wmaraci reklam

Type Nugget: Fontlarınızı Test Etmeye Yardımcı Olan Site

Bir web sitesi tasarlamak veya WordPress temalarını özelleştirerek kendi istediğiniz görünümü yakalamak artık her zaman olduğundan daha kolay. CSS3’ün nimetleri sayesinde neredeyse hiç uğraşmadan web sitemizin tipografisi üzerinde istediğimiz değişiklikleri yapabiliyor ve web sitemizi bir bütün haline getirebiliyoruz.

Siz ne düşünüyorsunuz bilmiyorum ancak bence bir web sitesinin tasarımındaki en önemli unsurlardan biri yazı fontu sanatının doğru şekilde kullanılabilmesidir. Web sitesinin ruhuyla örtüşen fontlar kullanmak tasarımın çizgilerini ön plana çıkarmaya yardımcı olduğu gibi aynı zamanda okura da o havayı başarılı şekilde yansıtabiliyor.

Mesela, takip ettiğim bloglarda genellikle blog sahiplerinin okumayı kolaylaştıracak fontlar seçtiğini görüyorum ki, şahsen bu bir yazının okunup okunmaması konusunda oldukça önemli bir kıstas. İçerik ne kadar kaliteli olursa olsun fontlarınız patates salatasının içindeki biber turşusu gibi duruyorsa o içerik kaybetmeye mahkumdur diyorum. Çünkü patates salatasının içerisinde biber turşusu olması demek tüm o güzelim tadın acıyla birlikte mahvolması anlamına geliyor.

Eğer siz de font konusunda aynı hassasiyeti paylaşıyorsanız, bir web sitesi meydana getirirken aynı fontu yüzlerce kez düzenleme isimli oyunu defalarca kez farklı versiyonlarla oynamışsınızdır. Type Nugget bir yerde çok profesyonel olarak olmasa bile kullanacağınız fontları önceden görüp düzenlemenize olanak tanıyan ve işiniz bittiğinde CSS kodu olarak size çıktıveren bir web aracı.

Type Nugget’ın sağ bölümünde fontların detaylarına dair ihtiyaç bulabileceğiniz hemen her şey mevcut. Font ailesi, boyut, renk vb. kriterler üzerinde oynamalar yaparak sol taraftaki örnek metin üzerinden yaptığınız değişiklikleri anlık olarak görebiliyorsunuz. Font kütüphanesi de açıkçası olduka geniş ancak yine de artık ninja tasarımcı modunda tasarlayan arkadaşlar için bu font kısıtlılığı yeterli olmayacağının altını çizmemiz gerekiyor.

Type Nugget şuan için Beta sürümü olarak yayınlanmış ve benim deneyimlediğim kadarıyla da CSS kodunu Generate ederken internet tarayıcısını bi’ an “Abi n’oluyoruz ya” moduna sokup çıkarıyor. Yine de web aracı olduğunu düşünecek olursak Type Nugget tıpkı benim gibi çaylak web tasarımcıların işini fazlasıyla görecektir.

Type Nugget’a ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al