sizin kullanmış olduğunuz eğitim hashtagleri, konu ile alakalı diğer kitleler tarafından da takip edilmektedir. Aynı durum sizin bu hashtagleri takip ettiğiniz zaman için de geçerlidir. Bu durumda tweetlerinizi gören kişiler hesabınızı takip edebilirler. Böylelikle sizler, hedef kitlenize uygun olarak Twitter'da hilesiz takipçi arttırma yollarından birini kullanmış olursunuz!

Twitter’da Takipçi Arttırmaya Başlamak İçin Günde Kaç Tweet Atmalı?

Twitter hesabınızı büyütmeye başlayabilmek için hesabınızı aktif olarak kullanmanız gerektiğinden bahsetmiştik. Twitter'ınızın başarı oranına sağlamak ve devam ettirmek uzun bir süreci kapsamaktadır. Bu yüzden hedef kitle ile iletişim sağlayabilecek olan paylaşımları yapmalı ve konu ile alakalı ilgi çekici hashtagleri mutlaka eklemelisiniz. Sık sık tweet göndermek hesabınızın görünürlüğünü ve takip edilebilirliğini kolaylaştıracaktır. Ancak bu durum elbette hesabınızın bilinirliğine göre değişiklik gösterir. Yeni bir Twitter hesabına sahipseniz ya da kısa süreli bir hesap ise günde en az 10 ile 15 arası tweet atabilirsiniz. Bu Tweetlerin beğenilme ve retweet edilme gibi etkileşimlerine bakarak konular üzerine yönelebilir ve o konularda tweet atmaya farklı yöntemler ile devam edebilirsiniz. Twitter hesabı büyütme konusunda ilerlemek ve takipçi arttırmaya başlamak için gündeme, kitleye ve hedef kitleye odaklanmanız gerekir.

Hitap ettiğiniz kitleye yaklaşık 1 senedir hitap ediyorsanız ya da takipçileriniz 5.000 ile 10.000 sayılarına ulaştı ise gündeme ve takipçi etkileşimine göre tweet sayısını değiştirebilirsiniz. Çok fazla gündemde olan konular mevcut ise saat başı tweet atmak dahi doğru bir karar olabilir! Maksimum sınırı takipçi etkileşimine göre belirleyebilirsiniz. Ancak minimum sınır olarak günde 10 ile 15 tweet arası uygun olacaktır. Özellikle öğlen ve akşam saatleri arasında kapsayan bir sürede tweet atmak görünürlüğü artırır. Bu da reklamsız Twitter takipçi arttırma yöntemlerinden biri olarak hesabınıza kullanıcıları yöneltecektir.

Twitter ile Satışlarımı Arttırabilir Miyim?

Günümüzde Twitter pazarlamacılar ve işletmeler tarafından en çok kullanılmakta olan sosyal medya platformlarından biridir. 2006 yılında kurulmuş olan Twitter diğer sosyal medya platformlarına oranla daha güncel ve daha çok tercih edilen bir arayüze sahiptir. Bu noktada Twitter ile satışlarınızı artırabilmek kesinlikle Twitter hesabınızı büyütmek ve takipçi etkileşiminiz ile ilgilidir. Eğer sizler de Twitter üzerinden satışlarınızı artırmaya yönelik bir araştırma gerçekleştiriyorsanız bazı adımlara dikkat etmelisiniz!

  • Twitter'da ücretsiz takipçi kazanarak satışlarınızı artırmak istiyorsanız; pazarlama stratejinizi oluşturmalısınız. Temel olarak hedef kitleyi tanımlamaya odaklanan bir satış stratejisi işinize yarayacaktır. Yani hedefinizi belirledikten sonra potansiyel müşteriler oluşturabilirsiniz.
  • Marka bilinirliğini artırmak ve müşterilerin sadakatini kazanmak ve artırmak için bazı çekilişler ya da promosyonlar düzenleyebilirsiniz.
  • İyi bir Twitter profiline sahip olarak satışlarınızı artırabilirsiniz. Kapak fotoğrafından biyografiye, profil fotoğrafından sabitlenmiş tweetlere kadar Twitter'a sunduğu tüm özellikleri aktif olarak kullanmalısınız. Böylece Twitter'da hilesiz takipçi arttırma yollarını kolaylıkla keşfetmiş olursunuz. Çünkü kullanıcılar göze hitap eden içeriklere mutlaka eğilim gösterirler.
  • Kullanmış olduğunuz Twitter kullanıcı adını kısa ve hizmete yönelik tutmaya özen göstermelisiniz. Kolaylıkla okunabilecek ve sizin kolaylıkla tanınmanızı sağlayabilecek bir kullanıcı adı seçiniz. Bu kullanıcıların şirketinize ulaşmasını ve sizleri Twitter'da nasıl etiketleyeceğini bilmesini kolaylaştıracaktır.
  • Hashtag kullanarak satışını gerçekleştirmekte olduğunuz ürün ya da hizmetlerin tanıtımını yapabilirsiniz. Kullandığınız hashtagler gündeme ait olabileceği gibi aynı zamanda konu ile ilgili de olabilir. Bu karar etkileşim oranına göre sizlere kalabilir.
  • Yoğun saatlerin olduğu zaman dilimlerinde tweet atınız. Bu durum Twitter hesabınızı büyütmeniz için büyük bir etken olacaktır! Yapılan araştırmalara göre Cuma, Cumartesi ve Pazar günlerinde atılmış olan tweetler diğer günlere oranla daha yüksek tıklama oranına sahiptir.
  • Atmış olduğunuz Tweet’lerde videolar ve görüntüler kullanınız. Bu durum hesabınızın ve tweetlerinizin ilgi çekme oranını artıracaktır. Böylece güvenli bir şekilde Twitter takipçi arttırma yöntemini kullanmış olursunuz.
  • Twitter reklamlarını kullanınız. Twitter Ads, sosyal medyada istediğiniz hedef kitleye ulaşabilmenizi kolaylaştıracaktır. Eksiksiz olan bu reklam aracı sizleri satışlarınızı artırmaya yönelik bir kitleye ulaştıracaktır. Özellikle yeni bir hesaba sahipseniz ve Twitter hesabınızı büyütmek istiyorsanız kesinlikle önerilmektedir. Böylelikle takipçi kitlenizi oluşturmak ve bilinir bir hale gelmek oldukça kolay olacaktır.

Bonus: Twitter’da Beğeni Arttırma, Kısa Püf Noktalar

Twitter'da beğeni artırmak için doğal olarak uygulanabilecek tüm yöntemleri yukarıdaki başlıklarda sizler ile paylaştık. Bu yöntemlerin yanı sıra Twitter'da beğeni artırma konusuna yönelmek istiyorsanız uygulamanız gereken ve dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır. Sosyal medyada kullanıcıların bir başka kullanıcıyı takip etmesi için en önemli etkenlerden biri kişinin zaten birçok takipçiye sahip olmasıdır! Bu nokta sizi başka kullanıcıların gözünde güvenilir bir hale getirir. Sosyal kanıt adı verilen bu yöntem Twitter takipçisi ve beğeni artırma konusunda büyük bir etkendir. Twitter hesabını büyütmek için en çok tercih edilen özelliklerden biri beğenileri artırmaktır. Tam bu noktada sizler ile beğeni artırmanın kısa ve püf noktalarını paylaşıyor olacağız!

  • Twitter hesabınızda beğeni artırabilmek için öncelikle hesabınızın açık olması gerekiyor. Gizli bir hesapta sizi takip etmeyen kişiler nasıl tweetlerinizi görebilir? 100 kişi tarafından takip ediliyorsanız ve hesabınız gizli ise; yalnızca 100 kişinin göreceği tweetler atıyorsunuz demektir! Öncelikle hesabınızı gizliden çıkartıp tweet korumanızı kaldırmanız gerekir. Böylece bir bağlantı, hashtag, yanıt ya da keşfet kısımlarından profilinize ulaşan bir kişi tweetlerinizi görecektir. Böylece güvenli Twitter takipçi arttırma yolunda ilerleyerek beğeni sayınızı da artırabilirsiniz.
  • Hashtagleri tweetlerinizi aktif olarak kullanmalısınız. Twitter ana sayfasına girdiğiniz zaman sağ kısımda yer alan gündemdekiler kısmını mutlaka görmüşsünüzdür! İlginizi çekebilecek gündemler kısmında saatlik ya da ortalama olarak atılan tweetler hashtag altında görünecektir. Buradan en ilgi çeken ve sizin tweetlerinize en uygun olan hashtagi seçerek tweetinize ekleyebilirsiniz. Böylelikle ana sayfadan ya da keşfet kısmından ilgi çekebilecek gündemler kısmını ziyaret eden herkes tweetlerinize kolaylıkla ulaşabilir. Bu da yalnızca bir etiket ekleyerek Twitter hesabı büyütme yolundaki adımınızı güçlendirir.
  • Etkileşim için zaman ayırmalısınız. Hepimiz Twitter'ın bir etkileşim platformu olduğunu biliyoruz. Etkileşim kurmak için kişiler ile iletişime geçmeniz gerekir. İletişim içinde zaman ayırmalısınız. Başka kişiler tarafından atılmış olan tweetleri retweet etmek, beğenmek ya da yanıtlamak gibi eylemler için vakit ayırmalısınız. Platform üzerinde aktif bir kullanıcı değilseniz Twitter takipçisi edinmek ne yazık ki imkânsız diyebiliriz. Bu da Twitter'da hesap büyütme konusunda ilerleme kat etmenize engel olur.
  • Etkileşim için Twitter listelerinde yer alan araçları kullanın. Çok sayıda insanı takip ediyorsanız Twitter bir süre sonra sizleri sıkabilir. Bir konuda tweet atmak için hitap edeceğiniz kitle adına saatler geçirerek Twitter'da bir sürü tweet okuyor olabilirsiniz. Elbette bunların içinde işinize çok yarayacaklar olduğu gibi yalnızca vaktinizi çalacak tweetlerde olacaktır. Tam bu noktada Twitter'da beğeni artırmak için kuracağınız etkileşimde Twitter listelerini kullanmalısınız! Twitter listelerini kullanarak takipçilerinizi kolaylıkla bölümlere ayırabilir ve doğru kişilere düzenli bir etkileşim için ulaşabilirsiniz. Bu etkileşimler aynı zamanda Twitter’da takipçi arttırma yollarından biridir. Dilediğiniz herhangi bir gruba göre sizin için önemli olan Twitter listesini oluşturabilirsiniz. Örneğin;
    1. Müşteriler,
      Potansiyel müşteriler,
      Rakipler,
      Ortaklar,
      Haber kaynakları,
      Sizi retweetleyen kişiler,
  • Twitter sohbet katılımcıları ya da sahipleri gibi farklı seçeneklerde liste hazırlayabilirsiniz.
  • Hazırladığınız bu listeleri etkileşim kurmak istediğiniz kişileri bölüm bölüm ekleyebilirsiniz. Yalnızca birkaç gün gibi bir süre içerisinde kolaylıkla bu listeleri temiz bir şekilde hazırlamanız mümkündür. Bunun ardından Twitter'da beğeni artırmak ve hilesiz Twitter takipçi arttırmak için etkileşim sağlamaya devam edebilirsiniz. Takipçileriniz arasından fenomen olan ya da size en çok faydası olacak olan kişilere etkileşim için retweet ya da yanıtlar ile geri dönüş sağlayabilirsiniz.
  • Twitter sohbetlerine katılım sağlayabilirsiniz. Sohbetlere katılarak fikir paylaşmak ya da alakalı kullanıcıların profillerini ziyaret etmek etkileşiminizi artıracaktır. Örneğin siz kitaplar ile ilgili bir profile sahipseniz kitaplar üzerine konuşulan bir Twitter sohbetine katılabilirsiniz. Bu sohbet içerisinde yer alan kişiler de kitaplara ilgi duyan kişiler olacaktır. Ham takipçiler olabilme ihtimalleri olan bu kişilerin profillerini ziyaret ederek tweetlerine etkileşim bırakabilirsiniz.

Unutmayın ki bu sohbetlerde bulunan kişiler sizin için potansiyel müşteri ya da takipçidir. Ziyaret ettiğiniz profillerde kitap ile ilgili olan ya da katıldığınız bir fikri beğenerek ve yanıt vererek kişilerin dikkatini çekebilirsiniz. Fazla takipçisi olan ve fazla bildirimi olduğunu düşündüğünüz kişiler ise; daha çok bildirim gitmesi adına birden fazla tweet dahi beğenebilirsiniz! İşte bunlar etkileşim sağlayarak Twitter'da takipçi ve beğeni artırmak için kısa püf noktalardır.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 4.5 / 5 (2 değerlendirme)

2 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al