wmaraci reklam

Twitter Ücretli Abonelik Modelini Denemeye Başladı!

Siyaset, futbol ve mizahın panayırı haline gelmiş olmasına rağmen Twitter, internet pazarlamasında oldukça önemli bir koltuğa sahip. Biliyorsunuz, sektörde sadece koltuk sahibi olmak karın doyurmuyor. Bu sizin benim gibi Webmaster’lar ve Twitter için de geçerli. Son 3 çeyrek boyunca kanadından vurulmuş kuş gibi aşamalı düşüş gösteren reklam gelirleri arttırmak için Twitter’ın yeni hamlesi ücretli abonelik modeli olacak.

Twitter’ın sessiz sedasız ilk denemelerine başladığı ücretli abonelik modeli, Twitter’da uzman şekilde pazarlama kampanyaları gerçekleştirme imkanı olmayan küçük işletmeler için tasarlandı. Aylık 99 dolar hizmet bedeli olacak olan bu abonelik modelinde, Twitter ücretli olarak kullandığınız hesabınızdaki Tweet’leri sizi takip etmeyen kullanıcıların ana sayfasında göstererek paylaşımlarınıza etkileşim kazandıracak.

Twitter’ın yeni abonelik modelindeki kullanıcılar, sıradan reklamlarda olduğu gibi geniş filtrelemeler yapmakla uğraşmayacak. Sadece basit hedeflemeler yapıldıktan sonra geri kalan öne çıkarma işini tümüyle Twitter’a bırakacak. Tabii bu modelde hangi Tweet’inizi öne çıkartacağınızı da siz değil, Twitter otomatik olarak seçecek. Siz hesabınız üzerinden paylaşım yaparken Twitter bunu sizin belirlediğiniz basit filtrelerle ilgili kitlelere gösterecek.

Hesabınızın kullanımı ay sonuna ulaştığında ise Twitter ücretli aboneler için basit bir rapor sunacak. Bu rapor sayesinde ücretli abonelerin ne kadar yeni takipçi kazandığını ve hesap etkileşimini arttırdığını görüntüleyebilecek. Twitter’da markasını öne çıkartmak isteyen ama danışmanlar ve ajanslara çuvalla para ödemek istemeyen bireysel hesaplar ve küçük işletmelerin bu modele bayılacağı kesin. Eğer Twitter alanında hizmet sunuyorsanız, muhtemelen yakın zamanda genel kullanıma açılacak olan bu abonelik modeli için yeni bir strateji üretmenizin zamanı geldi ve geçiyor demektir.

Twitter bu adımıyla arada köprü vazifesi gören ajanslar ve danışmanların ekmeğinin az çok ucunu kesmiş olacak. İlk defa bugün denenmeye başlanan Twitter ücretli abonelik modeli 30 günlük kullanım süresiyle ücretsiz olarak bazı hesaplara davetiye olarak dağıtıldı. Genel kullanıma ne zaman açılacağı hakkında henüz bir bilgi yok.

Bu tip ufak adımlar şirketlerin kendini ayakta tutma ve reklam gelirlerini arttırma konusunda başarılı olurken, Webmaster’ların gelir alanlarını daraltmış oluyor. Twitter’ın yeni modeli hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al