wmaraci reklam

Üzerine Konuşmalıyız: Envato

Nasıl oldu bilmiyorum doğrusu ancak içerisinde bulunduğumuz sektörün en önemli girişimlerinden birisi olan Envato, bu yazı serisi için aklıma biraz geç geldi. Hâlbuki Envato, bu sektörün gördüğü en büyük pazar alanı projesi diyebiliriz. Onlarca insan bu platform sayesinde ekmek yiyebiliyor ve freelance bir şekilde çalışan arkadaşlarımız için gelir kapısı.

Envato’nun başarıyı nasıl elde ettiği üzerine konuşmadan önce onun ne olduğunu tam olarak anlatmamız lazım. Çünkü farklı kollara uzanan bu platform ile ilgili akıl karıştırıcı olabilecek durumlar var. Envato, kendi sitesinde de belirtildiği üzere insanların kreatif fikirlerini hayata geçirmek için materyal bulabildiği bir alan. Platform üzerinde, sektörümüzde bir iş ortaya koyarken ihtiyaç duyabileceğiniz neredeyse her şeye ulaşabiliyorsunuz. Elbette eksikleri yok değil, ancak bunları da alternatif yollarla kapatabiliyorsunuz. Sonuca geldiğimizde kreatif bir ürün oluştururken gerçekten de tek ihtiyacınız olan platform Envato oluyor desek hata olmaz. Ses için Audiojungle, video işlerimizde Videohive, web için Themeforest, yazılım için Codecanyon, görsel çalışmalarda Graphicriver, fotoğraflarda Photodune ve üç boyutta 3Docean… Gerçekten kaynakta bir sınır yok ve alanında gerçek bir liderden bahsediyoruz efenim.

Diğer bir yandan Envato Elements isimli bir de abonelik sisteminin bulunduğunu da söyleyelim. Karışıklık burada başlıyor. Envato Elements, birçok içeriğe ulaşabildiğimiz ve buna karşılık aylık ücretler ödeyerek platformda yer almayı sürdürebildiğimiz bir abonelik sistemi. Ancak platformun diğer market adreslerinde bulabildiğimiz her içeriğe burada denk gelemiyoruz. Gayet güçlü bir iş modeli olsa da asıl başarısından bahsettiğimiz pazar sistemleriyle bu sistemin bağımsız olduğunu söyleyelim. Biz Envato dediğimizde, kullanıcılardan grafik tasarımlarını, mobil uygulamalarını satın alabildiğimiz yerden bahsediyoruz daha çok.

Başarı Nasıl Sağlandı

Lider bir projeden bahsettiğimiz çok açık, peki nasıl oldu da lider haline geldiler? İşte bu noktada üç tane basit nokta öne çıkıyor. Çeşitlilik, verimli arayüz, istikrarlı ilerleyiş. Bu üç yönü güçlü bir lider olmasındaki en büyük etkenler oldu diyebiliriz Envato için.

Bir otel için internet sitesi hazırladığımızı ve sosyal medyası dâhil bütün işlerden bizim sorumlu olduğumuzu düşünelim. Bu süreçte sadece Envato’dan faydalanacağımızı da unutmayalım. Platformdan harika bir otel teması bulabiliriz ve bu temaya yine burada bulunan bir eklenti kurabiliriz ki müşteriler oda rezervasyonunu doğrudan yapabilsinler. Ayrıca içeride yer alan stok fotoğraflarla otel civarını ve hizmetlerini anlatabiliriz. Yine bölgeden çekilmiş olan stok videolarla ve video şemalarıyla güzel bir tanıtım videosu hazırlayabiliriz. Bu videonun arkasına da otel konseptine uygun bir şarkı seçebiliriz. Ardından üç boyutlu grafiklerden ve şablonlardan da faydalanarak sosyal medya için paylaşabileceğimiz fotoğraflar ayarlayabiliriz ve Instagram hesabımızı da hızlıca yayına alabiliriz.

Tüm bunları yaparken, Envato’nun harika arayüzüyle siteyi ilk defa ziyaret ediyorsak dahi sorunsuz bir alışveriş süreci yaşayabiliriz. Doğrusu arayıp da zorlanarak bulamadığım hiçbir ürün olduğunu hatırlamıyorum. Ha direkt olarak aradığınız ürün Envato Market’de yer almayabiliyor o ayrı. Kabul edelim, gerçekten başarılı bir iş.

Platformla ilgili sizin düşünceniz nedir? Sıklıkla kullanıyor musunuz ve Envato Elements’den verim alıyor musunuz? Yorumlarda görüşelim efenim.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 4.4 / 5 (5 değerlendirme)

5 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al